BBQ-grill: Vi har testat och tipsar våra 4 toppval av BBQ-smokers!

Vi är tillbaka med ännu ett rykande färskt inlägg om grillar! Idag kommer vi att prata om BBQ grillar, alltså grillar som är designade specifikt för att grilla “BBQ style”. Vi kommer att prata lite mer om barbeque, vad det är och vilken grill som passar bäst för den typen av grillning. Vi har dessutom tagit fram ett urval av BBQ grillar som vi tror att ni kommer älska, så läs vidare för att ta del av vår guide till BBQ grillar 2023.

Vad är BBQ och vad är en BBQ grill?

BBQ betyder såklart barbeque, fast förkortat. Ordet har lite olika betydelse beroende på var i världen man befinner sig. Runt om i hela världen är BBQ främst en smak, ofta en sås eller en marinad med en söt och rökig smak. Men BBQ betyder även att grilla! I USA använder man ordet barbeque som en rak översättning till svenskans “att grilla”, medan man i Sverige och andra länder använder ordet för att förklara en speciell grillteknik.

BBQ som grillteknik innebär i korta drag att man grillar en hel köttbit under en längre tid för att få en riktigt saftig insida, och lite knaprig utsida. Man kan säga att det fungerar ungefär som ett långkok, fast på grill istället för i slow cooker eller kastrull. Köttet ska grillas länge på låg temperatur, och såklart under lock. Det är dessutom vanligt att man penslar köttet med marinad lite då och då under processen, för att det verkligen ska suga åt sig så mycket smak som möjligt. 

Det går såklart att använda den här tekniken på en vanlig grill, men många rutinerade kockar väljer ofta att köpa en speciell BBQ grill för att det ska bli så bra som möjligt. Det finns otroligt många BBQ grillar på marknaden idag, både kombinerade grillar och specifika BBQ grillar. Här nedan tipsar vi om vad du ska tänka på när du köper en BBQ grill!

Vad ska man tänka på när man ska köpa en BBQ grill?

Många rutinerade “grillare” använder sig av BBQ-tekniken när de ska grilla kött till ett helt sällskap, eller till och med om de ska göra en gryta och vill att köttet ska vara så mört som möjligt. För att lyckas så bra som möjligt kan det vara bra att införskaffa en BBQ grill! Det finns som sagt många olika modeller att välja mellan, och allt beror på hur mycket du grillar och hur avancerad grill du vill ha.

Det är vanligt att köpa en kombinerad grill som både erbjuder gasol- och rökgrill. På så vis får du allt du behöver i en och samma grill, och behöver inte samla på dig flera olika grillar för olika ändamål. För dig som gillar att ha samla på dig olika grillar för olika grilltekniker kan du såklart köpa separata grillar också! Om grillning är ett stort intresse tycker du säkert att det bara är extra kul. Här nedan tipsar vi om fyra olika BBQ grillar i olika prisklasser, med riktigt goda omdömen från etablerade företag med gott rykte.

BBQ grill – bäst i test 2023

Pelletgrill Weber SmokeFire EX4 GBS – En mindre, men kraftfull BBQ grill till bra pris

Först ut idag har vi ett så kallad pelletsgrill från det otroligt populära varumärket Weber, som finns hos Gardenstore! Det här är en BBQ grill som garanterar en optimal vedeldning för såväl kött, som andra livsmedel. Grillen erbjuder temperaturer från 95 grader, upp till 315 grader celsius. 

Grillen kan användas för att steka, röka, baka och grilla kött på låga temperaturer under lång tid. Resultatet blir riktigt goda och möra köttbitar med fantastisk smak och konsistens. Grillen har praktiska funktioner, såsom en steg-för-steg-hjälp som skickar meddelanden till dig när det är dags för att vända på köttet eller höja / sänka temperaturen. Du kan dessutom använda grillen för att laga pizza, bakverk eller grönsaker – och inte bara kött!

Förutom detta är den såklart tillverkad i rostfritt material som ökar livslängden. Alla grillar från Weber har i regel goda omdömen och det är ett varumärke som är populärt bland de allra bästa kockarna i världen. Vi anser att den här BBQ grillen är perfekt för dig som vill ha en specifik grill för just BBQ, då den verkligen kommer att ta din grillning till nästa nivå.

Du hittar Webergrillen på Gardenstore för 18 499 kr.

 

GrillSymbol Smoky Beast XL – En klassisk rökgrill med unik design 

Näst ut på tur har vi den här BBQ-grillen från GrillSymbol! Det här är en klassisk BBQ rökgrill med gott om plats som låter dig uppnå fantastiska resultat. Den är på den dyrare sidan, på grund av att den är handtillverkad av cortenstål och unik i sitt slag. Grillen kan användas både som en vanlig kolgrill, och som en BBQ grill. Du tänder den med trä- eller grillbriketter och den ger ett otroligt resultat. När du använder den för BBQ-tekniken kommer värmen från eldstaden undertill, som låter dig steka eller röka ditt kött på lägre värme under lång tid, för ett mört och saftigt resultat. Vid kolgrillning använder man istället en speciell kolbalja som man placerar direkt under grillgallret.

Grillen har en grillyta på 12900 cm2, den är enkel att montera och tack vare cortenstålet och kan den ute året om utan att ta skada. Perfekt för dig som vill kunna kliva ut och röka lite kött även under vinterhalvåret!

Den här grillen är stor, och den rymmer omkring 70 kg kött i ugnen per omgång. Det innebär att du kan använda den för stora sällskap eller till och med fester utan problem. En perfekt grill för dig som ofta lagar mat till större sällskap eller dig som vill ta din hobby till nästa nivå. Förutom alla fina funktioner har grillen även en väldigt snygg design, med detaljer i rostfritt stål och en elegant rödbrun färg.

 

Kombigrill från Cleaveland – En praktiskt allt-i-ett BBQ grill med kol- och gasol

Det här är kort och gott en praktisk kombigrill till ett riktigt schysst pris. Cleveland är en kombinerad gasol-, kol- och rökgrill. Det här är en grill för dig som verkligen vill ha allt i ett och samma paket. Den erbjuder såväl dubbla gasolbrännare, som en kolgrill där du kan grilla goda burgare eller grillspett. Och såklart, bäst av allt – en BBQ grill på sidan! På den praktiska BBQ-grillen kan du tillaga allt från revbensspjäll, till hela köttbitar och få ett otroligt mört och gott resultat.

Den här grillen har dessutom ett sidobord som underlättar matlagning, samt en stor förvaringsyta undertill. Med alla sina funktioner blir den i princip som ett utekök, och ett perfekt tillskott för dig som vill ha många olika grillfunktioner i en och samma grill. Vi verkligen älskar den här BBQ grillen på grund av allt den erbjuder men sen också mängden grill man får till ett otroligt bra pris.

 

Utekök från New Orleans Blackline – Ett optimalt utekök till ett otroligt pris!

Sist, men absolut inte minst, måste vi tipsa alla grillfantaster om ett kombinerat utekök och grill som kommer få er att tappa hakan. Det här är en produkt för dig som verkligen brinner för att grilla, och med den här produkten kommer du aldrig att behöva köpa en ny grill igen. Det går nästan inte att beskriva den här grillen i ett och samma inlägg utan att det blir till en hel instruktionsbok, men vi ska göra ett försök.

Det här är ett utekök med varmluftsfunktion, kylskåp, förvaring, motoriserat grillspett, BBQ grill, stekhäll och en enorm grillyta – allt i samma produkt. Om du verkligen vill ha allt du behöver för grillsäsongen i ett och samma paket är det här det bästa alternativet på marknaden. Själva grilldelen erbjuder 6 huvudbrännare och 1 sidobrännare i rostfritt stål. Den har även en motoriserad grillspett i rostfritt stål där infrabrännare ingår. Alla reglage är upplysta med LED-lampor, och grillen har även sidobord, kylskåp och gott om förvaring. 

Varmluftsfunktionen är “the star of the show” på den här grillen, och det är den som låter dig tillaga ditt kött BBQ style. Den säkerställer en jämn distribution av värme, lägre energiförbrukning, bättre fördelade smaker och gör att köttet blir mört och saftigt på insidan, men knaprigt och smakrikt på utsidan. 

Den här grillen har verkligen allt, och du klicka på knappen nednaför för att läsa mer om grillens alla funktioner och specifikationer. Där kan du såklart även beställa hemma grillen till ett otroligt pris för en grill med så många fantastiska funktioner.

 

BBQ grill rabattkod

Vi hoppas att ni fått lite inspiration för sommarens alla grillfester, och att ni kanske hittat en produkt som ni blivit intresserade av. Innan du nu besöker lämnar denna sida så kan vi rekommendera att ladda ned vår browser extension, som ger dig notifikationer direkt på webbplatsen kring aktuella rabattkoder och erbjudanden.

Vi på Köpkompassen önskar er en fortsatt trevlig sommar, och såklart en lång och ljuvlig grillsäsong! Och om du vill läsa mer så kan vi tipsa om våra bloggar Kombigrill gasol och kol – säkra en ny grill till årets grillsäsongen samt Muurikka grill – vi tipsar om årets bästa stekhällar.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar