Recension av Buddy Pet Foods – Grass Fed Lamb hundmat

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av Buddy Pet Foods – Grass Fed Lamb

Alla hundägare där ute känner nog igen sig i att alltid vilja ge sin hund det absolut bästa den kan få, vare sig det handlar om leksaker, accessoarer eller hundmat. Din hund är trots allt din bästa vän, och den förtjänar att få leva gott och äta god mat som tillfredsställer alla dess näringsbehov. Det finns mängder av foderleverantörer på marknaden idag, men en som står ut från mängden är Buddy Pet Foods! De erbjuder nämligen ett unikt utbud av foder för hund och katt som innehåller naturliga ingredienser och ett näringsintag som säkerställer djurens välmående. Vi har fått chansen att testa en av Buddys bästsäljare – Grass Fed Lamb för känslig mage. Vår expertpanel för recensionen består av Kelpien Floki, som har agerat testare för hundmaten från Buddy.

Om Buddy Pet Foods

Buddy Pet Foods är ett företag som utmanar normerna genom att erbjuda fräsch, näringsrik och naturligt producerad mat för våra fyrbenta vänner. De erbjuder såväl hund, som kattmat, anpassade för olika djurs behov och preferenser. Med en stark övertygelse om att även hundar förtjänar mat av hög kvalitet, föddes idén om Buddy – ett 100% naturligt och hälsosamt hundfoder, utvecklat i nära samarbete med veterinärer, kockar och näringsexperter.

Buddy sätter en ny standard för hundfoder genom att erbjuda produkter fria från spannmål, socker, gluten och soja, och istället fyllda med viktiga vitaminer, mineraler och aminosyror. Deras vision är tydlig – att säkerställa att alla hundar kan njuta av ett gladare, friskare och längre liv, och att maten de äter inte bara är näringsrik, utan också utsökt. Buddy Pet Foods representerar en rörelse av hängivna medarbetare och hundälskare som, likt sina kunder, kräver det allra bästa för sina husdjur. Tillsammans arbetar de för att omdefiniera vad våra hundar äter, och i förlängningen bidra till hälsosammare och lyckligare vovvar!

Buddy Pet Foods – Grass Fed Lamb Sensitive hundmat

Buddy erbjuder en kanonbra lösning som låter dig handla hundmat som ett engångsköp, eller som prenumeration. På så vis kan du få hem hundmaten när det passar dig – från var tredje vecka, till var fjärde månad. De erbjuder dessutom flera olika storlekar på deras foder och du kan köpa allt från fem till sjutton kilo.

Vi har testat Buddy Pet Foods Grass Feb Lamb, hundmat för känslig mage. Det är ett torrfoder som består av 60% kött, och 40% grönsaker, frukt och superfoods såsom kelp, mojave yucca och prebiotika. Det är helt fritt från spannmål och passar bra för vuxna, normalt aktiva hundar som till exempel lider av känslig mage, allergier eller känslig hud. Den här hundmaten är bra för hundar som lätt kan få problem med magen av andra foder, och den innehåller bland annat prebiotika och andra näringsämnen som hjälper matsmältningen att fungera som den ska.

Vår testpanel är av hundrasen Kelpie – det vill säga en väldigt aktiv hund som behöver mycket näring för att hålla igång sin höga energinivå. Han är en ökänt kräsen hund som ofta avvisar hundmat som han inte tycker smakar bra eller får honom att må bra, och därmed en utmärkt kandidat för den här recensionen. När vi ställde ned skålen med hundmat blev vi positivt överraskade, då han rent ut sagt dök ned i skålen och åt för fulla muggar. Smaken är med andra ord helt klart godkänd! Han har inte heller visat upp några tecken på dålig mage eller andra problem efter att ha ätit maten under några veckor, utan verkar må hur bra som helst och njuta av livet till fullo.

Hundmaten från Buddy, och specifikt Grass Fed Lamb, är en mångsidig och hundvänlig fodervariant som passar bra för kräsna hundar, eller hundar med matsmältningsproblem. Det är uppenbart att den smakar bra, förmodligen mycket på grund av ingredienserna och det “rena” innehållet. Det finns ingen anledning till att mata din hund med spannmål och tillsatser när enkel, näringsrik och hållbar hundmat såsom Buddy Pet Foods Grass Fed Lamb finns tillgänglig på marknaden.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Topp ingredienser: Grass Fed Lamp innehåller endast kött, frukt och grönt och superfoods – inget annat. Det är en ren ingredienslista utan dolda tillsatser som kan vara dåliga för hunden.
 • Prenumerationstjänsten: Buddy erbjuder möjligheten att prenumerera på deras hundmat vilket innebär att du kan få fodret levererat hem till dörren när det passar din hund bäst.Väljer du detta får du dessutom 10% på varje köp och var 8e order gratis; kan det bli bättre!
 • Öga för detaljer: En av våra favoritsaker med Buddy är att de tänker till lite extra på detaljerna i deras hundmat. Grass Fed Lamp innehåller till exempel kelp, som stärker huden och klorna och bidrar till en bra matsmältning men också mojave yucca och prebiotika som medför andra positiva egenskaper för din hund.

Saker som kan bli bättre

 • Kostnaden: Även om Buddy säljer sin hundmat till ett förmånligt pris sett till sin höga kvalitet så kan det avskräcka vissa köpare. Andra foderleverantörer säljer påsar av samma vikt för betydligt billigare peng, dock med sämre ingredienser.
 • Passar för: Vuxna, normalt aktiva hundar samt hundar med känslig mage
 • Spannmålsfritt: Ja!
 • Storlek på påsar: 5–17 kg
 • Smak: Lamm
 • Ingredienser: 40% kött, 60% frukt, grönt och superfoods

Vårt omdöme – Buddy Pet Foods Grass Fed Lamb hundmat

Det är stundvis svårt att ge ett omdöme på mat som man själv inte har ätit, men från vad vi kan se är Grass Fed Lamb en total succé trots allt! Floki har ätit upp hela påsen och har inte visat några tecken på att må sämre. Tvärtom är han i toppform och lika aktiv som vanligt, och han tycks verkligen ha gillat smaken då han varit som tokig varje gång det varit dags för mat. Med andra ord tycks hundmaten ha levt upp till våra förväntningar, och som det verkar kommer Buddy att bli Flokis nya standardmat.

Något som vi däremot kan ge ett omdöme till är just Buddy Pet Foods! Vi älskar idén om att kunna ge våra djur smakrik, hälsosam mat utan några onaturliga tillsatser. Kombinationen av kött, frukt och grönt och superfood är bevisat bra för djur, och kan hjälpa dem att dels leva ett mer aktivt liv, dels bekämpa problem med matsmältningen, känslig hud eller allergier. Vi älskar dessutom Buddy och deras mission – att producera hundmat av hög kvalitet som bidrar till ett friskare, hälsosammare liv. Som djurägare vill man ju alltid att ditt djur ska ha det så bra som möjligt, och en näringsrik kost är en stor del av ett aktivt, bra liv även för djur.

Allt som allt anser vi att Buddy Pet Foods är ett superbra företag som erbjuder näringsrik och bra mat för djur. Vi ser fram emot att följa deras utveckling och förhoppningsvis kunna testa fler produkter från deras sortiment framöver.

Recension av Buddy Pet Foods – Grass Fed Lamb

Näringsinnehåll

10/10

Smak

10/10

Kvalitet

10/10

Hållbarhet

10/10

Pris

7.5/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av Buddy Pet Foods

Hur gick testet till?

 1. Hundmat från Buddy Pet Foods har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om Buddy Pet Foods


Är Buddy ett bra hundfoder?

Om man bara tittar på ingredienser och näringsinnehåll så är det tydligt att Buddy är ett bra märke för hundfoder, ja! Det kan såklart variera från hund till hund vad just den hunden behöver och tycker om, men generellt sett kan vi säga att Buddy Pet Foods erbjuder god och hälsosam mat för hundar.


Vilken mat ska jag välja till min hund?

Det finns flera aspekter som spelar roll när det kommer till valet av hundmat. Dels hur gammal din hund är, hur aktiv den är samt om den har några allergier eller kostbehov. Hos Buddy hittar du olika typer av hundmat för olika hundar med olika behov, och du kan läsa mer om vilken mat som passar vilken typ av hund på deras hemsida.


Är dyr hundmat bättre än billig?

Det finns inget bevis på att dyr hundmat är bättre än billig hundmat. Det du bör leta efter när du ska köpa hundmat är rena ingredienser, en hög proteinhalt samt grönsaker, superfoods, vitaminer och mineraler som är bra för hunden.


Hur mycket foder ska jag ge min hund?

Din hund behöver olika stora mängder mat beroende på hur gammal den är och hur aktiv den är! De flesta hundfoder har instruktioner på hur stor mängd man bör ge av just det fodret för olika typer av hundar. Hos Buddy kan du göra ett quiz på deras webbplats för att räkna ut foderbehovet.


Hur vet jag om min hund har känslig mage?

Det finns flera indikationer som påvisar att din hund har känslig mage. De vanligaste är diarré eller kräkningar. Om din hund uppvisar beteenden som inte känns normala är det alltid bäst att gå till en veterinär som kan ställa en diagnos eller ge tips på hur du kan ändra hundens fodervanor.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner