Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Bröstpumpen är en ammande mammas bästa vän! Det är en produkt som hjälper dig att pumpa ut mjölk från brösten, dels för dig som producerar för mycket, dels för dig som inte riktigt får till det med amningen. Vi har tidigare publicerat ett inlägg där vi tipsade om manuella bröstpumpar, som du kan läsa här Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips. Idag tänkte vi dock prata lite mer om elektriska bröstpumpar, och ge några tips på modeller som vi anser värda att testa.

Vad är en elektrisk bröstpump?

Som ni kanske vet är en bröstpump en apparat som man använder för att pumpa ut mjölk ur brösten. Det finns både manuella och elektriska, och skillnaden mellan de två är att den elektriska är automatisk medan den manuella pumpas för hand med hjälp av pumphandtag. En elektrisk bröstpump kan vara utformad på olika sätt, men ofta kan den styras via en fjärrkontroll och bara placeras på brösten där den automatiskt börjar pumpa ut mjölk.

För- och nackdelar med elektriska bröstpumpar

Det finns givetvis för- och nackdelar med såväl manuella som elektriska bröstpumpar, och du måste välja själv vilket alternativ som passar bäst för dig. Om man ser till mammaforum och andra vittnesmål finns det dock ett antal för- och nackdelar med elektriska bröstpumpar som är återkommande.

Fördelar:

  • Enkel att använda 
  • Kan pumpa utan att man själv behöver göra något
  • Lätt att ta med sig och pumpa var som helst
  • Kan användas t.ex i bilen, på jobbet osv.

Nackdelar:

  • Dyrare än manuella bröstpumpar
  • Svårt att kontrollera rytmen när man inte pumpar själv
  • Vissa modeller är obekväma

Elektrisk bröstpump – Här är våra 3 produkttips

Som ni hör finns det alltså för- och nackdelar med elektriska bröstpumpar, precis som det finns för- och nackdelar med manuella bröstpumpar. Vissa anser att bröstpumpar generellt sett kan vara lite bökiga att använda och att de stundvis är obekväma, något som man kanske inte kan undkomma oavsett vad. Vi har letat runt på nätet och hittat tre stycken elektriska bröstpumpar med riktigt bra omdömen, som vi vill tipsa er om! Om du är på jakt efter en elektrisk bröstpump kanske någon av dessa kan vara rätt val för just dig.

1. MAM 2in1 elektrisk bröstpump

Om du kanske har testat manuella bröstpumpar tidigare och är sugen på att testa en elektrisk kan det här vara rätt val för dig, då det här är en 2-i-1 manuell och elektrisk bröstpump! Just den här modellen kommer med flera praktiska funktioner, och den är dessutom väldigt billig om man jämför med andra elektriska bröstpumpar. Och en sak till, den är utvecklad i samarbete med erfarna barnmorskor – ett enormt plus i kanten.

Funktioner:

 • Bra pris
 • Manuell och elektrisk
 • Uppladdningsbart batteri
 • Tratt för alla bröststorlekar
 • Enkel att rengöra
 • Innehåller allt du behöver

Intresserad av MAM 2in1 elektriska bröstpump? Läs mer och beställ produkten här!

2. Elvie Stride Double elektrisk bröstpump

I vårt inlägg om manuella bröstpumpar tipsade vi om en bröstpump från Elvie, och det kommer vi även göra i det här inlägget. Den här elektriska bröstpumpen är liten, enkel att använda och perfekt för dig som vill pumpa diskret på jobbet, i bilen eller varför inte på stan! Elvie är kända för sina kompakta och smidiga bröstpumpar, samt deras smarta teknik. Vi kan verkligen rekommendera denna!

Funktioner:

 • 10 olika intensiteter
 • Hands-free
 • Kan användas för att pumpa ett eller två bröst på samma gång
 • Liten och kompakt, får plats i amningsbh
 • Kan anslutas till app för enkel kontrollering

Passa på och spana in den här smarta, elektriska bröstpumpen från Elvie. Läs mer och beställ produkten här!

3. Beemo Care Elektrisk Bröstpump

Om du verkligen vill ha ett budgetvänligt alternativ ska du spana in den här elektriska bröstpumpen från Beemo Care! Den är liten, har två stora behållare och är enkel att använda. Den kommer med praktiska funktioner och har anti-returflöde som gör att mjölken aldrig kommer i kontakt med luften, vilket gör att den håller mycket längre när den lagras. Ett perfekt val för dig som vill köpa en billig och hållbar bröstpump.

Funktioner:

 • Budgetvänlig
 • Lätt att använda
 • Anti-returflöde för optimal hygien
 • Tystgående

Intresserad av den här budgetvänliga elektriska bröstpumpen från Beemo Care? Läs mer och beställ produkten här!

Sammanfattning av våra tips för elektrisk bröstpumpar

Så vilken av dessa elektriska bröstpumpar är bäst i test enligt oss? Vi skulle nog ändå vilja slå ett slag för MAM 2 in 1, då den verkligen överträffar alla när det kommer till funktioner. Om du däremot vill ha en bröstpump som du bara kan stoppa in i amningsbh och låta göra jobbet helt på egen hand kan Elvie vara märket för dig. Allt beror såklart på vilka behov du har och vad du anser viktigt när det kommer till bröstpumpar.

Vi hoppas att det här inlägget har gett dig lite mer insikt i elektriska bröstpumpar, hur de fungerar och vilka alternativ du kan välja mellan. Oavsett om du vill shoppa någon av våra tips eller något helt annat, ska du komma ihåg att ladda ned vår browser extension för att aldrig missa ett aktuellt erbjudande på någon av dina favorithemsidor. Om du är intresserad av att läsa mer kan vi tipsa om vår blogg Bröstpump bäst i test (Topp 5).

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll