Parasoll till barnvagn – skydda ditt barn mot solens starka strålar

Parasoll till barnvagn: Vår guide till årets bästa alternativ

Det börjar närma sig sommar i stora delar av landet! Vi har redan fått känna av sommarvärmen, och även om vädret är lite svajigt är det knappast lång tid innan dess att sommaren slår sig till ro. I takt med att det blir varmare ute är det viktigt att skydda sig själv och sina barn från solen, då det är lätt att bränna sig även i skuggan. Små barn är extra känsliga mot solen, och behöver ofta mer skydd än en vuxen. För dig som gillar att promenera med barnvagnen i solen kan det därför vara bra att införskaffa solskydd till barnvagnen, som ett parasoll till barnvagn! 

Varför ska man ha ett barnvagnsparasoll?

Anledningen till att man bör ha ett parasoll till barnvagnen är såklart för att skydda barnet mot sol. Du bör såklart också använda solskydd på ditt barn, men ett parasoll är lite extra hjälp på traven. Vissa barnvagnar har inbyggt solskydd, eller skydd man kan köpa till, som också kan skydda mot solen. Problemet med dessa är dock att de kanske inte släpper in tillräckligt med luft, och därmed får motsatt effekt. Ett parasoll till barnvagn skyddar mot solen utan att kompromissa på luftintag eller barnens synfält.

Parasoll kan såklart också användas för att skydda ditt barn mot lättare regn, men kanske inte lika bra som ett regnskydd. Som förälder vet du säkert om att det är bra att ha en arsenal med tillbehör till barnvagn för alla väder och tillfällen!

Våra tips på parasoll till barnvagn

Vi har såklart gjort vår hemläxa och spanat ut några parasoll till barnvagn av hög kvalitet, till bra pris, som vi tänkte tipsa om. Här nedan kan du därför läsa om våra tre favoriter, hur de fungerar och var du hittar dem till bästa pris.

Day/Geo parasoll barnvagn

Det här är ett parasoll till barnvagn från Joolz! Det kommer i tre olika färger – rosa, blått och svart – och är enkelt att fästa och ta av från barnvagnen. Det skyddar ditt barn från solens strålar och har dessutom en fin design. Nackdelen med det här parasollet är att det endast är kompatibelt med barnvagnarna i modellerna Day och Geo från Joolz. Joolz är dock ett populärt märke på barnvagnar, så vi valde trots allt att inkludera det här parasollet i den här guiden. 

 

Bugaboo parasoll barnvagn

Bugaboo är ett otroligt välkänt och populärt märke på barnvagnar, och givetvis har de även släppt ett eget parasoll till barnvagn! Det här parasollet finns i två färger, blått och grått. Det passar till alla Bugaboo barnvagnar och är enkelt att fästa och ta av. Den främsta fördelen med den här produkten är att den har tre vridbara punkter som gör att du kan justera parasollets position baserat på var solen ligger under dagen. Ditt barn är alltid skyddat från solen med det här parasollet från Bugaboo! 

 

Reer ShineSafe parasoll barnvagn

Sist men inte minst har vi ett väldigt budgetvänligt alternativ från Amazon! Amazon har fått ett lager i Sverige, vilket gör att även vi snabbt och billigt kan beställa hem deras produkter på nolltid. Det här är ett universellt parasoll till barnvagn med en fyrkantig form som skyddar ditt barn från solen. Parasollet har en enkel installation med ett integrerat halkskydd, och det passar på alla barnvagnar med handtag upp till 50 mm. Det finns dessutom att beställa hem i olika färger!

 

Parasoll barnvagn med rabattkod

Ja, där har ni det! Våra bästa tips på parasoll till barnvagn för den kommande sommaren. Kom ihåg att du dessutom behöver komplettera med solskydd, och försöka att inte ha ditt barn i solen när det är som allra varmast på dagen.

Om du är intresserad av att beställa hem någon av produkterna vi tipsat om idag kan du med fördel ladda ned vår browser extension, för att aldrig missa aktuella rabatter och erbjudanden. Du kan dessutom prenumerera på vårt nyhetsbrev om du vill ha kontinuerliga uppdateringar kring schyssta erbjudanden på mängder av onlinebutiker! Och om du vill läs mer om tillbehör för din barnvagn så kan vi tipsa om våra bloggar Fläkt till barnvagn – Håll ditt barn svalt med ett av våra 4 val samt Organizer barnvagn: Årets toppval enligt experterna.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar