Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

GPS-klocka för barn - Hur fungerar dem vilken är bäst? - KöpKompassen

En GPS-klocka för barn? Vad är egentligen det och hur fungerar det? Det ska vi prata mer om i det här inlägget, där vi presenterar en av de populäraste produkterna på marknaden just nu – nämligen smartklockor fast för barn från det svenska varumärket Safekid!

Vad är en smartklocka för barn?

Safekid är ett företag som erbjuder smartklockor för barn och för äldre. Dessa klockor fungerar tämligen annorlunda än de smartklockor som vi är vana med, då de dels innehåller färre funktioner, och dels har ett annat syfte än vanliga smartklockor.

De smartklockor som vi använder till vardags, som exempelvis Apple Watch och Fitbit, är designade för att räkna steg, mäta träning, agera betalkort eller fungera som ett tillägg för våra mobiltelefoner. Smartklockor för barn från Smartkid är designade för att barnen ska kunna kontakta sina föräldrar, och att föräldrarna ska kunna se barnens plats med hjälp av en GPS-sändare. Det är en perfekt produkt för barn i 6–7 års ålder som inte är redo att ansvara för en egen mobiltelefon, men som ändå behöver en kontaktväg och någon form av enhet som tillåter föräldrarna att se dem och prata med dem.

Hur fungerar GPS klocka för barn?

Så till den stora frågan som hela det här inlägget handlar om – hur fungerar GPS klocka för barn, eller smartwatch för barn som det också kallas? Det finns såklart olika modeller med olika funktioner, och de två populäraste modellerna från Safekid heter Nova och Rocket 4G. Båda klockorna marknadsförs för barn i åldrarna 6–7 år, och de har tämligen liknande funktioner med vissa skillnader.

Smartklockorna för barn har egentligen ett par funktioner som är “de viktigaste”, alltså de som klockan är designad för att kunna göra. De funktionerna består av följande:

  • GPS 
  • Ringa
  • Smsa

Både Nova och Rocket 4G är smartklockor för barn som behöver ett simkort för att fungera, och för att barnen ska kunna använda klockan för att ringa och smsa till sina föräldrar. Utöver de funktioner ovan har de två modellerna ett antal andra funktioner, som till exempel ett urval av appar (spel, translate, WhatsApp) som kan finnas på klockan.

Smartklockorna för barn fungerar som en mobiltelefon, men i klockformat, kan man säga! De har i princip allt som en vanlig mobiltelefon har, men de har inte samma tillgång till internet och sociala medier. Det är med andra ord den perfekta första mobiltelefonen för unga barn som behöver kunna ringa och smsa, men som inte är redo att ansvara över en helt egen telefon.

Bästa GPS-klockan för barn

Så ja, där har ni det! En GPS-klocka för barn är egentligen precis som en vanlig mobiltelefon fast i klockformat. Den har ett fåtal appar och kan användas för att ringa, smsa, spela spel, kolla kalendern och översätta språk, bland annat. Den fungerar precis som en vanlig smartklocka och den är enkel för barn att förstå och använda. 

Om du själv har barn och vill införskaffa ett hjälpmedel som både låter dig hålla koll på var ditt barn är, och ge ditt barn lite mer självständighet, kan en smartklocka för barn vara helt rätt produkt. Safekid erbjuder flera olika modeller, men som vi nämnde tidigare är Nova och Rocket 4G de allra populäraste. Det är ett perfekt tillägg i barnets vardag och barnet får chansen att använda “sociala medier” utan att bli exponerad för allt som internet har att bjuda på redan i tidig ålder. Man kan säga att det är en snällare och mer oskyldig version av en telefon, som fortfarande har alla viktiga funktioner som en telefon ska ha i grunden.

  • Läs mer om Nova 4G-klockan och dess funktioner på Safekid.se!
  • Läs mer om Rocket 4G klockan och dess funktioner på Safekid.se!


Beställ smartklocka för barn från Safekid

Tycker du att smartklockorna för barn från Safekid låter intressanta? Då ska du spana in deras hemsida, samt Nova och Rocket 4G! Kom dessutom ihåg att ladda ned vår Browser Extension och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa aktuella rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners! Och om du vill läsa mer om Safekid och deras smartklockor så kan vi verkligen tipsa om vår blogg Recension av smartklocka för äldre från Safekid samt GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar