En app för lärande – är Jaramba bra för barn?

Recension av Jaramba app - Bästa apparna för barn - KöpKompassen

Alla vi som växte upp innan den digitala eran minns säkerligen en skolgång fylld av matteböcker, skrivstil, hemläxor och obligatorisk skolgång tillsammans med en stor klass i samlad trupp. Samma rutiner gäller även idag, minus vissa segment såklart – men det har skett en förändring i lärandet för barn. Idag lever vi i ett digitalt samhälle, där all information vi behöver finns ett knapptryck bort. Det är en otroligt spännande tid och tekniken utvecklas ständigt framåt – och det senaste inom digitalt lärande just nu är läroappar för barn! I det här inlägget kommer vi att dyka ned i dessa appar, och undersöka den populära appen Jaramba! 

Bra appar för barn med nyttigt innehåll

Appar som har som syfte att lära barn om matte, naturkunskap och andra viktiga ämnen har blivit otroligt populära de senaste åren. Det är lätt att förstå varför, då många barn idag tycker att “paddan” är den roligaste leksaken i hela världen. Det finns de som stundvis anser att barn inte borde få tillgång till så mycket skärmtid som de får idag, men i och med att samhället ständigt digitaliseras kan det vara bra att hänga med i utvecklingen. Och vad passar då bättre än att ha kul och lära sig något samtidigt?

En av apparna som tagit lärandet med storm idag är Jaramba. Det är en app vars syfte är att inspirera barn till att lära sig nya saker, genom roliga lekar och utmaningar. Vi har undersökt Jaramba, hur appen fungerar och skaffat oss en egen åsikt om den – som vi tar upp här nedan i vår recension!

Jaramba recension

Jaramba är en app som riktar sig till barn i åldrarna 2–5 år. Det är en berikande app som består av över 800 aktiviteter vars syfte är att lära barn om matte, läsning, musik och andra aktiviteter som är bra för hjärnan. Bland annat finns här memory, pussel och mängder av roliga övningar som både är lärorika och utmanande. Jarambas målgrupp är yngre barn, då det är i den åldern som man egentligen lär sig som mest under hela ens uppväxt. Faktum är att det man lär sig innan tonåren har en enorm påverkan på ens språkliga utveckling, samt kunskapsutvecklingen överlag. Det är därför det är så pass viktigt att barn redan i tidig ålder får lära sig saker som att läsa, skriva och räkna. Det gör otroligt gott för deras hjärnor och deras utveckling!

Så hur använder man då Jaramba? Du kan ladda ned Jaramba från App Store eller Google Play gratis på en prövotid i 30 dagar, sedan kostar det 99 kr i månaden att prenumerera på appen. Det är en billig app att ha om man ser till det enorma utbudet av spel och aktiviteter. Många föräldrar anser att Jaramba är en av de bättre apparna för barn som verkligen ger barnen utmaningar, lärdomar och nöje i samma paket. Det är dessutom ett bra sätt att ge dina barn skärmtid med gott samvete, då de kan spendera tiden framför skärmen med att lära sig nya saker och utveckla sina kunskaper inom viktigt ämnen.

Men är Jaramba en bra app då? Ja, enligt oss är appen bra för barn. Att ge barnen skärmtid i ung ålder är något som många föräldrar väljer att göra idag, och om barnen ändå ska få leka med paddan eller telefonen är det såklart bra om de kan spela spel och lära sig något på samma gång. Jaramba tillåter barnen att både ha roligt och få en bredare kunskapsbas på samma gång – precis som böckerna vi hade när vi var små! Jaramba har dessutom mängder av aktiviteter som är anpassade efter säsong, vilket gör att barnen alltid kan ta del av nya, roliga äventyr under varje årstid.

Vill du också testa Jaramba? Ladda ned appen i App Store här och prova redan idag!Signa upp idag →


Vilka är de bästa apparna för barn?

Jaramba är bara en av många appar vars syfte är att lära barn nya saker. Det finns flera appar som är riktade för barn i olika åldrar, som innehåller aktiviteter baserade på barnens kunskapsnivå och ålder. Några av de andra alternativen är Hej Albert och Zcooly, som erbjuder i princip samma saker som Jaramba men även på desktop.

Att använda sig av appar i kombination med skolans undervisning är ett bra sätt att låta barnen lära sig nya saker även på hemmaplan. Apparna kan dessutom fungera som tester för att låta barnen visa vad de lärt sig i skolan, något som kan vara roligt för dem att visa sina föräldrar.

Testa Jaramba redan idag

Vi tycker definitivt att Jaramba är ett bra val för dig som vill ladda ned en spännande och lärorik app till dina barn! Den är dessutom billig och anpassad för de allra minsta – och den är faktiskt rolig för oss vuxna också. Jaramba finns att ladda ned gratis i App Store på iPhone & Google Play på Android, prenumerationen kostar därefter 99 kr per månad.

Passa på och testa Jaramba app gratis en hel månad!Signa upp idag →

Nu vill vi såklart höra mer från er föräldrar där ute – har ni appar till era barn? Vilken app tycker ni är bäst, och anser ni att appar är ett bra sätt för era barn att lära sig nya saker på? Berätta gärna i kommentarerna! Och glöm sen inte att läsa vår blogg Mattespel för barn – det nya sättet att lära sig på för fler tips om lärande appar till ditt barn. 

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar