Marint kollagen – Allt du behöver veta om bästa kosttillskottet för hår, hud och naglar

Marint kollagen för hår, hud och naglar: Här är allt du behöver veta

Kosttillskott kommer i många olika format. Det finns tillskott för i princip alla ändamål, från vitaminer, till naturliga läkemedel som stärker immunförsvar eller ger dig bättre hårkvalitet. Just bättre hårkvalitet kan man få av det kosttillskott som vi ska prata om idag – nämligen marint kollagen! Det finns många där ute som inte vet vad kollagen är, så vi tänkte göra alla ovetande en enorm tjänst och berätta lite mer om det fantastiska tillskottet och dess många fördelar.

Få 100 kr rabatt på hela din order hos WeightWorld med vår unika rabattkod.Till rabattkoden →
 

Vad är kollagen?

Om du hänger mycket på sociala medier eller hälsoforum har du säkert hört talas om kollagen. Det säljs mängder av tillskott, drycker och livsmedel som innehåller kollagen idag och det har verkligen slagit igenom enormt mycket under de senaste åren. Så vad är egentligen kollagen?

Kollagen är ett protein som naturligt finns i våra kroppar. Man kan jämföra kollagen med en typ av lim, som sammanhåller våra leder, vårt hår och vår hud. Det är kollagenet som ger huden elasticitet bland annat, och som stärker upp ben och leder. Alla människor har redan stora delar kollagen i kroppen, så varför ska man då ta tillskott av kollagen? Det finns en förklaring. När man blir äldre förlorar man delar av sin kollagenproduktion, och det är därför man kan uppleva att håret blir skörare och huden förlorar sin elasticitet. Efter det att man fyllt 25 förlorar man omkring 1% kollagen i kroppen varje år, och ännu mer om man till exempel röker eller spenderar för mycket tid i solen utan solskydd. På grund av detta kan det vara bra att tillsätta kollagen i sin kost för att motverka förlusten av det.

Vilken typ av kollagen är bäst?

Det finns olika typer av kollagen kosttillskott. De två huvudsakliga varianterna är marint kollagen, samt bovint kollagen. Det förstnämnda, marint kollagen, utvinns från fiskar. Närmare bestämt fiskens ben och skinn. Bovint kollagen däremot, kommer från hud och ben av nötkreatur. I och med att kollagen (som tillskott) utvinns från djur finns det inte något veganskt kollagentillskott, men det finns däremot så kallade “boosters” som man kan ta som vegan. Dessa boosters innehåller naturliga ämnen som bidrar till en ökad kollagenproduktion i kroppen utan att behöva tillsätta extra kollagen.

Om man jämför marint kollagen med bovint kollagen är experterna överens om att marint kollagen alltid ger den bästa effekten. Marint kollagen är överlägset bättre för att stärka upp hår, hud och naglar, och det ger en synbar effekt efter en tämligen kortvarig användning.

Vad är marint kollagen bra för?

Det som händer när man tillsätter marint kollagen i sin kost är att man ökar sin kropps halt av kollagen. Marint kollagen är så kallat hydroliserat, och lättare för människokroppen att ta upp. Kollagenet bidrar till starkare hår, mer elastisk hud och mindre rynkor, samt starkare naglar och leder. Det är ett tillskott som många väljer att implementera i sin kost på grund av just detta, och det finns gott om vittnesmål kring hur väl tillskotten faktiskt fungerar.

På Weightworld kan du köpa hem marint kollagen och bovint kollagen. Deras marina kollagen finns både som pulverdryck, och som kapslar. Deras bovint kollagen däremot idag endast att testa i pulverform, som man blandar ned i till exempel smoothies eller juice.

Vår tips av marint kollagen

Om du är intresserad av att testa marint kollagen så kan vi verkligen tipsa om Weightworld. Du kan välja själv om du vill testa deras kapslar, eller deras pulverdryck. Vi rekommenderar alla som är intresserade av att stärka upp hår, hud och naglar att testa marint kollagen. Det är ett tillskott som man forskat om, och som har påvisat goda effekter på kroppen. 

 

Genom att ladda ned vår browser extension kan du få upp alla aktuella rabattkoder och erbjudanden när du besöker Weightworld, eller andra onlinebutiker. På så vis behöver du aldrig mer gå miste om schyssta rabatter eller erbjudanden när du shoppar online! Vill du läsa mer om olika typer av kosttillskott så kan vi tipsa om våra bloggar Naturliga kosttillskott från WeightWorld – Här är 3 produkter att prova samt Vegan kosttillskott 101 – fyra produkter som är bra för dig som vegan.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar