Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Det råder gemensam panik i många hem här i Sverige till följd av ofantligt dyra elpriser. Siffrorna svajar, men priserna tycks bli högre för varje månad och många vittnar om att det är svårt att ha råd att betala för elen överhuvudtaget – speciellt om man bor i ett hus. Om du känner igen dig i den här situationen ska du fortsätta att läsa det här inlägget, för vi har nämligen ett tips på hur du kan minska dina kostnader och samtidigt få bättre koll på din elförbrukning. Vi pratar såklart om elbolagen Greenely och Tibber!

Greenely och Tibber – vad är det?

Greenely och Tibber är två elbolag som kan hjälpa dig att spara in på kostnaderna, genom att ge dig full insyn i din elförbrukning och aktuella elpriser. De finansieras genom att deras kunder betalar en månadsavgift för att bruka appen, ungefär som en prenumeration. Avgiften varierar mellan 39–59 kr, beroende på om du väljer att betala per månad eller per år. Även om bolagen, precis som alla andra elbolag, styrs av marknadens elpriser, kan deras appar hjälpa dig att kontrollera ditt elpris. Med apparna kan du nämligen se saker såsom

  • Aktuella elpriser
  • Hur mycket el du gör av med
  • Vilka saker som drar mest el i ditt hem
  • När elen är som billigast.

Det innebär kort och gott att du kan ta kontroll över din elförbrukning, nyttja mest el när den är som billigast på dygnet och spara in pengar varje månad. Om du vill veta mer om hur tjänsterna fungerar har vi skrivit ett längre blogginlägg tidigare om just Greenely och deras app, vilket du kan läsa mer i vår blogg Hur väljer man elbolag när elpriserna skenar?

Vi tycker att företag såsom Greenely och Tibber gör skillnad, och deras tillvägagångssätt är “det nya” i dagens samhälle. Så låt oss prata lite mer om dessa två tjänster, och skillnaden mellan dem.

Finns det någon skillnad mellan Greenely och Tibber?

Både Greenely och Tibber baserar sina tjänster på en app, som kunden kan mäta, styra och kontrollera sin elförbrukning i. Apparna ser tämligen likadana ut, och fungerar i grund och botten på samma sätt. Det finns dock vissa skillnader som kan vara bra att ha koll på när du bestämmer dig för att prova någon av dem.

Både Tibber och Greenely har snygga och användarvänliga appar, men Greenely erbjuder i dagsläget fler funktioner i sin app. Hos Greenely kan du bland annat få rapporter varje vecka eller månad kring din elförbrukning, samt notiser direkt i din telefon om din elförbrukning eller priserna är avvikande. I övrigt erbjuder båda tjänsterna användning utan bindningstid, schyssta priser och smarta funktioner. Något som kan vara värt att veta är dock att Greenely säljer förnybar el med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval – den absolut tuffaste miljömärkningen som finns i Sverige. Det innebär kort och gott att deras el är ett smart val om du värnar om miljön!

Vår rekommendation: Greenely elavtal 

Så – nu när du har lite bättre koll på vad Greenely och Tibber faktiskt är, vilket av dem ska du välja? Beroende på vad du anser viktigt kan båda tjänsterna såklart vara vinnare. I och med att Greenely sitter på miljömärkningen Bra Miljöval är de såklart vår självklara vinnare. Vi tycker att förnybar el, och miljön överlag, är något av det viktigaste som finns. Vår rekommendation kommer därför att vara just Greenely! Om du vill läsa mer om dem, hur de arbetar och vad de erbjuder kan du besöka deras hemsida eller trycka på knappen här nedan.

Vill du också prova på ett schysstare elbolag?

Spara pengar med Greenely – få fri månadsavgift under 6 månader när du tecknar elavtal idag!Teckna ditt avtal här »

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll