Recension av Betterfeast nyttiga matlådor

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av Betterfeast nyttiga matlådor

Matlagning kan vara en vattendelare för många. Vissa älskar att laga mat, förbereda matlådor och planera veckohandlingen, medan andra fullkomligt avskyr det. Om du tillhör den sistnämnda gruppen kommer du att älska vad vi har att bjuda på idag – vi har nämligen fått möjligheten att testa en lösning för alla dina problem!

Matkassar har varit populära länge och uppskattade av många, då de låter dig slippa planeringen och veckohandlingen helt. Men idag finns det företag som har tagit det snäppet längre, för att underlätta livet ännu lite till. Vi talar såklart om färdiglagade nyttiga matlådor som levereras direkt hem till dörren! En helt perfekt tjänst för dig som bara vill kunna stoppa färdig, näringsrik och god mat i mikron eller ugnen, och njuta av det enklare livet. Vi har testat nyttiga matlådor från Betterfeast, och här nedan kan du läsa vår recension.

Om Betterfeast

Betterfeast är ett företag som erbjuder färdiglagad, näringsrik mat direkt till dörren. Deras fokus ligger på hälsa, och de använder sig av fiberrika spannmålsprodukter, rotgrönsaker, kål och magert kött i alla deras måltider. Måltiderna är noggrant planerade för att erbjuda så god smak och goda näringsvärden som möjligt. Menyn, som är influerad av matkulturer världen över, inkluderar även superfoods såsom chiafrön och quinoa! Betterfeast erbjuder flera olika “paket” av nyttiga matlådor att välja mellan. För familjer finns bland annat en mångsidig familjelåda med 9 rätter för fem dagar i veckan. Det barnvänliga utbudet sträcker sig från klassiker som köttbullar med gräddsås, till smakrika alternativ som chili con carne med gömda grönsaker. De erbjuder dessutom paket för dig som vill gå ned i vikt, samt vardagslådor där alla dagens måltider finns med. Med andra ord – en grym lösning för dig som gärna slipper spendera tid i livsmedelsaffärer och i köket.

Hur fungerar det?

Betterfeast har ett enkelt system som låter dig planera vad du vill äta via deras webbplats. Det första du behöver göra är att välja ett paket av nyttiga matlådor som passar dig. Som vi nämnde tidigare har Betterfeast ett antal olika alternativ, nämligen:

 • Familjelådan: Familjelådan låter dig välja bland 9 olika rätter, 3–5 dagar per vecka för 2–5 personer. Här får hela familjen middag för det antal dagar som du väljer, och allt ni behöver är mikro och ugn.
 • Viktminskningspaketet: Viktminskningspaketet innehåller frukost, mellanmål, lunch och middag 5 dagar i veckan för 1 person. Innehållet i paketet kan varieras beroende på kön, och du kan välja bort saker du inte tycker om, till exempel fisk eller fläsk.
 • Vardagslådan: Vardagslådan för 1 person ger dig frukost, lunch, middag och mellanmål (eller bara frukost och lunch, middag och mellanmål, eller frukost, middag och mellanmål beroende på vad du väljer) 5 dagar i veckan. Det är det ultimata paketet för dig som vill ha all mat, varje dag, levererad färdig till dörren.
 • Vinterlådan: Vinterlådan innehåller samma sak som viktminskningspaketet, men med 3 dagar ersätta med soppor. Det är ett effektivt sätt att gå ned i vikt samtidigt som du får njuta av värmande soppor, perfekta för vintern. Under sommarhalvåret byts sopporna ut mot smoothies.
 • Soppdiet: Du kan välja att beställa hem Betterfeast soppdiet, där du får 3 soppor per dag i 5 dagar. Detta paket kan användas separat, eller som tillägg om du kanske lagar vissa måltider hemma själv.

När du valt vilket paket du vill ha från Betterfeast kommer du att få göra dina val angående antal dagar du vill ha mat, vilka veckor du vill ha leverans, samt vilka måltider du vill äta. Efter att du är klar skickar du in din beställning och får leveransdatum av Betterfeast. De levererar maten direkt hem till din dörr på utsatta dagar – svårare än så är det inte!

Nyttiga matlådor från Betterfeast

Vi har testat Betterfeast “Familjelådan” för två personer, under fem dagar. Vi placerade vår order på en onsdag, och fick svar att leveransen kommer söndagen veckan efter. Detta på grund av att Betterfeast såklart behöver planera, handla och laga all mat med lite framförhållning – något som vi givetvis förstår. När leveransen väl kom fick vi hem ett stort paket fyllt av mat, och allt såg superbra ut. Våra rätter bestod av:

 • Varm bulgursallad med grönsaksnuggets och hummus.
 • Kyckling med sticky sauce, ris, broccoli och sesamdressing.
 • Kalkonköttbullar med potatis, timjansås och vitlöksbakade rotfrukter.
 • Italienska köttbullar i tomatsås med pasta och grönsaker.
 • Fläskgryta med bacon och korv tillsammans med potatismos och sallad.

Så hur såg vår upplevelse ut? Låt oss gå in på djupet! Vi kan börja med att tala om förpackningen. Maten levereras i en stor låda där allt var nedlagt väldigt fint och ordentligt. Alla kolhydrater förutom potatisen, det vill säga pasta, ris och bulgur, levererades torrt i mikrovågssäkra plastförpackningar som man sedan häller i vatten i och micrar när det är dags att äta. Vi uppskattade detta, då det gav oss fräsch och nykokt mat. Alla vet ju att pasta, till exempel, oftast kan vara lite tråkigt att äta om det legat kokt i kylen några dagar. Något som gav oss ett gott skratt var dessutom att man fick med små plastpåsar med vatten att använda när vi tillagade de torra kolhydraterna. Det är ett smart koncept som ger exakt rätt mängd vatten, men det kändes lite tokigt att få plastpåsar med vatten levererade!

Resten av maten levererades färdigt i sina förpackningar, och det var enkelt att dela upp det för två personer. Det underlättade också lite då det gav möjlighet att dela upp portionerna i olika storlekar, om till exempel en person ville ha lite mer mat, och en lite mindre. Vi fick dessutom en större påse med en fräsch blandsallad, som vi kunde dela upp och äta under dagarna.

All mat smakade utmärkt. Man förväntar sig såklart inte att färdiglagade rätter ska smaka perfekt, då alla smakpreferenser är olika och Betterfeast behöver tillaga dem med de mängder kryddor som de flesta tycker om. Men alla rätter fick bra betyg här hemma, och det kändes fräscht och trevligt att kunna värma på maten och lägga över den på tallrik för en mer “hemlagad” känsla. Om man föredrar mer salt, peppar eller andra kryddor är det såklart även enkelt att bara ösa på lite extra när man väl äter. En annan positiv sak är att maten hade bra hållbarhet och inte blev tråkig efter några dagar i kylen. Vi anser att det här är en otroligt bra lösning för familjer som är lite stressade, och som behöver hjälp med att få matschemat att fungera. Med tjänster såsom Betterfeast blir det lättare att lägga vardagspusslet, och lättare att få i barnen hemlagad, näringsrik mat!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Smidig leverans:: Det var enkelt att beställa och få hem maten från Betterfeast, då de levererade den direkt till dörren utan problem.
 • Goda och näringsrika rätter: Måltiderna från Betterfeast höll hög kvalitet och smakade utmärkt. De inkluderade alla näringsämnen och kändes välbalanserade.
 • Enkel tillagning: Det var smidigt och enkelt att tillaga maträtterna direkt i mikron, och maten kändes fräsch från dag ett och hela veckan ut.
 • Hållbarhet: All mat från Betterfeast hade bra hållbarhet. Vissa dagar fick vi mat över, och även den maten stod sig väldigt bra i kylen och kunde ätas som lunch under andra dagar.

Saker som kunnat varit bättre

 • Valmöjligheter: Det går inte att välja bort till exempel gluten eller laktos när man beställer, vilket kan skapa problem om man till exempel har en familjemedlem som inte kan äta maten.
 • Vegetariskt: Det finns inte heller möjlighet att beställa hem enbart vegetariska måltider, men familjelådan innehåller i princip alltid minst en vegetarisk rätt per vecka!
 • Antal måltider att välja mellan: 9 per vecka
 • Typ av mat: Husman, familjemat och viktminskning
 • Pris: Från 599 kr (2 personer för 3 dagar)
 • Leveransområden: I princip hela Sverige
 • Bindningstid: Ingen

Vårt omdöme – nyttiga matlådor från Betterfeast

Efter att ha testat Betterfeast och deras familjelåda har vi en hel del saker att säga – och majoriteten av dem är positiva! Det var ett utmärkt alternativ för de som inte vill, kan eller har tid att laga mat varje dag. Vi anser att Betterfeast är en bra tjänst, speciellt för familjen eller för dig som absolut inte vill handla eller laga någon mat själv. Rätterna vi fick testa smakade utmärkt. Vissa hade kunnat varit lite starkare, eller haft mer kryddning, men vi förstår att deras rätter ska passa alla.

Det var enkelt att såväl beställa maten, som få hem den, och ännu enklare att tillaga den. Vi uppskattade verkligen att måltiderna innehåller gott om grönsaker, både i maten och som tillbehör, och variationen i rätterna fungerade hur bra som helst. Vi hade förmodligen aldrig ätit en så pass varierad kost under en veckas tid om det inte vore för den här leveransen, vilket var superkul! Betterfeast kombinerar ju som tidigare nämnt vanlig husmanskost med smaker influerade från andra länder och superfoods, vilket skapar en otroligt varierad och spännande veckomeny.

Vi hade önskat att Betterfeast erbjöd ett lite bredare utbud för personer med allergier eller specialkost dock, men förhoppningsvis är det på väg att ändras. Många familjer har medlemmar som inte tål till exempel mjölk eller ägg, och det är ju väldigt tråkigt om de familjerna inte kan njuta av Betterfeasts tjänster endast på grund av det. I övrigt anser vi att Betterfeast är en superbra tjänst med gott om valmöjligheter, god mat och superbra näringsämnen. Ett måste för dig som inte vill laga mat, eller för er som har svårt att få vardagspusslet att gå ihop.

Recension av Betterfeast nyttiga matlådor produktbetyg

Kvalitet

9.3/10

Smak

8.2/10

Näringsinnehåll

9.0/10

Användarvänligt

10/10

Utbud

7.5/10

Erbjudande: Använd koden "Kompassen50" och få 50% rabatt på första familjelådan (när du stannar för minst två lådor)

Unboxing av nyttiga matlådor från Betterfeast

Hur gick testet till?

 1. Produkter från Betterfeast har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om produkten. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om nyttiga matlådor från Betterfeast


Vad är Betterfeast och vad erbjuder de?

Betterfeast är en måltidsservice som erbjuder bekväma och hälsosamma alternativ för en stressfri vardag. De levererar färdiglagade, näringsrika måltider direkt till din dörr, med fokus på användning av fiberrika spannmålsprodukter, rotgrönsaker, kål och magert kött. Deras meny inspireras av globala matkulturer, inkluderar även superfoods som chiafrön och quinoa.


Vilka alternativ erbjuder Betterfeast och för vem passar deras tjänst?

Betterfeast erbjuder olika måltidslösningar för olika behov. Deras familjelåda innehåller 9 varierade rätter för fem dagar i veckan, perfekt anpassade för familjer. För de som strävar efter viktnedgång har de ett kaloriberäknat viktminskningspaket med mångsidiga och hälsosamma alternativ. Det finns också specialpaket som ”Vinterpaketet” med en 3-dagars soppdiet, samt motsvarande "Sommarpaketet" med en 3-dagars smoothiekur under sommarhalvåret.


Hur säkerställer Betterfeast livsmedelssäkerhet i sina leveranser?

Betterfeast menar själva att de sätter höga standarder för kvalitet och livsmedelssäkerhet. De skriver på sin hemsida att de använder sig av noggrant utvalda leverantörer som är experter på att hantera och säkerställa matsäkerheten. Måltiderna levereras en gång i veckan i specialdesignade lådor som bibehåller rätt kyla, vilket garanterar att maten förblir färsk och säker att konsumera. Vi kan bekräfta att detta stämmer, då vi själva testat deras tjänster och blivit positivt överraskade av resultatet.


Är Betterfeast lämpligt för olika kostpreferenser?

Betterfeast strävar efter att möta olika kostpreferenser genom att erbjuda varierade menyalternativ. Deras menyer är noga planerade för att inkludera grönsaker, fullkorn och högkvalitativa fisk- och köttprodukter. De har dock inte färdiga paket som är speciellt framtagna för allergier eller kostpreferenser utöver viktnedgång, men vem vet, det kanske är på väg!


Hur fungerar leveransprocessen med Betterfeast?

Betterfeasts leverans sker en gång i veckan direkt till din dörr. Måltiderna är förpackade i lådor designade för att bevara kylan och säkerställa livsmedelssäkerheten. När du beställer produkter via Betterfeast kan du välja hur ofta du vill ha din mat, till exempel varje eller varannan vecka.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner