Mellandagsrean – Så gör du för att fynda!

Mellandagsrean 2021 – Så gör du för att fynda!

Sveriges kanske mest klassiska rea nalkas, både i galleriorna och såväl på nätet börjar butikerna ladda upp för mellandagsrean. Svenskarna flockas ute i butikerna och besöker frekvent dess webbshoppar för att fynda nya prylar och spara en slant på extra bra deals.

För att lyckas hitta de bästa erbjudandena och välja rätt produkt har vi tagit fram ett par tips och trix för dig som planerar att shoppa under mellandagsrean.

1. Var ute i god tid

Juldagen har på senare år förknippats allt mer med en så kallad ”shopping-dag” och utgör startskottet för den officiella mellandagsrean. Trots namnet ”mellandagsrean” så tenderar butikerna att dra igång tidigare. Såväl butiker som webbhandlare börjar annonsera ut sina erbjudanden flera dagar innan julen, så vi uppmanar er att börja spana redan nu. Då vissa produkter säljer slut snabbt, bör du alltid vara ute i tid särskilt om erbjudandet omfattar ett begränsat antal.

2. En del produkter tenderar att vara billigare

Vi har i andra bloggar nämnt hur olika varor och tjänster har olika priser beroende på säsong – detta gäller även mellandagsrean. För även om nästintill alla butiker har exklusiva erbjudanden och rabatter under mellandagarna så är det extra bra rabatter på två typer av varor. Dessa två är elektronik och kläder – två olika produkter som generellt sett omfattas av grymma rabatter och erbjudanden under mellandagsrean. Detta syns tydligt i olika medier då de stora elektronikbutikerna lägger mycket krut på annonseringen av den kommande rean under juletider.

Anledningen till att just dessa två skilda varor tenderar vara billiga under mellandagsrean är för att deras utgående modeller, både elektronik och kläder, byts ut i samband med det nya året. Något som blivit synonymt inom just elektronik är just TV-apparater. Äldre modellerna har tendens att reas ut till riktigt schyssta priser under mellandagarna för att göra plats åt det nya.

Så, har du för avsikt att köpa en ny jacka, en TV eller kanske en ny laptop?
Isåfall är mellandagsrean något du definitivt bör ta vara på!

3. Undvik att bli lurad genom våra smarta tips!

I en tidigare blogg hur du som kund bör agera för att inte bli lurad på rea-priser. Dessa tips gäller självklart även för mellandagsrean. Om du vill vara säker på att ta del av de bästa erbjudandena under mellandagsrean bör du kolla in våra 4 tips för att inte bli lurad på rean.

4. Vi rekommenderar – oss själva!

Vi erbjuder konkreta tips på erbjudanden nu under mellandagsrean. Om du bara är på jakt efter att fynda, oavsett produkt eller tjänst, så har vi tipsen för dig. Vi har alltid koll på såväl rabatter som erbjudanden, och mellandagsrean är inget undantag.

Kolla gärna in vår samling av grymma 1000-tals erbjudanden leta igenom erbjudanden från alla butiker. Glöm sedan även inte heller bort att läsa vår blogg Tips på konsument rättigheter du bör ha koll på och Taklampa matbord – välj rätt lampa för mindre lägenheter.

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar