Recension av Scalenut: SEO-verktyget som hjälper dig skapa content

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av Scalenut – SEO-verktyget som hjälper dig skapa content

Driver du ett företag som har en hemsida och vill öka din försäljning? Då känner du säkert till vad SEO är! SEO, eller search engine optimization (sökmotoroptimering), är en metod som används över hela världen för att – kort och gott – ranka högre på Google. Så varför är det viktigt? Jo, på grund av att majoriteten av användare där ute i princip alltid väljer något av de tre första sökresultaten som dyker upp på Google när de sökt på något. Så naturligtvis ligger det i ditt bästa intresse att också ligga högt upp, så att du kan vara med och tävla om nya kunder och ökad lönsamhet!

Att lyckas bra med SEO kräver visserligen diverse kunskap, men det finns faktiskt verktyg som kan hjälpa dig på traven. Ett av dessa verktyg heter Scalenut! KöpKompassen har testat Scalenut för att ta reda på om programmet kan hjälpa våra läsare att bli proffs på SEO – utan att behöva en utbildning eller tidigare kunskaper. Så välkommen hit till vår recension av Scalenut SEO Verktyg, nu kör vi!

Om Scalenut

Om du letar efter ett verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din innehållsstrategi, kan Scalenut vara något för dig! Scalenut är en innovativ plattform som använder sig av artificiell intelligens för att hjälpa dig lyckas med din SEO. De erbjuder verktyg som hjälper dig att skapa engagerande och SEO-vänligt innehåll, vilket kan boosta din digitala närvaro och attrahera fler besökare till din webbplats.

Scalenut använder avancerade algoritmer och datadrivna insikter för att analysera trender och generera innehållsidéer som är skräddarsydda för din målgrupp. Detta gör det lättare för dig att hålla din innehållskalender full med relevant och högkvalitativt material. Dessutom kan du använda deras plattform för att spåra och mäta hur bra ditt innehåll är, så att du alltid kan optimera och förbättra din SEO med tiden. Men låt oss gå in lite mer på djupet av vad Scalenut faktiskt erbjuder.

Vad är Scalenut för SEO verktyg och hur fungerar det?

Scalenut är ett SEO verktyg som hjälper dig att skapa optimerat innehåll och ta din hemsida till nya höjder. Tänk dig en plattform som inte bara hjälper dig att generera idéer för innehåll att skriva, utan också gör det enkelt att skriva engagerande och SEO-optimerade artiklar. Det är precis vad Scalenut erbjuder. Deras tjänst inkluderar bland annat:

 • AI-driven innehållsgenerering: Deras AI verktyg hjälper dig att skapa högkvalitativt och SEO-optimerat innehåll snabbt och effektivt.
 • Trendanalys: Ger insikter om aktuella trender inom din bransch för att säkerställa att ditt innehåll alltid är relevant och engagerande.
 • Skräddarsydda förslag: Genererar idéer och innehållsförslag som är anpassade efter din specifika målgrupp och marknad.
 • Prestandaanalys: Spårar och analyserar hur ditt innehåll presterar, vilket ger dig möjligheten att ständigt förbättra och optimera ditt innehåll.
 • Intuitivt gränssnitt: Enkelt att använda, vilket gör det lätt för dig att navigera och få ut det mesta av plattformen.
 • Omfattande lösning: Erbjuder en helhetslösning för alla dina innehållsbehov, från idégenerering till publicering och analys.
 • Integrationer: Kompatibel med andra verktyg och plattformar för att underlätta ditt arbetsflöde.

Såhär kan Scalenut hjälp dig SEOoptimera ditt innehåll

Med deras AI-drivna verktyg får du en inblick i de senaste trenderna och vad som verkligen fungerar inom din bransch. Deras algoritmer analyserar data och ger dig skräddarsydda förslag som passar just din målgrupp. Du slipper gissa vad dina läsare vill ha – Scalenut tar fram allt åt dig!

Säg till exempel att du driver en städfirma, och behöver hjälp med att hitta sökord, innehållsidéer och strategier för att förbättra din SEO. Scalenut kan hjälpa dig med allt! Du kan dels skriva in sökord som du vill undersöka, dels skriva in din domän och jämföra den med dina konkurrenter för att hitta nya sökord och innehållsidéer att använda dig av.

Dessutom gör deras intuitiva gränssnitt det enkelt att planera och organisera ditt innehåll. Du kan ladda ned mallar för att skapa en innehållskalender som säkerställer att du alltid har relevant och engagerande material redo att publiceras. Med Scalenut kan du också följa upp och analysera hur ditt innehåll presterar, vilket ger dig möjlighet att ständigt förbättra och justera dina strategier för bästa resultat. Just denna funktion är speciellt användbar när du arbetar med SEO, då det låter dig återvinna ditt gamla innehåll och förbättra det för att alltid ligga i framkant och på topplaceringarna.

Med andra ord erbjuder Scalenut majoriteten av de funktioner som du behöver för att kunna arbeta med SEO på din webbplats. De erbjuder dessutom bra dokumentationer på alla verktyg, samt en tillgänglig support som kan hjälpa dig att förstå och hantera verktyget.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Priset: Till skillnad från verktyg såsom SEO Surfer och SEMrush, är Scalenut ett mycket billigare verktyg. Deras priser startar från 19 dollar per månad, och deras dyraste paket kostar bara 79 dollar per månad.
 • Omfattningen: Scalenut erbjuder i princip allt du behöver. Även om vissa verktyg skulle behöva lite mer arbete för att fungera optimalt i Sverige, så får du allt i samma paket – från sökordsplanering, till innehållsidéer, audits och AI generering.
 • Gränssnitt: Scalenut har ett tämligen enkelt gränssnitt att förstå, även om det kanske tar en stund för dig att hitta och förstå alla funktioner.
 • Synkronisering till Google Search Console: Du kan synka din Search Console till programmet för att få trafikdata, idéer för innehåll baserat på din webbplats, samt hjälp med att inkludera internlänkar i ditt innehåll.

Saker som kan bli bättre

 • Språkvänlighet: Scalenut har lite svårt att generera innehåll på svenska. Deras AI är anpassad efter det engelska språket, vilket gör att du förmodligen kommer att få en blandning av svensk och engelsk text när du använder genererad text.
 • Kräver kännedom kring SEO: Även om gränssnittet är enkelt att förstå kommer du att behöva ha någon typ av kännedom kring hur SEO fungerar för att kunna arbeta optimalt i verktyget.
 • Sökordsanalys: Ja
 • Content editor: Ja
 • AI-verktyg: Ja
 • Prisklass: Låg-Medel
 • Kräver förkunskaper inom SEO: Ja, för bästa använding

Vårt omdöme av Scalenut SEO verktyg

Som en tvättäkta SEO-nörd, som aldrig testat Scalenut förrän nu, måste jag säga att jag är positivt överraskad! Det är inte ofta jag kommer över program som har så pass många funktioner som Scalenut, till ett så lågt pris. Med det sagt finns det brister i Scalenut, men främst att det inte riktigt är anpassat för det svenska språket – än! Det syns främst i deras AI dock, och den bör du inte förlita dig till 100% på när du skriver innehåll ändå.

Några massiva fördelar med Scalenut är deras sökordsplanerare, deras innehållsplanerare, länkfunktionerna samt deras innehållsoptimerare. Dessa funktioner är fantastiskt bra för dig som vill planera dina sökord och ditt innehåll, få idéer för vad du ska skriva om, samt optimera ditt gamla innehåll.

En funktion som vi gillar extremt mycket hos Scalenut är deras “Link Manager”, som scannar av din webbplats för att hitta möjligheter för internlänkning. Det ger dig möjlighet att lyfta fram sidor som dina besökare annars kanske inte hade hittat lika snabbt, och ökar din webbplats crawability.

Sammantaget är Scalenut ett riktigt bra val för dig som vill ha ett omfattande, billigt SEO verktyg som låter dig hålla koll på allt på samma gång. Tack vare deras sökordsplanerare kan du till och med komma undan med att inte använda program som SEMrush eller Ahrefs, då du redan har en bra överblick på dina sökord, dess volym och deras relevans. Vi kan varmt rekommendera Scalenut, även om vissa funktioner behöver lite mer arbete för att vara 100% anpassat till det svenska språket.

Produktbetyg av Scalenut SEO verktyg

Prisvärdhet

9.5/10

Kvalitet

8.5/10

Anpassningsbarhet

8.5/10

Användarvänlighet

8.5/10

Tillgänglighet

7.0/10

Erbjudande: Testa tjänst helt gratis idag!

Genomgång av Scalenut sökoptimeringsverktyg

Hur gick testet till?

 1. SEO-verktyget Scalenut har valts ut och access har getts till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om denna tjänst. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om Scalenut


Är Scalenut lämpligt för nybörjare?

Scalenut är ett omfattande SEO verktyg som är lämpligt för såväl nybörjare som proffs. Du behöver dock ha en viss kunskap inom vad SEO är och varför det är viktigt för att kunna hantera programmet. Bekanta dig med termer inom SEO och försök att förstå det grundläggande, så kommer du att klara dig bra.


Kan man använda AI för att skriva SEO-vänligt innehåll?

Ja, och nej! Med verktyg såsom Scalenut kan du utnyttja AI för att ta fram idéer, rubriker och till viss del copy som är SEO-vänlig. Du bör dock vara medveten om att copy som är 100% AI-genererad oftast inte kommer att ranka högt på Google. Detta då Google värdesätter innehåll som är skapat av människor, för människor.


Vad är bäst – Scalenut eller SEO Surfer?

Om du funderar på att införskaffa ett SEO verktyg och kanske velar mellan olika varianter finns det såklart för- och nackdelar med alla. Vi skulle personligen säga att Scalenut är billigare, och mer omfattande än till exempel Surfer. Surfer har dock andra fördelar, som till exempel ett ännu tydligare gränssnitt, AI-detector och såklart att det är bättre anpassat för svenskt innehåll. Beroende på vem du är och vilket syfte du använder SEO verktyg till, kan olika verktyg vara olika bra för dig.


Vilket SEO Verktyg är bäst?

Ska man vara rent krass så kan man inte säga att ett SEO verktyg är bättre än ett annat. Det beror såklart helt på vilken nivå du ligger på, vilket land du bor i, hur du arbetar med SEO och tusen andra faktorer. Det finns dock mängder av olika SEO program som fungerar på olika sätt, och används för olika saker, och det SEO program som är bäst för dig beror lite på hur du jobbar.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner