Hallon student VS Vimla student – vilket mobilabonnemang ska jag välja?

Hallon student VS Vimla student - Välj rätt operatör med våra tips!

Det är inte enkelt att leva som student i dagens samhälle. I takt med att mat- och elpriserna stiger blir det allt tuffare att klara sig hela månaden på bara CSN. Många studenter måste jobba utöver sina studier för att ha råd att leva – och till och med då kan det vara svårt att få det att gå runt. För att underlätta sin ekonomiska situation som student kan det därför vara bra att se över de utgifter man har, och försöka hitta billigare alternativ. I dagens inlägg kommer vi att jämföra studentabonnemang från Vimla och Hallon, och tipsa er studenter om schyssta erbjudanden som kan spara in några kronor varje månad.

Vad innebär det att ha ett studentabonnemang?

Många leverantörer av mobilabonnemang erbjuder billigare abonnemang för studenter och seniorer, då dessa två samhällsgrupper rent statistiskt har minst pengar att klara sig på varje månad. Ofta kan ett studentabonnemang ge dig exakt samma sak som ett vanligt abonnemang, det är bara billigare och går att använda under hela tiden du är student. Du kan dessutom teckna studentabonnemang på internet, el och mängder av andra saker!

Vimla och Hallon är två leverantörer som är kända för att erbjuda riktigt bra studentabonnemang. Låt oss titta lite närmare på vad

 • Vimla student

Hos Vimla finns det olika erbjudanden för studenter beroende på årstid och säsong. De erbjuder alltid billigare priser för studenter, och har ofta kampanjer som låter dig betala halva priset under 1–3 månader när du tecknar abonnemang som student. På deras hemsida hittar du fem olika abonnemang för studenter, som varierar mellan 8 GB–75 GB surf per månad. 

Vimlas populäraste studentabonnemang ger dig 18 GB surf för 80 kr per månad under de första fyra månaderna, sedan kostar det 160 kr per månad. Ett väldigt bra pris för studenter, eller vad säger ni?

Vimla student erbjuder:

  • Fria samtal och SMS
  • Ingen bindningstid
  • Spara månadens oförbrukade surf till kommande månad
  • Möjligheten att spara ditt nuvarande telefonnummer

Förutom detta har Vimla (enligt deras hemsida) Sveriges nöjdaste kunder!Vill du läsa mer om Vimla och deras olika studentabonnemang? Klicka här för att komma till deras hemsida!  

 
 • Hallon student

Hallon är ytterligare en leverantör som erbjuder studentabonnemang. De marknadsför sig själva som en schysstare operatör, och de är kända för sina låga priser och bra erbjudanden. Hallon har precis som Vimla olika erbjudanden under årets gång, men i regel erbjuder de studentabonnemang till riktigt bra priser. Hos Hallon kan du välja mellan fem olika studentabonnemang som varierar mellan 8 GB–200 GB surf per månad. De erbjuder alltså högre volymer av surf än Vimla abonnemang.

Hallons motsvarighet till Vimlas 18 GB abonnemang är deras studentabonnemang på 16 GB, som kostar 39 kr per månad de första tre månader, och sedan 149 kr per månad.

Hallon student erbjuder:

  • Fria samtal och SMS
  • Ingen bindningstid
  • Spara månadens oförbrukade surf till kommande månad
  • Möjligheten att spara ditt nuvarande telefonnummer
  • Extra användare
  • eSIM

Läs mer om Hallon och deras olika studentabonnemang på deras webbsida.


Vårt tips – Hallon student a
bonnemang

Som du kanske märker finns det många likheter mellan de två operatörerna. Vilken du ska välja kan därför bero på hur mycket du surfar! Vimla har i och för sig ett erbjudande som dubblar din surf just nu, vilket innebär att du får 200 GB om du väljer 100 GB abonnemanget. Hallon däremot, har alltid ett studentabonnemang på 200 GB – vilket innebär att vi måste slå ett extra slag för dem!

Om du är student och vill spara in några kronor varje månad kan vi rekommendera att se över vilka tjänster du har idag som erbjuder studentabonnemang. Elbolag, mobilabonnemang, internet – du kan alltid hitta något som är billigare. Kom ihåg att prenumerera på vårt nyhetsbrev och ladda ned vår browser extension för att aldrig missa ett aktuellt erbjudande på någon av dina favorithemsidor!

Vill du ha mer läsning? Kolla då in vår blogg Fello recension – Det billigare mobilabonnemanget för att få reda på mer.

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar