MatKomfort recension – matkassen som sätter guldkant på vardagen!

Matkomfort recension - bästa matkassen 2022 - KöpKompassen

Under de senaste åren har en ny trend tagit uppkommit som snabbt har blivit väldigt populär. Vi pratar såklart om matkassen i alla dess storlekar och varianter som levereras hem till dörren. Att tid är pengar är någon dem flesta har hört sen barnsben så varför så många personer och familjer väljer att beställa hem den tidsbesparande matkassen kan vi verkligen förstå varför! För varje ny matkasse som dyker upp så känns dess koncept än mer utvecklad, anpassad och förnyad för att möta den mest kräsna matälskaren. Men med ett utbud så stort så uppstår såklart svårigheter för många att välja en matkasse som känns helt rätt. En matkasse vi definitivt tycker är värd att testa är MatKomfort.

Testa Matkomfort med vår exklusiva rabattkod idag!Kom igång →

MatKomfort kom till år 2008 i Stockholm med en vision om att erbjuda mat som var lika bra som den var enkel och nyttig. För att underlätta så mycket som möjligt för sina kunder så tog de fram ett koncept som byggde på delvis färdiglagade rätter som kunden själv färdigställde hemma. De allra viktigaste och mest tidskrävande momenten produceras av kockar i ett storkök, på så sätt kan de garantera smaken av varje måltid men de ser även till att resterande del av tillagningen blir tidseffektiv.

En unik sak med MatKomfort är att de har skapat en fullständig matkasse. Vad detta innebär är att du som kund inte ska behöva köpa till några som helst produkter, inte ens basprodukter, vilket oftast är fallet hos andra leverantörer. De har medvetet satsat på lyxigare råvaror och försöker gärna i varje del av processen efterlikna mat som serveras på restaurang. Med andra ord har de utgått från att det ska smaka så gott det går, med så bra livsmedel som möjligt.

MatKomfort erbjudande

  • Typ av matkassar: Premiumkassen, vego premium, hälsolådan, familjefavoriter, bas
  • Leveranstid: Söndagar kl. 14–22 eller måndagskväll.
  • Antal personer: 1-8
  • Antal dagar: 3-4
  • Tillagningstid för måltider: 5-20 min
  • Pris: 495 – 2130 kr
  • Övrig info: Leverantör tar tillbaka lådan vid nästa leverans, vissa måltider är delvis färdiglagade av kockar, på hemsidan finns videos med instruktioner.

Vad kostar MatKomfort?

I jämförelse med andra matkassar på marknaden så ligger MatKomfort i snitt lite högre upp på prislistan, med matkassar mellan 495 – 2130 kr, men det finns som sagt en anledning till detta. Som vi nämnde tidigare så har MatKomfort flertalet duktiga kockar som tillagar såser, soppor, fonder och grytor i deras egna kök i Tyresö. All matlagning sker med andra ord från grunden och de jobbar endast med svenska huvudråvaror av hög kvalitet. De väljer även närodlade eller ekologiska grönsaker och tillbehör så långt som det är möjligt. Värt att tänka är att deras lådor också är kompletta, du behöver därför enbart ha salt, peppar och något att steka i hemma. God mat av kvalitet kostar lite mer, men det tycker MatKomfort det är värt och hoppas även att du också tycker det! 

Att tänka på med matkassar

  • Storlek: Då det inte finns en storlek som passar alla så erbjuder matkasseleverantörer för det mesta olika storlekar beroende på antal personer och måltider. Om din familj är större behöver du kanske därför välja en leverantör som erbjuder en matkasse med fler måltider under veckan. Alternativt så kan du beställa två av samma låda för att få ihop rätt antalet måltider. Detta dock även dig som är ensam i ditt hushåll då inte alla leverantörer erbjuder recept utformade för en person, utan de flesta har satt 2 personer som ett minimum.
  • Allergier: För den som har allergier så kan matkassar såklart ställa till med bekymmer. Laktos- eller glutenintolerans är två allergier som det kan va extra bra att hålla ett öga på då de flesta matkassar har en tendens att innehålla detta om inget annat står angivet. Det kan självklart även finnas andra typer av allergier, så det är alltid bra att kolla med respektive leverantör ifall det finns risk att maten kommit i kontakt med andra råvaror. Det är därför alltid bäst att välja säkerhet före bekvämlighet!
  • Innehåll: Vad är viktigt för dig? Är det en matkasse som enbart använder sig av ekologiska ingredienser, har ett miljötänk, eller fokuserar på nyttiga och kalorisnåla måltider? Oavsett vilket anledning du tycker är viktigast så bör du välja den matkasseleverantör som uppfyller dina krav bäst.


MatKomfort recension och rabattkod

Så hur lyder vår MatKomfort recension egentligen? Vi älskar att testa nya produkter och dela med oss våra erfarenheter, men det vet ni säkert vid det här laget. I dessa tider, när matpriserna skenar och äta ute blir allt dyrare så passar det perfekt med en matkasse bestående av rätter som håller både hög restaurang- samt råvarukvalitet.

Vi kan varmt rekommendera MatKomfort till dig som är intresserad av testa en matkasse som sätter guldkant på vardagen. Om du är på jakt efter mer lite vardagslyx när det kommer till dina måltider och känner att det är för dyrt att gå ut och äta flera gånger i veckan då kan vi verkligen rekommendera MatKomfort. Om du vill veta mer om MatKomfort, eller kanske redan testa dem idag, så kan du klicka på knappen nedanför för att läsa mer och beställa hem din egna matkasse.

Spara upp till 800 kr rabatt på dina fyra första leveranser från MatKomfort med vår rabattkodTill erbjudandet →

Har du beställt en matkasse någon gång? Berätta gärna för oss i kommentarerna vilken du beställde och hur din upplevelse va. Vi vill gärna höra om alla era erfarenheter! Glöm inte heller bort att läsa en av våra andra bloggar Bästa Matkassen i Sverige: Guiden till din nästa måltid för hålla dig uppdaterad.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar