Recension: The Body Shop ansiktsmask Himalayan Charcoal

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension: The Body Shop ansiktsmask Himalayan Charcoal

Om du hänger mycket på sociala medier har du säkerligen sett tusentals videoklipp och inlägg om hudvård. Det finns hur många olika varumärken som helst på marknaden, och hur många olika produkter som helst att testa. Vi gillar också hudvård, men vi skulle nog säga att den bästa produkten man kan ha i sin hudvårdsarsenal är en bra ansiktsmask. Vi har fått chansen att testa en ansiktsmask från The Body Shop – nämligen deras populära Himalayan Charcoal Mask. I den här artikeln kommer vi att berätta lite mer om produkten, hur den fungerar och om den lever upp till våra förväntningar.

Vilka är The Body Shop?

The Body Shop etablerades 1976 i Storbritannien, och är ett framstående varumärke inom skönhetsindustrin, specialiserat på smink och hudvårdsprodukter. Deras affärsidé vilar på grundvalen av etisk produktion och ett djupt engagemang för samhället och miljön. De är förkämpar för djurrätt, och erbjuder endast veganska och cruelty free produkter – det vill säga produkter som inte testas på djur eller marknadsförs i regioner där djurtester är obligatoriska.

The Body Shop's sortiment täcker allt från hud- och kroppsvård till hårprodukter och smink. Företaget står också i frontlinjen för att driva på viktiga frågor kring mänskliga rättigheter och miljöbevarande, och har en omfattande global närvaro genom sina många butiker.

The Body Shop ansiktsmask

The Body Shop erbjuder ett brett utbud av produkter inom kategorin hud-, hår,- och kroppsvård, och har dessutom en serie med smink som är populär bland deras kunder. Vi har, som tidigare nämnt, fått hem deras ansiktsmask Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, som vi testat under några veckors tid. Här nedan kan du läsa mer om själva produkten, vad vi gillar och hur den fungerade för oss.

The Body Shop ansiktsmask – Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

The Body Shop Himalayan Charcoal ansiktsmask är en storsäljare och favorit bland många – och vi förstår varför! Det är en ansiktsmask inspirerad av ayurvediska traditioner, som innehåller aktiverad bambukol, teträolja och gröna teblad. Ansiktsmasken rengör och exfolierar huden på djupet och tar bort överflödig olja. Man applicerar den på huden som en lermask och låter den torka i omkring 15 minuter innan man sköljer av den.

Vid själva appliceringen av produkten känns den som en vanlig lermask, men med bitar av träkol som aktivt skrubbar huden under användningen. Den stelar in i huden efter ungefär en kvart och effekten påminner om de virala ansiktsmaskerna av aktivt kol, som praktiskt taget drar bort pormaskar och fett från huden. Den här ansiktsmasken är dock aningen snällare mot huden, och den gör inte ont eller skapar obehag. När den verkat klart på huden sköljer man bara bort den med vatten, och skrubbar huden på samma gång.

Masken tar bort överblivet fett, smuts, orenheter och rensar dessutom porerna. Efter användning känns huden riktigt mjuk och fin. Det här är ett måste för dig som verkligen vill ge ditt ansikte en kärleksfull djuprengöring varje vecka. En stor, stor tumme upp från vårt håll!

Andra The Body Shop ansiktsmasker

Om du är intresserad av att testa ansiktsmasker från The Body Shop, men kanske inte känner för just Himalayan Charcoal, behöver du inte oroa dig. De har även ansiktsmasker i andra serier. Några populära varianter är deras ansiktsmask med hampfröolja, brittiskt rosextrakt, kinesiskt ginseng samt deras mask med teträolja. Om du vill läsa mer om dessa kan du besöka The Body Shops hemsida eller någon av deras återförsäljare för mer information om olika ansiktsmasker för olika hudtyper.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Bra om du har känslig hud: Ansiktsmasken innehåller endast naturliga ingredienser, vilket är ett måste för dig med känslig hud.
 • Djup rengöring: De aktiva ingredienserna bidrar till att rena huden på djupet och ger dig fräsch, mjuk hud som dessutom gör att det blir smidigare att applicera smink efter.
 • Skonsam och Effektiv: Produkten skapar ingen irritation eller smärta i huden under eller efter användning, vilket en del andra produkter med aktivt kol kan göra.

Saker som kunnat varit bättre

 • Spillkrångel: Om du spiller produkt kan det vara ganska svårt att få bort den, vilket kan vara lite frustrerande om du inte är försiktig.
 • Veganska: Ja! Hela sortimentet
 • Cruelty free: Ja!
 • Tillverkningsland: Storbritannien
 • Aktiva ingredienser: Aktiverad bambukol, teträolja och gröna teblad
 • Applikation: Fingrar eller spatula
 • Effekt: Mycket bra!

Vårt omdöme – The Body Shop ansiktsmask Himalayan Charcoal

Vi måste verkligen slå ett speciellt slag för The Body Shop Himalayan charcoal ansiktsmask, då den fullkomligt förvandlar huden och gör den ren, fräsch och mjuk igen. Det är svårt att förklara, men aktivt kol har en förmåga att suga ur orenheter från huden på ett sätt som faktiskt känns – och syns! Produkten är enkel att applicera, antingen med fingrarna eller med en spatula, och den glider lätt över huden. Den verkar snabbt och tillför inte någon irritation eller smärta på huden, vilket är tacksamt då det trots allt är ansiktet det handlar om.

För mig som har torr hud är den här produkten en riktig räddare. Den skrubbar bort död hud och återfuktar huden, samtidigt som den gör huden mjuk och len, och öppnar upp porerna. Efter en lång arbetsvecka är den här ansiktsmasken perfekt att applicera då den verkligen tar bort allt som samlats på huden och ger tillbaka huden dess naturliga lyster. Om du köper hem produkten vill vi påminna dig om att försluta den efter användning, då den kan torka ut om locket inte sitter på ordentligt.

Vi kan varmt rekommendera The Body Shop Himalayan charcoal ansiktsmask, denna produkt oavsett om du har torr eller fet hy. Den gör vad den lovar, och den är en given favorit bland våra hudvårdsprodukter.

The Body Shop ansiktsmask recension produktbetyg

Prisvärdhet

7.0/10

Kvalitet

9.5/10

Doft

7/10

Förpackning

9/10

Funktion

10/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av The Body Shop ansiktsmask

Hur gick testet till?

 1. Produkter från The Body Shop har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om The Body Shop ansiktsmask


Vad är en lermask?

En lermask är en ansiktsmask som innehåller någon form av lera eller liknande ingredienser. De används för att rengöra eller skrubba ansiktet, främst för att ta bort orenheter eller återfukta huden på djupet.


Hur ofta ska man använda The Body Shop ansiktsmask?

Du kan använda The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask när du vill, men det är rekommenderat att använda den ungefär 1–2 gånger per vecka, beroende på hudtyp. Har du väldigt fet hy kan två gånger i veckan vara bra, medan en gång per vecka räcker om du har torr eller blandhy.


Var kan man köpa The Body Shop Himalayan Charcoal?

Du kan köpa ansiktsmasken från The Body Shop online eller i deras butiker, samt hos deras återförsäljare (bland annat Åhléns!).


Är The Body Shop ansiktsmask bra för huden?

Det finns ingen produkt som är universellt bra för allas hud. Man kan ha reaktioner på olika produkter beroende på vilken hudtyp man har, samt om man är allergisk eller känslig mot någon ingrediens. Generellt sett skulle vi dock vilja säga att den här ansiktsmasken är väldigt bra för huden, i alla fall enligt oss och många andra konsumenter.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner