Bästa kudden för nacken – vi tipsar om våra 3 favoriter från Emma

Bästa kudden för nacken – bäst i test

Att välja rätt kudde kan vara knepigt, speciellt om man har problem med smärta eller stelhet i nacken. Det händer mer än ofta att man vaknar upp på morgonen med en dålig känsla i nacken, och många gånger beror det faktiskt på vilken kudde man har. En för fast eller hög kudde kan till exempel skapa spänningar i nacken, medan en för låg kudde kan göra att man inte får tillräckligt med stöd. Så hur ska man tänka när man väljer kudde? Vilken kudde är rätt för vilka behov, och finns det kuddar speciellt designade för nackont? Vi tipsar om vad man ska tänka på när du väljer kudde, samt ger våra bästa rekommendationer på produkter!

 

Olika typer av kuddar

Det finns många olika typer av kuddar, i många olika storlekar. Man brukar dock dela upp kuddar i tre kategorier – fasta, mjuka och ergonomiska. Den kudden som du föredrar beror främst på vad din nacke föredrar. Här nedan listar vi lite information kring olika kuddar, och vem som bör välja vilken.

  • Fasta kuddar: Fasta kuddar kan vara både stora och små, men ofta är de lite högre än vanliga kuddar. Många väljer att använda dem som stöd för ryggen när de sitter upp i sängen, medan andra föredrar att sova på dem. Många experter rekommenderar inte för fasta kuddar som sovkudde, då de lätt kan skapa muskelspänningar i nacken. Detta gäller främst högre, fasta kuddar. En lite lägre, fastare kudde är dock bättre, då den ger tillräckligt med stöd utan att huvudet ska hamna för högt under natten.
  • Mjuka kuddar: Mjuka kuddar är omtyckta av många, och de flesta föredrar att sova på en mjukare kudde, hellre än en som är för fast. Att sova på en för mjuk kudde har dock också sina nackdelar. Främst på grund av att en för mjuk kudde sällan ger nacken tillräckligt med stöd, vilket i sin tur kan leda till smärta i nacken. Låga, mjuka kuddar kan dock fungera bra om man staplar dem på varandra.
  • Ergonomiska kuddar: En ergonomisk nackkudde, eller sovkudde, är ett bra alternativ för dig som lider av smärta eller stelhet i nacken. Oftast är ergonomiska kuddar designade för att inte ändra form, utan bibehålla sin fasthet, samtidigt som de formar sig efter just ditt huvud och nacke. Många som byter till en ergonomisk kudde vittnar om att deras nackproblem försvunnit helt, eller åtminstone blivit mycket bättre. 

Vilken är den bästa kudden för nacken?

Om du letar efter en kudde för nacken, som hjälper dig att minska på smärta eller stelhet, är en ergonomisk kudde helt klart det bästa valet. Den kan hjälpa dig att sova bättre, samtidigt som den bidrar till en smärtfri vardag. Ergonomiska kuddar är designade för att ge kroppen en så god sovupplevelse som möjligt. Ofta är de tillverkade av olika typer av skum, till exempel HRX-skum eller annat tryckavlastande material.

Hela poängen med att använda en ergonomisk kudde är att den kan stötta upp och forma sig efter ditt huvud bättre. Vanliga kuddar tenderar att förlora sin form, vilket kan göra att de blir tunna och slitna snabbt. Ergonomiska kuddar däremot, är designade för att hålla sin form och ge dig ett så bra stöd som möjligt – under en lång tid. De flesta som lider av smärta eller stelhet i nacken blir rekommenderade av sina fysioterapeuter att testa ergonomiska kuddar. Det finns dessutom gott om studier och vittnesmål som påvisar att effekten av ergonomiska kuddar är bra för nacken, till och med i den mån att människor blir av med sina problem helt när de bytt kudde.

Det finns gott om olika ergonomiska kuddar att välja mellan, och här nedan kommer vi att tipsa om en av våra favoriter från Emma! Vi har valt ut tre kuddar från Emma som vi vet passar för för dig med smärta och stelhet i nacken, och det finns ett alternativ för alla – oavsett om du gillar mjuka eller fasta kuddar.

Våra favoriter från Emma

Emma är ett företag som säljer allt från sängar, till madrasser, sängkläder och kuddar. Här hittar du allt du behöver för en god natts sömn, och endast högkvalitativa produkter med goda omdömen. Deras produkter är tillverkade av hållbara material av sömnexperter, och de erbjuder bland annat bomull från textilexperter i Portugal, samt handgjorda sängar med innovativa teknologier som är designade för människokroppen. De erbjuder flera olika kuddar på sin webbplats, och vi har valt ut våra favoriter som ni ska få läsa lite mer om här nedan.

Emma Original Kudde

​​Emma Original kudde

Emma Original är en högkvalitativ kudde bestående av tre anpassningsbara lager, omgivna av ett andningsbart kuddfodral. Den är stor, men inte för hög för att sova på. Dess tre lager består bland annat av tryckavlastande material, vilket gör att du kan sova gott på den oavsett vilken sovställning du föredrar. Kudden kan dessutom vändas för att bli något fastare, om du föredrar det.

Om du vill läsa mer om Emma Original kudde, eller kanske till och med beställa den redan idag, kan du besöka deras webbplats. Det här är en kudde av hög kvalitet som passar bra för alla, oavsett sovställning eller behov.

 

Emma Diamond Ergonomisk Nackkudde

​​Emma Diamond ergonomisk kudde

När vi ändå talar om vilken som är den bästa kudden för nacken, måste vi slå ett extra slag för Emma Diamond. Det är en ergonomisk nackkudde från Emma som är perfekt för dig med smärta eller stelhet i nacken. 

Den här kudden är temperaturreglerande, vilket innebär att den alltid anpassas efter temperaturen i ditt hem. Vid varma nätter kan den kyla ned dig, och vid kalla nätter kan den isolera din kroppsvärme för att värma upp dig. Den är dessutom anpassningsbar och tillverkad med tre högkvalitativa lager av skum – tryckavlastande, Airgocell och Diamond Degree. Det innebär kortfattat att du kan vända och vrida på den hur du vill för att hitta rätt fasthet, samtidigt som du kan sova på vilken sida och i vilken ställning som helst utan att den tappar formen. Den är andningsbar och har ett allergivänligt övertag som är OEKO-certifierat.

Om du är på jakt efter den bästa kudden för nacken så är det här ett självklart val enligt oss! Det är en högkvalitativ kudde som garanterat kommer att förbättra din sömnkvalitet. Du hittar den på Emmas webbplats!

 

Emma Moln kudde

​​Emma moln kudde

Om du är på jakt efter en riktigt mjuk och skön kudde, som också är en bra kudde för nacken, ska du spana in Emma Moln. Det här är en fluffig och stöttande, justerbar kudde med tre mjuka lager. Den består av ett temperaturreglerande fodral med UltraDry-teknik som säkerställer ett torrt sovklimat utan fukt. Inuti kudden hittar du ett mjukt och ventilerande AEROSoft-fyllning, som ger dig bra stöd för nacke och axlar. Förutom detta finns det dessutom en andra inre kudde, med en otroligt mjuk fyllning som skapar känslan av att sova på ett moln.

Emma Moln är OEKO-tex certifierad och fri från kemikalier. Den är stor och mjuk, ger bra stöd och kan dessutom tvättas i tvättmaskin – perfekt för dig som vill ha en kudde som känns helt ny vid varje tvätt.

Om du är intresserad av att läsa mer om Emma Moln kan du besöka Emmas webbplats, där du dessutom kan klicka hem kudden redan idag till ett bra pris.

 

Beställ en ny kudde från Emma redan idag

Så där har ni det – en kudde för nacken för allas behov. Emma erbjuder högkvalitativa produkter som passar bra för alla, oavsett kroppsliga behov, sovställning och önskemål av fasthet, storlek och design. En annan positiv sak med Emma är att de alltid erbjuder 100 dagars provsömn på alla deras produkter. Det innebär att du kan klicka hem produkten du är intresserad av, och testa den i lugn och ro i 100 dagar. Om du inte är nöjd med produkten, kan du bara skicka tillbaka den och byta. Men tro oss – du kommer att vara nöjd!

Spana in Emmas webbplats och scrolla runt bland deras breda utbud av produkter för en god natts sömn. Och kom ihåg att ladda ned vår browser extension för att aldrig missa en aktuell rabattkod eller erbjudande på Emmas webbplats, eller någon av dina andra favoritbutiker online.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar