Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Manuell bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips

Som nybliven förälder vill man ofta göra saker på sitt eget sätt, och det är mer än vanligt att man vill testa att göra allt “som man ska”. En av sakerna som många mammor vill få till är det här med amningen. Att amma är trots allt en otrolig upplevelse och något som kan stärka bandet mellan mamma och barn. Men det är inte alltid det lättaste att amma sitt barn varje gång barnet behöver mat, dels på grund av att det kan ta tid och göra ont, dels på grund av att kroppen ibland inte vill som du själv vill. Därför använder sig många idag av mjölkersättning, eller bröstpumpar, som tillägg till den faktiska amningen. Bröstpumpar är fantastiska då det låter dig ge ditt barn din egen mjölk, utan att du behöver krångla med att amma varje gång. 

Du som testat bröstpump tidigare, eller du som kanske bara är insatt i amning, vet såklart om att det finns mängder av olika typer av bröstpumpar. Dels finns det elektriska bröstpumpar, dels manuella. I dagens inlägg ska vi tipsa er om manuella bröstpumpar som är bäst i test – samt ge er vårt bästa tips på produkter. 

Vad är en manuell bröstpump?

En manuell bröstpump är en apparat som du själv styr för att pumpa ut mjölken från dina bröst och samla den i en behållare eller flaska. Dessa pumpar används av mammor över hela världen och är perfekta både för dig som producerar överflödig mjölk och vill lindra trycket, och för dig som upplever utmaningar med amning och vill mata ditt barn med din egen mjölk. De flesta manuella bröstpumpar placeras över bröstvårtan och hanteras manuellt, vilket gör det möjligt att kontrollera pumpningens hastighet och tryck för att samla mjölken från bröstet.

Skillnad mellan elektrisk och manuell bröstpump

Som vi nämnde tidigare finns det både manuella och elektriska bröstpumpar. Skillnaden mellan de två är att den elektriska pumpar av sig självt och kan ofta styras av en fjärrkontroll, medan den manuella styrs, ja, manuellt, och kontrolleras direkt via pumpen av dig. Det finns för- och nackdelar med båda delarna, och det är såklart upp till dig att välja mellan de två. I regel kan man inte säga att någon av de två alternativen är bäst, det beror helt och håller på vad som fungerar för dig. Om du är osäker på huruvida du ska prova en manuell eller en elektrisk kan du fråga din barnmorska om rekommendationer, alternativt läsa vidare i det här inlägget för att få lite inspiration. Vi kommer att publicera ett inlägg om elektriska bröstpumpar här på bloggen också, så att du får tips på både manuella och elektriska modeller.

Manuell bröstpump – här är våra 3 produkttips

Så, om vi ska prata lite mer om just manuella bröstpumpar då! Det finns som sagt en hel djungel av olika produkter på marknaden, och deras funktioner varierar såklart beroende på pris och märke. Det finns vissa manuella bröstpumpar som nästan fungerar som elektriska, medan andra är mer traditionella och enkla. Om du är intresserad av att läsa om vårt mer omfattande test av bröstpumpar i allmänhet, kan du göra det här Bröstpump bäst i test (Topp 5). När det kommer till manuella bröstpumpar så har vi tre varianter som vi tycker lite extra mycket om, som vi kommer att tipsa om här nedan.

1. Medela Harmony manuell bröstpump

Den här bröstpumpen från Medela är en klassisk manuell bröstpump med pumphandtag och en tillhörande flaska som mjölken pumpas ned i. Den är enkel att använda, har en söt design och passar perfekt för dig som är på jakt efter just en enkel bröstpump. Det här kitet kommer dessutom med en silikonnapp, fyra förvaringspåsar som du kan lagra och frysa bröstmjölken med samt fyra tunna amningsinlägg.

Funktioner:

 • Komplett kit med allt du behöver för att pumpa
 • Pumphandtag som simulerar barnets naturliga sugrytm
 • Bekväm tratt som ger optimal komfort

Vi tycker att det här är en toppenbra manuell bröstpump som både ger dig allt du behöver och lite till, samt en bekväm och lättanvänd pump. Spana in bröstpumpen Medela Harmony här.

2. Elvie Curve manuell bröstpump

Om du vill ha en kompakt, smidig och modern bröstpump som i princip sköter sig självt är Elvia Curve rätt val för dig! Vi älskar den här modellen, då den är otroligt praktisk och lätt att ta med sig överallt. Den är liten, utformad efter bröstet för att passa perfekt i en amningsbh och använder sig av ett naturligt vakuum som innebär att du inte behöver använda händerna.

Funktioner:

 • Liten och kompakt
 • Perfekt passform
 • Pumpar automatiskt
 • Enkel att använda
 • Går att rengöra i diskmaskin

Om vi skulle välja mellan alla olika manuella bröstpumpar skulle nog det här vara vinnaren. Den är otroligt bra och verkligen gjord för att kunna pumpa lätt på språng. Passar perfekt när du behöver pumpa på jobbet, hemma, på promenaden eller var som helst – och du behöver bara aktivera den så gör den jobbet själv, nästan som en elektrisk bröstpump fast ännu lättare. Läs mer om den manuella bröstpumpen Elvia Curve här!

3. Beemo Care manuell bröstpump

Vi kan inte göra en lista med tips utan att inkludera en budgetvariant – Beemo Care! Det här är en manuell bröstpump som är enkel att använda, som har ett pumphandtag som du lätt pumpar med. Den finns i olika färger och är kommer med allt du behöver för att pumpa när som helst.

Funktioner:

 • Kommer med flaskhållare, förvaringsflaska, förslutningslock och dinapp
 • Anti-returflöde som gör att mjölken inte kommer i kontakt med luften
 • BPA-fri
 • Mjukt membran som masserar ut mjölken

Det här är en perfekt bröstpump för dig som letar efter ett billigare alternativ, som kan tar med överallt och som innehåller allt du behöver. Läs mer om den manuella bröstpumpen från Beemo Care här.


Sammanfattning av våra tips för manuella bröstpumpar

Så där har ni det! Våra bästa tips på manuella bröstpumpar. Som vi nämnde är Elvia Care en given vinnare för oss, men du kanske hittade en annan modell du hellre provar?

Som vanligt, kära läsare, om ni har ett tips på bröstpumpar eller andra produkter ni vill ha tips på, är ni alltid välkomna att berätta det i kommentarerna, så kanske vi skriver ett inlägg om just era önskemål! Under tiden, vill du läsa vidare? Ta en titt på vår blogg Elektrisk bröstpump – Läs om våra 3 bästa produkttips.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll