Allt du behöver veta inför Black Friday – Läs våra bästa tips!

Allt du behöver veta inför Black Friday - Läs våra bästa tips!

Black Friday – den största shoppingdagen på året. En dag då försäljningen går igenom taket för i princip alla butiker, och den dagen på året då rean och erbjudandena är som allra bäst. Många människor runt om i världen spenderar hela året på att förbereda sig inför black friday. De planerar inköp av nästkommande års födelsedagspresenter, julklappar och de köper in allt de behöver i klädväg, leksaker och prylar under en dag. 

Black friday är som populärast i USA, där man verkligen brinner för den enorma shoppinghögtiden. Men även andra länder, såsom Sverige, har under de senaste åren anammat traditionen och nuförtiden har i princip alla butiker någon form av black friday-rea. Om du inte har tagit del av black friday tidigare är det hög tid att börja nu i år. I det här inlägget kommer vi att gå igenom allt du behöver veta inför black friday, och dessutom tipsa dig om butiker som erbjuder de bästa reorna. Läs vidare för att ta del av allt du behöver veta om black friday!

När är black friday?

Det första som du behöver veta är såklart när black friday äger rum. Datumet kan variera från år till år, men den infaller alltid dagen efter thanksgiving. I år är det den 25 november, men black friday pågår faktiskt inte bara i en dag nuförtiden. Sedan onlineshopping tog över världen har black friday-rean utökat enormt, och det som började som en dag av galen shopping sträcker sig nu över en hel helg – och avslutas sedan med cyber monday. Det är en typ av black friday, fast bara för onlinebutiker. Principen är densamma, men under cyber monday rasar priserna på onlinebutiker och man kan verkligen fynda hur bra grejer som helst.

Black friday erbjudande – vilka ska man satsa på?

Som vi nämnde tidigare finns det människor som planerar hela sina år runt black friday. De går in i detalj på vad de ska köpa och försöker att hitta allt inför nästkommande år, på en och samma dag. Det kan såklart vara kul att planera dagen noggrant om man vill det, men det bästa man kan göra är egentligen att välja ut något som man verkligen behöver och försöka hitta en bra deal på just den saken. 

Många väljer att köpa billig tv black friday, eller annan elektronik som oftast kostar mer än man har råd med. Andra väljer att spendera dagen med att leta efter presenter för det kommande året. Vad du ska satsa på, det beror såklart på vad du behöver. Förhoppningsvis kan vi ge dig lite tips och inspiration i det här inlägget.

Tips på vad du kan leta efter på black friday

Några av sakerna som är extra populära är som sagt erbjudanden om tv black friday, eller annan elektronik. Men även skor, accessoarer och produkter till hemmet går att fynda. Vissa butiker säljer dessutom bulkvaror under black friday, vilket innebär att du kan köpa hem ett 10 pack strumpor eller matvaror för en billig peng som räcker länge. Men återigen, du ska såklart bara köpa det som du vill ha och behöver. Bara för att priserna är låga behöver man inte köpa allt man kommer över på rean. Vi ska gå in lite mer på vad man kan leta efter på black friday, och vilka butiker man ska hålla ögonen öppna efter.

Black friday kläder 

Att shoppa kläder är alltid roligt – men ännu roligare är det såklart när priserna är låga! Under black friday kan det vara ett bra tips att leta efter bra erbjudanden i dina favoritbutiker, både fysiska och på nätet. Black Friday Lindex är Lindex egen black friday rea, och något som är otroligt uppskattat bland många här i Sverige. Men även mängder av andra butiker, såsom Zalando, ASOS och Nelly.com har generellt sett otroliga reor och erbjudanden.

Om du väljer att handla på nätet kan du dessutom ladda ned vår Browser Extension för att hitta ännu bättre priser, med hjälp av rabattkoder. Vår tjänst letar efter aktiva rabattkoder över hela internet och ger dig erbjudanden så fort du besöker en hemsida. På så vis kan du kombinera black friday men ännu fler schyssta erbjudanden!

Elektronik och TV black friday 

Något av de mest populära produkterna som säljs och köps under black friday är elektronik! Det beror främst på att många företag såsom MediaMarkt och Elgiganten erbjuder otroligt bra reapriser på tv black friday och mängder av andra produkter. Det är ett väldigt bra tips för dig som kanske är i behov av en ny tv, en ny spelkonsol eller en ny mobil. Under black friday kan du hitta allt det här och mycket mer till bra priser. Just elektronik är vanligtvis väldigt dyrt, och det kan vara bra att planera ett sådant inköp så att man får ett så bra pris som möjligt. Även Sonos black friday-deals är ytterligare ett bra tips för dig som är på jakt efter en ny högtalare!


Black friday leksaker

För dig som har barn, eller som känner andra som har barn, kan black friday leksaker vara av intresse. Mängder av butiker som säljer leksaker har bra erbjudanden under black friday där ma kan fynda leksaker för många år framöver. Det är verkligen ett bra tips om du inte vet vad du ska ge barnen i present, eller om du bara vill överraska något barn i din närhet med en leksak!

Black friday klockor hos Daniel Wellington

Ytterligare en bra presentidé att köpa in på black friday är en fin klocka! Klockor är en uppskattad present som många tycker om att få – och om du kan passa på att fynda black friday klockor är det både bra för mottagaren och för din egen plånbok. Daniel Wellington är en butik som säljer riktigt fina klockor, och som dessutom erbjuder bra erbjudanden under black friday.


Black friday skor

Precis som att många väljer att köpa kläder på black friday är även skor en riktig poppis bland konsumenterna! Det finns hur många hemsidor som helst som säljer skor till bra priser under black friday, bland annat ASOS, New Balance, Nelly och Nike! Håll utkik på deras hemsidor efter bra erbjudanden, och se till att aktivera vår Chrome Extension för att aldrig missa en rabattkod – både under black friday och resten av året.

Black friday hotell & black friday resor till bra priser

Om vi ska släppa det här med produkter, kläder och skor så finns det faktiskt ytterligare en kategori som går att fynda på under black friday – nämligen resor och hotell! Det kanske verkar lite konstigt, men många resebyråer såsom Momondo, Booking.com och Hotels.com erbjuder faktiskt fina erbjudanden på resor, flyg och hotell om man bokar under black friday. Det är trots allt under lågsäsongen, och det är ett bra sätt för bolagen att marknadsföra sina resor till bra priser för människor runt om i världen.

Så för dig som har väntat länge med att boka den där resan är det lika bra att vänta lite till – och istället avvakta tills black friday är här och du kan få ännu bättre priser!

Redo för black friday?

Och där har ni den – vår stora guide inför black friday! Vi hoppas du har funnit lite matnyttig information från det här inlägget och att du är redo för årets största shoppingdag. Håll dig uppdaterad här på bloggen för fler erbjudanden och tips på hur man shoppar smart och om du vill fördjupa dina kunskaper ytterligare, kolla in vår blogg Förankring: en komplex form av säljpsykologi.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar