Skovårdsprodukter: 3 tips för att sköta din skovård på bästa sätt

Skovårdsprodukter och skovård – 3 tips för att vårda dina skor rätt

För många av oss är skor en viktig del av vår garderob. De kan göra eller bryta en outfit, och rätt skor kan ge oss självförtroende och en känsla av stil. Men vad händer när skorna börjar se slitna ut, tappar sin färg och inte längre ger oss samma glädje som när vi först köpte dem? Det är då skovård och skovårdsprodukter kommer in i bilden.

Det finns många olika produkter och tekniker för skovård, och det kan kännas överväldigande att välja rätt. Men genom att lära dig några grundläggande skovårdstips kan du förlänga livslängden på dina skor och hålla dem i toppskick.

Följ med på resan där vi delar med oss av våra bästa skovårdstips och hjälper dig att ta hand om dina skor på ett sätt som både förlänger deras livslängd och ser till att de alltid ser snygga ut.

  • Använd skoblock efter varje användning

Ett av de bästa sätten att ta hand om dina skor är att använda skoblock. Skoblock är viktiga för att hålla skorna i form och hjälper till att räta ut veck som kan uppstå när du använder dem. Skoblocken i cederträ har även en förmåga att absorbera fukt och dålig lukt från skorna, vilket gör att de håller sig fräscha längre.

Så vad ska man tänka på när man använder skoblock? Det viktigaste är att sätta i dem i skorna direkt efter användning, och helst när skorna fortfarande är lite varma efter att du har tagit av dem. Då är lädret mjukt och det är lättare att forma skoblocken efter skons form. Se också till att använda rätt storlek på skoblocken för att det ska passa skons storlek.

  • Tvätta skorna med rätt skovårdsprodukter

Att tvätta skorna kan kännas som en utmaning, men med rätt produkter är det faktiskt inte så svårt. En produkt som kan vara till hjälp är Saphir Omninettoyant, som fungerar bra för att rengöra skorna innan du applicerar skokräm.

När du har rengjort skorna är det dags att återfukta dem med en produkt som Saphir Medaille d’Or Renovataour. Detta är en produkt som både återfuktar och rengör på ett skonsamt sätt.

  • Använd rätt teknik när du polerar skorna

När du ska polera dina skor är det viktigt att använda rätt teknik för att få bästa resultat. Först och främst ska du lägga på ett tunt lager av Saphir Medaille d’Or Pommadier med en putsduk eller påstrykarborste, och sedan låta det vila i 5-10 minuter.

Efter det är det dags att använda skoborsten för att ta bort eventuellt överflöd av kräm och för att få fram glansen. För att ytterligare förbättra glansen och skyddet kan du använda Saphir Medaille d’Or Pate de Lux vaxpolish. Slutligen, för att få fram den sista högglansen, använd en mjuk gethårsborste.

Nu när du har några användbara tips för att ta hand om dina skor, är det dags att tänka på vilka skovårdsprodukter du ska använda. Att välja rätt produkter kan verkligen göra skillnad för hur länge dina skor håller och hur snygga de fortsätter att se ut.

För test vi genomförde så använde vi oss av Skovårdspaket Stort från Skolyx. Detta är  ett av de mest omfattande skovårdspaketen på marknaden idag, och vi måste säga att vi blev positivt överraskade av kvalitén på deras skovårdsprodukter.  De har flera olika paket som innehåller allt du behöver för att ge dina skor den bästa möjliga vården. Det är perfekt för dig som vill ha en komplett lösning och inte vill behöva köpa flera produkter separat. Är du intresserad av att beställa ett Skovårdspaket från Skolyx så kan du gör det här:

Att investera i detta skovårdspaket är ett smart val om du vill hålla dina skor i toppskick och förlänga deras livslängd. Skovårdsprodukterna från Skolyx är av hög kvalitet och kommer att hjälpa dig att bevara dina skor i perfekt skick under lång tid framöver. Vi rekommenderar dem starkt för alla skoälskare där ute!

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar