Ryggont? Här är tipsen på hur du väljer en madrass som hjälper.

Ryggont? Här är tipsen på hur du väljer en madrass som hjälper.

Det finns otroligt många människor där ute som lider av ryggont på grund problem i ryggen och i nacken. Många gånger kan det bero på livsstil, arbetsplats eller felaktig träning – men många gånger beror det faktiskt på deras säng och deras madrass!

Om vi ska vara ärliga nu – hur länge sedan var det egentligen du köpte en ny säng eller en ny madrass? Fem år? Kanske 10? Eller kanske har du aldrig köpt en ny säng eller bytt ut din madrass överhuvudtaget? Om dessa påståenden stämmer in på dig, och du lider av ryggont eller andra smärtor, kanske det är dags att se över din sovmiljö. Det är otroligt viktigt att byta ut sin madrass ibland, och sin säng för den delen, för att man inte ska få ont i ryggen eller få en försämrad sömn. Men vi förstår att det kan kännas svårt att veta hur man ska gå tillväga eller vad man ens ska leta efter – därför kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om madrassen som är optimerade för en god natts sömn i den här artikeln. Förhoppningsvis hittar du nyttiga tips och råd och kan känna dig trygg och säker när du ger dig ut på jakt efter en ny säng eller madrass.

Hur motverkar man ryggont med hjälp av madrasser?

Om du lider av ryggont till följd av en dålig madrass finns det såklart åtgärder att ta – främst att köpa en ny madrass. Men för att förstå vilken madrass du behöver kan det vara bra att göra lite efterforskningar först för att ta reda på vad som fungerar och vad som är mindre bra för just din rygg. Vi har tagit fram ett par exempel på madrassen från Emma Madrass här nedanför, som är bra för dig som har problem med ryggen eller av andra anledningar inte får en god sömnkvalitet.

Exempel på madrasser som är bra för dig med ryggont

Här kommer fyra exempel på madrasser från Emma Madrass som kan vara bra för dig som lider av ryggont när du sover.

Emma Originalmadrass: Den här originalmadrassen har vunnit bäst i test två år i rad och är Emma Madrass signaturmadrass. Den har Zero motion, vilket innebär att du som sover tillsammans med någon inte känner av deras rörelser under natten – perfekt om du lätt får ont av andras rörelser. Den är dessutom ergonomisk, andningsbar och tryckavlastande och den garanterar en god natts sömn.

Emma Diamond Bäddmadrass: Den här bäddmadrassen är ett perfekt sätt att uppdatera din nuvarande säng på! Den här temperaturreglering som gör att du inte svettas på natten och dessutom tryckavlastning som hjälper dig med ryggont att sova bättre.

Emma Diamond Resårmadrass: Den här resårmadrassen är ytterligare en av Emma Madrass testvinnare och en riktigt populär modell bland deras kunder. Den här 5 komfortzoner som garanterar en behaglig sömn, såväl som temperaturreglering och pocketresår för dynamisk kroppsanpassning.

Emma Flip Bäddmadrass: Sist men inte minst har vi den absolut bästa produkten för dig med ryggont – en vändbar bäddmadrass! Den här praktiska madrassen går nämligen att vända beroende på hur du vill ha den. Ena sidan ger optimalt stöd medan den andra är mjuk och fjäderlik.

Och du! Emma Madrass säljer även sängar som passar perfekt tillsammans med dessa madrasser. Perfekt för dig som kanske är i behov av att byta ut både säng och madrass i samma veva.


Hitta din nya madrass hos Emma och slipp ryggont

Alla produkter som vi har listat i den här artikeln kommer som sagt från Emma Madrass, en av Sveriges bästa återförsäljare för sängar och madrasser. Om du vill spana in resten av deras utbud kan du besöka deras hemsida här. Det som gör Emma Madrass unikt är att de har 100 dagars öppet köp för dig som vill testa din säng eller madrass innan du slår till på riktigt. Du kan alltså på riktigt se hur ditt ryggont försvinner, bra va?

Få 5% extra på hela din order hos Emma Madrass med våra exklusiva rabattkod!Till erbjudandet →

Är du nyfiken på att läsa mer om Emma och deras madrasser så har vi även en madrassguide vi kan tipsa om i vår blogg (Guiden till att hitta rätt madrass för din dubbelsäng).

Nu är vi såklart nyfikna på hur du som läser har det! Upplever du att ryggen gör ont när du sover? Hur har du löst det? Berätta gärna i kommentarerna!

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar