Dra-på-lakan – se vårt bästa tips på ett ultramjukt och hållbart lakan

Bästa dra-på-lakan – Tips på ett ultramjukt och hållbart lakan

Finns det något bättre än att krypa ned i en säng med ett nytvättat, mjukt lakan, som dessutom håller sig på plats i sängen utan att skrynkla sig eller åka av hörnen? Nej, det är faktiskt få saker som slår det. Så för att hedra den där härliga känslan tänkte vi dela med oss av några “lakan-tips” idag! Vi kommer dels att tipsa om vår absoluta favoritprodukt inom kategorin, samt ge några goda råd för hur man sköter om sina lakan på bästa sätt.

 

Produkttips: dra-på-lakan från Emma

Till att börja med tänkte vi tipsa om ett lakan från Emma som verkligen håller hög kvalitet. Det är ett dra på lakan, tillverkat av hållbara material från skickliga experter i Portugal. Portugal är välkända för sin kunnighet inom textilbranschen, och det är fördelaktigt att handla textilier därifrån på grund av den förkortade frakten, som har en positiv påverkan på miljön.

Så vad är det som är så bra med just det här lakanet från Emma? Till att börja med är det helt fritt från skadliga kemikalier, och certifierat av OEKO-TEX® Standard 100 och REACH®. Lakanet ger dig hotellkänslan hemma, med en silkeslen känsla till följd av Emmas unika Soft-behandling och långa bomullsfibrer. Det har en trådtäthet på 200, och är tillverkat med miljön i åtanke. Det är helt enkelt det bästa av det bästa.

En annan positiv aspekt med Emmas lakan är att det är ett dra-på-lakan, vilket gör att lakanet hålls på plats i sängen och inte riskerar att åka av eller bli skrynklig. Det håller sig på plats tills dess att det är dags att byta lakan, något som är bra för dig som kanske rör dig mycket i sömnen eller bara inte tycker om vanliga lakan. Om du, precis som vi, tycker att Emmas dra på lakan låter som en bra produkt, kan du klicka hem det direkt från Emmas webbplats redan idag. Det finns i flera olika storlekar, från 90 x 200–200 x 200 och garanterar en hotellkänsla direkt i ditt hem.

 

Vad ska man tänka på när man köper lakan?

Nu när vi tipsat om en produkt som vi verkligen tycker om, tänkte vi ge er lite goda råd kring lakan. Vad ska man tänka på när man köper dem, hur sköter man om dem och finns det vissa lakan som är bättre än andra?

Att investera i högkvalitativa sängkläder är något som man kanske inte uppskattar förrän man blir lite äldre. Som ung tar man mest vad som finns nära till hands. Men när man kommer upp lite i åldern börjar man prioritera om lite i sitt liv, och saker som man inte tänkt på tidigare blir plötsligt otroligt viktiga. Bra sängkläder är precis en sådan sak. Att sova på högkvalitativa sängkläder, med en bra madrass och en fin säng är en speciell känsla!

Om du är på jakt efter nya lakan av lite högre kvalitet finns det ett par saker som du kan tänka på. Du bör framförallt titta närmare på materialet. Ett bra lakan har ofta en hög trådtäthet, och bör vara tillverkat i bomull. Ett plus i kanten är om det är tillverkat i ett land som till exempel Portugal, som är kända för sin textilindustri. Något annat som är viktigt att tänka på är att köpa lakan som inte transporterats för långt eller innehåller skadliga ämnen. Leta efter certifieringar, och försök att välja hållbara produkter för att inte göra skada på miljön.

Utöver dessa saker är det såklart också viktigt att du köper lakan i rätt storlek, och i rätt färg – om du har någon specifik preferens på vilken färg dina sängkläder ska ha. Nästa sak att ha i åtanke är om du gillar vanliga lakan eller dra på lakan (resårlakan, som det också heter).

Vanligt lakan eller resårlakan?

Vilka lakan man vill ha beror helt och håller på vilken preferens man har. Resårlakan är praktiska då de håller sig på plats längre i sängen, medan vanliga lakan är lite enklare att vika ihop efter tvätt. Vissa väljer dessutom att köpa sängkappor, där ett extra lakan hänger ned över sängen fötter. 

De flesta varumärkena som säljer lakan erbjuder båda vanliga lakan och resårlakan, vilket innebär att du egentligen bara behöver välja det som känns bäst för dig. Vi vill dock slå ett slag för resårlakan, just på grund av att man slipper tänka på att de åker av hörnen på madrassen och blir skrynkliga.

Kan man torktumla lakan?

Om du valt att investera i lite dyrare sängkläder vill du säkert också se till att du sköter om dem på rätt sätt. I 99% av fallen kommer dina nya sängkläder att ha medföljande skötselråd på lappar eller förpackningen, men det finns några saker som är gemensamma för alla sängkläder som kan vara bra att veta om.

Det går bra att tvätta lakan i tvättmaskinen, se bara till att följa de skötselråd som medföljer. Tvätta inte i för höga grader om dina nya lakan inte tål det, till exempel. När dina lakan är rena bör du, om möjligheten finns, låta dem lufttorka så mycket som möjligt. Du kan torktumla dina lakan, men se då till att bara tumla 1–2 i taget. Att torktumla lakan kan förkorta dess livstid, men inte så pass mycket att du bör undvika det totalt.

Om du vill ge dina nya lakan lite extra kärlek är det klokt att stryka dem och vika ihop dem fint, och förvara dem i en separat låda eller linneskåp. På så vis blir de inte skrynkliga eller slitna, och riskerar inte heller att blandas ihop med andra textilier.

Köp ditt nya dra-på-lakan från Emma

Så där har ni det! Vårt bästa tips på lakan, samt goda råd kring vad man ska tänka på när man köper sängkläder och hur man sköter om dem. Om du är intresserad av att investera i nya, högkvalitativa och hållbara sängkläder kan vi varmt rekommendera dig att spana in Emmas produkter. På deras webbplats hittar du allt från lakan, till övriga sängkläder, kuddar, madrasser, bäddmadrasser och sängar. Allt du behöver för en god natts sömn, helt enkelt! Kom ihåg att du dessutom kan använda vår browser extension för att aldrig missa en aktuell rabattkod från Emma och mängder av andra onlinebutiker.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar