Vilken djurförsäkring är bäst? Så här väljer du rätt djurförsäkring

Vilken djurförsäkring är bäst? – Guiden till bästa djurförsäkringen – KöpKompassen

Har du ett husdjur? Då vet du säkerligen om att ditt djur är din bästa vän, och en av de sakerna som du håller kärast i hela världen. Ett husdjur är som en familjemedlem, och det finns inte någonting som du inte skulle göra för att få ditt djur att må bra. I princip alla som äger ett djur har också en försäkring på djuret, utifall något skulle hända. Att ta djur till veterinären är dyrt och utan försäkring har man ibland inte möjligheten att ge djuret den vård som det behöver – alla djurägares värsta mardröm. Om du har ett husdjur, eller går i tankarna på att skaffa ett, är det viktigt att du hittar en bra försäkring som täcker alla eventuella kostnader som kan tillkomma om djuret blir skadat eller sjuk. I dagens inlägg kommer vi att tipsa om saker du bör tänka på när du tecknar en djurförsäkring, samt ge några tips på djurförsäkringar som vi älskar.

Vad täcker djurförsäkring?

När man tecknar en djurförsäkring gör man det främst för att minska risken för dyra veterinärbesök. En djurförsäkring fungerar ungefär som en bilförsäkring – du betalar en viss summa varje månad som säkerhet, så att du slipper betala lika mycket om något skulle hända ditt djur. Det är alltid svårt att uppskatta vad ett veterinärbesök kommer att kosta, men om du har en försäkring på ditt djur kan du alltid räkna med att komma undan otroligt mycket billigare än om du inte har det. Det finns såklart även behandlingar och vård som kostar mer oavsett om du har försäkring eller inte.

Anledningen till att veterinärvård är så pass dyrt beror på att den inte av finansierad av skatt, som vården för människor är. Men en djurförsäkring täcker mycket av de kostnader som veterinärbesöket kostar, du behöver oftast bara betala en självrisk. En vanlig hälsokontroll däremot kan du ofta behöva betala själv, men den kostar inte alls lika mycket som exempelvis ett benbrott eller andra allvarligare åkommor. Det framgår alltid i försäkringsvillkoren vad försäkringen täcker och inte täcker.

Vilken djurförsäkring är billigast? 

Det finns mängder av försäkringsbolag idag som enbart fokuserar på just försäkringar för djur. Med det sagt kan det såklart vara svårt att hitta det bästa, och billigaste, alternativet för just dig och ditt djur. Ett bra knep är såklart att först och främst hitta ett försäkringsbolag som jobbar mest med det djuret som du äger. Om du har en hund finns det till exempel flera bolag som enbart riktar sig till hundägare. På www.djurförsäkringen.se kan du jämföra alla olika försäkringsbolag i Sverige och hitta omdömen, pris och villkor för alla – något som kan göra det lättare att välja.

Jämför din nuvarande djurförsäkring med Lassie idag!Jämför din försäkring här →


Vilken djurförsäkring är bäst?

Så till den stora frågan – vilken djurförsäkring är bäst? Precis som vi nämnde innan beror det såklart på vilket djur det handlar om. En av de populäraste försäkringarna är Agria och deras djurförsäkring, som används av otroligt många människor runt om i världen. Men under de senaste åren har allt fler aktörer kommit in i spelet och idag finns det hur många försäkringsbolag som helst, och många som du enbart behöver en app för att använda.

Hur som helst, när du ska välja ditt nya försäkringsbolag finns det ett par saker som du bör ha i åtanke, bland annat följande punkter:

  • Vad kostar försäkringen?
  • Finns det några specifika villkor?
  • Hur mycket täcker försäkringen?
  • Hur mycket behöver du få ut från din försäkring?

Besvara dessa frågor och jämföra olika försäkringar för att hitta det rätta valet för dig. Vi tycker att en bra djurförsäkring ska ha ett bra pris, täcka majoriteten av alla kostnader för veterinärbesök, få dig att känna dig trygg och såklart ska försäkringsbolaget vara tillmötesgående och hjälpsamma om du har några frågor.

Lassie, Manypets eller Svedea djurförsäkring?

Vi nämnde tidigare att det finns flera nya, och inte lika nya, aktörer inom försäkringsbranschen som har optimerat och effektiviserat djurförsäkringar. Bland annat försäkringsbolag som Lassie, Manypets och Svedea erbjuder otroligt bra djurförsäkringar som du verkligen borde spana in om du letar efter ett nytt bolag. Lassie försäkring till exempel, är en digital djurförsäkring som du enkelt sköter via en app! Om du är intresserad av modernare försäkringsbolag bör du spana in Lassie, Manypets och Svedea:

Djurförsäkringen som är enkel att förstå & lätt att tycka om. Läs mer om Manypets och se ditt pris idag!Teckna försäkring hos Manypets →

Att välja försäkring till sitt älskade djur kanske känns svårt, men ofta kan du hitta ett bra alternativ genom att följa din magkänsla och jämföra olika försäkringsbolag. Försök att hitta ett schysst alternativ till ett bra pris, som har djuren som huvudfokus – så kommer det garanterat att lösa sig. 

Och till våra kära läsare – har ni en djurförsäkring? Vilket försäkringsbolag använder ni och är ni nöjda? Berätta gärna i kommentarerna! Sen om du vill läsa mer om Lassie så kan vi tipsa om vår blogg Lassie Försäkring – Recension av djurförsäkringen.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar