Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

En GPS-klocka för barn? Vad är egentligen det och hur fungerar det? Det ska vi prata mer om i det här inlägget, där vi presenterar en av de populäraste produkterna på marknaden just nu – nämligen smartklockor fast för barn från det svenska varumärket Safekid!

Vad är en smartklocka för barn?

Safekid är ett företag som erbjuder smartklockor för barn och för äldre. Dessa klockor fungerar tämligen annorlunda än de smartklockor som vi är vana med, då de dels innehåller färre funktioner, och dels har ett annat syfte än vanliga smartklockor.

De smartklockor som vi använder till vardags, som exempelvis Apple Watch och Fitbit, är designade för att räkna steg, mäta träning, agera betalkort eller fungera som ett tillägg för våra mobiltelefoner. Smartklockor för barn från Smartkid är designade för att barnen ska kunna kontakta sina föräldrar, och att föräldrarna ska kunna se barnens plats med hjälp av en GPS-sändare. Det är en perfekt produkt för barn i 6–7 års ålder som inte är redo att ansvara för en egen mobiltelefon, men som ändå behöver en kontaktväg och någon form av enhet som tillåter föräldrarna att se dem och prata med dem.

Hur fungerar GPS klocka för barn?

Så till den stora frågan som hela det här inlägget handlar om – hur fungerar GPS klocka för barn, eller smartwatch för barn som det också kallas? Det finns såklart olika modeller med olika funktioner, och de två populäraste modellerna från Safekid heter Nova och Rocket 4G. Båda klockorna marknadsförs för barn i åldrarna 6–7 år, och de har tämligen liknande funktioner med vissa skillnader.

Smartklockorna för barn har egentligen ett par funktioner som är “de viktigaste”, alltså de som klockan är designad för att kunna göra. De funktionerna består av följande:

  • GPS 
  • Ringa
  • Smsa

Både Nova och Rocket 4G är smartklockor för barn som behöver ett simkort för att fungera, och för att barnen ska kunna använda klockan för att ringa och smsa till sina föräldrar. Utöver de funktioner ovan har de två modellerna ett antal andra funktioner, som till exempel ett urval av appar (spel, translate, WhatsApp) som kan finnas på klockan.

Smartklockorna för barn fungerar som en mobiltelefon, men i klockformat, kan man säga! De har i princip allt som en vanlig mobiltelefon har, men de har inte samma tillgång till internet och sociala medier. Det är med andra ord den perfekta första mobiltelefonen för unga barn som behöver kunna ringa och smsa, men som inte är redo att ansvara över en helt egen telefon.

Bästa GPS-klockan för barn

Så ja, där har ni det! En GPS-klocka för barn är egentligen precis som en vanlig mobiltelefon fast i klockformat. Den har ett fåtal appar och kan användas för att ringa, smsa, spela spel, kolla kalendern och översätta språk, bland annat. Den fungerar precis som en vanlig smartklocka och den är enkel för barn att förstå och använda. 

Om du själv har barn och vill införskaffa ett hjälpmedel som både låter dig hålla koll på var ditt barn är, och ge ditt barn lite mer självständighet, kan en smartklocka för barn vara helt rätt produkt. Safekid erbjuder flera olika modeller, men som vi nämnde tidigare är Nova och Rocket 4G de allra populäraste. Det är ett perfekt tillägg i barnets vardag och barnet får chansen att använda “sociala medier” utan att bli exponerad för allt som internet har att bjuda på redan i tidig ålder. Man kan säga att det är en snällare och mer oskyldig version av en telefon, som fortfarande har alla viktiga funktioner som en telefon ska ha i grunden.

  • Läs mer om Nova 4G-klockan och dess funktioner under produktsidan på Safekid.se!
  • Läs mer om Rocket 4G klockan och dess funktioner under produktsidan på Safekid.se!

Beställ smartklocka för barn från Safekid

Tycker du att smartklockorna för barn från Safekid låter intressanta? Då ska du spana in deras hemsida, samt Nova och Rocket 4G! Kom dessutom ihåg att ladda ned vår Browser Extension och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att aldrig missa aktuella rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners! Och om du vill läsa mer om Safekid och deras smartklockor så kan vi verkligen tipsa om vår blogg Recension av smartklocka för äldre från Safekid samt GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll