Hundfoder jakthund: Experternas topp 5-rekommendationer

Hundfoder jakthund – Här är de 5 bästa hundfodren enligt vårt test

Visste du att olika hundraser har olika stora näringsbehov? Precis som att vi människor har olika kosthållningar och olika stora kalori-, protein-, eller övriga näringsbehov gäller samma sak för hundar. En valp behöver såklart inte äta lika mycket som en fullvuxen jakthund, men valpen har däremot andra behov av näring som den vuxna hunden kanske inte har. När det kommer till just jakthundar däremot, finns det ofta större behov av en ordentlig kost, fylld av större mängder protein. Det beror såklart på att en jakthund är väldigt aktiv under dagarna. De kan springa flera timmar per dag, spåra, samt bara vara allmänt aktiva. Så vad ska man tänka på när man väljer hundfoder jakthund? Det ska vi prata lite mer om i det här inlägget!

Hundfoder jakthund – vad för foder behöver en jakthund?

Det finns ett antal faktorer som påverkar val av hundfoder till jakthundar. Det viktigaste man bör känna till är att en jakthund behöver mer energi än en sällskapshund, eller en hund som inte är lika aktiv. Detta beror såklart på att jakthunden gör av med mer energi. Jakthundar kan ibland få olika foder under jaktsäsong och övrig tid på året, beroende på hur aktiva de är under tiden då de inte jagar. 

Förutom ett ökat näringsinnehåll är det även viktigt att fodret innehåller en hög proteinhalt, samt vitaminer och mineraler. Många hundägare väljer att köpa foder tillverkat av så naturliga ingredienser som möjligt, och gärna utan spannmål, för att undvika att deras hund får i sig onödiga och konstgjorda ingredienser.

Vad ska man tänka på när man köper hundfoder till jakthund?

När du ska välja ett nytt foder till din jakthund ska du främst tänka på hundens

  • Aktivitetsnivå
  • Ålder.

Vissa jakthundar är mer aktiva än andra, och behöver därför mer näring. Hundens ålder kan också påverka dess näringsbehov, vilket du också bör ha i åtanke. Något annat som kan vara bra att tänka på är huruvida din hund har någon intolerans eller är känslig mot någon typ av mat. Det finns till exempel hundar som inte tål animaliskt protein, och då behöver du se över om du kan hitta ett växtbaserat hundfoder istället.

Om du vill veta vad andra hundägare köper för hundfoder för jakthundar ska du fortsätta läsa. Här nedan tipsar vi nämligen om fem typer av hundfoder för jakthundar som, enligt hundägare och experter, är bäst i test för jakthundar!

Topp 5 hundfoder jakthund

1. Free Range Duck

Free Range Duck från Buddy är ett hundfoder för aktiva hundar som många hundägare älskar! Det talas ofta om det här fodret bland ägare till jakthundar, då det innehåller så pass mycket näring och så pass lite tillsatser. Fodret innehåller bland annat anka, sötpotatis, kelp och prebiotika, och är tillverkat speciellt för aktiva hundar och jakthundar. Det är dessutom fritt från spannmål, GMO och tillsatser.

Det bästa med Free Range Duck och Buddy överlag, är att du kan prenumerera på hundfoder därifrån! Välj mellan säckar om 5 kg, 12 kg eller 17 kg, och få hem dina påsar när det passar dig (allt från var tredje vecka, till var fjärde månad).

 

2. Mästers Hundfoder: Jakt

Ytterligare ett hundfoder för jakthundar som många älskar är Mästers Jakt! Ett svensktillverkat foder för aktiva och hårt arbetande hundar. Många hundägare väljer att kombinera Mästers Jakt med andra sorter av Mästers, och varierar beroende på om det är jaktsäsong eller inte. 

Mästers Jakt har dessutom en frukto-oligosackarid som främjar tarmfloran och underlättar upptaget av vitaminer i hundens mage!

 

3. Carrier High Energy

Näst på tur har vi Carrier med deras High Energy foder! Det här är ett omtalat och bra foder för jakthundar av hög kvalitet. Det innehåller en hög proteinhalt, är fritt från tillsatser och främjar tarmfloran tack vare FOS (frukto-oligosackarider). Det är dessutom fritt från vete, vilket är bra för hundar som är känsliga mot gluten eller vete av andra slag. 

Fodret är omtyckt även av kräsna hundar, och det passar faktiskt också för dräktiga hundar! Ett bra foder att välja för dig som kanske har fler än en hund och behöver ett foder som passar för olika hundar med olika behov.

 

4. Magnussons Aktiv

Magnussons Aktiv är ett oerhört populärt hundfoder för jakthundar! Det är ett helfoder för aktiva hundar som kan ges torrt eller blötlagt. Många hundägare som sysslar med älgjakt rekommenderar det här fodret, på grund av det höga näringsinnehållet och de naturliga ingredienserna. Ingredienslistan är väldigt kort – vilket alltid är bra då det tyder på minimalt med konstgjorda ämnen och onödiga tillsatser.

 

5. Hill’s Science Plan: Performance


Sist men inte minst har vi det här fodret från Hill’s! Det är ett foder speciellt framtaget för aktiva hundar och jakthundar. Det innehåller ett högt proteininnehåll med kyckling och proteiner av hög kvalitet. Det är fritt från GMO och tillsatser, och har ett balanserat mineralinnehåll som lämpar sig väl för aktiva hundar. Även detta foder är omtyckt av kräsna hundar, något som tyder på att det inte bara innehåller bra ingredienser – det smakar också bra!

 

Hundfoder för jakthund – handla med rabattkod

Som alltid när man ska testa nya foder för sina hundar är det bra att konsultera med en veterinär innan bytet. Det är även klokt att låta övergången ta lite tid, så att hunden blir van vid det nya fodret och inte upplever problem med magen. Jakthundsägare har ofta väldigt bra koll på detta, så om du är ny i ”branschen” kan du alltid prata med andra hundägare i ditt jaktlag eller din omgivning och få deras tips och råd.

Om du är intresserad av att beställa hem någon av produkterna vi tipsar om idag ska du komma ihåg att ladda ned vår browser extension! Med den kan du alltid få tips om aktuella rabattkoder och erbjudanden, och spara in pengar på dina köp. Vill du istället fortsätta att läsa så kan vi tipsa om vår blogg Vegansk hundmat – Vi tipsar om hundfodret du borde välja för fler tips och råd.

Bloggen är skriven av:

Elias
Elias
Hej där! Mitt namn är Elias, och jag kallar Stockholm för mitt hem. I en liten, men mysig, 24 kvadratmeters lägenhet försöker jag balansera mitt liv mellan dagliga äventyr på en konsultbyrå och nätter där jag alltför ofta glömmer bort att gå och lägga mig. Ja, jag vet, jag har verkligen en förfärlig dygnsrytm! Mina dagar fylls med arbete och mitt passionerade intresse för att resa, skratta och njuta av sena middagar. Min nyfikenhet känner inga gränser, och jag älskar att suga åt mig kunskap, oavsett ämne. Att lära mig nya saker är en drivkraft i mitt liv. När det kommer till mina bloggar är mitt mål tydligt: att vara en pålitlig guide och inspirationskälla för dem som söker vägledning som konsumenter online. Genom att dela spartips, utförliga produktrecensioner och informativa köpguider hoppas jag kunna underlätta ditt beslutsfattande och göra din online-upplevelse mer givande. Förutom mitt arbete och mitt intresse för att resa och utforska nya äventyr är träning, hälsa och mat några av mina stora passioner. Jag älskar att experimentera i köket och utforska nya recept som är både näringsrika och läckra. Att laga mat är för mig inte bara en nödvändighet utan också ett sätt att koppla av och kreativt uttrycka mig själv. Jag tror på att äta balanserat och njuta av goda måltider utan att kompromissa med hälsan. Utöver matlagning prioriterar jag också regelbunden träning för att hålla mig i form och må bra både fysiskt och mentalt. Oavsett om det är en löprunda i parken, en session på gymmet eller en lugn yogapass, så är träningen en viktig del av min vardag. För mig handlar träning inte bara om att uppnå fysiska resultat utan också om att hitta inre lugn och balans. Så, välkommen till mitt hörn av internet, där jag delar med mig av mina erfarenheter och lärdomar. Jag ser fram emot att skapa en gemenskap av likasinnade som strävar efter att växa och lära sig tillsammans. Häng med, och låt oss utforska denna digitala värld tillsammans!

Relaterade Bloggar