Recension av Diamond Smile tandblekningskit

Recension av Diamond Smile tandblekningskit

Recension av Diamond Smile tandblekningskit

I det här inlägget kommer vi att ge er en recension av Diamond Smile Tandblekningskit för hemmabruk! Diamond Smile har skickat över sina produkter för testning, och här kommer ni att kunna läsa mer om, och se resultatet, av deras Tandblekningskit för hemmabruk.

Att bleka tänderna hemma är ett ämne som det stundvis talats negativt om, då många påstår att tandblekning innehåller farliga ämnen och är skadligt för tänderna. Diamond Smile är ett varumärke som nischar sig på att skapa naturliga, säkra tandblekningsprodukter för hemmabruk – som fortfarande är otroligt effektiva! De erbjuder en rad olika produkter för tandblekning, bland annat ett tandblekningskit, stripes, skum och en penna. I det här inlägget kommer ni främst att få läsa om tandblekningskitet, men i slutet har vi inkluderat lite information och tankar kring de andra produkterna också.

Få mellan 20-30% OFF på alla produkter från DiamondSmile med vår exklusiva rabattkod!Till rabattkod →


Vilka är Diamond Smile?

Till att börja med ska vi gå in lite mer på vilka Diamond Smile är, och vad deras produkter faktiskt innehåller. Diamond Smile är ett tyskt företag som nischar sig mot att sälja tandblekningsprodukter för hemmabruk. Det finns många företag som jobbar inom det här området, och många har fått kritik på grund av skadliga ämnen i produkter och allt för höga priser. 

Det som enligt oss är unikt med Diamond Smile är deras ingredienser. Istället för att använda sig av peroxid eller andra skadliga ämnen, innehåller deras produkter naturliga ingredienser som bleker tänderna på ett hälsosamt sätt. De arbetar tillsammans med tandläkare och experter för att ta fram nya, innovativa produkter som både bleker tänderna och främjar tandhälsan. Förutom detta har de även blivit omnämnda och hyllade av tidningar såsom ELLE, Vogue och Le Monde.

Bleka tänderna hemma med Diamond Smile

Under mina 26 år på jorden har jag konsumerat enorma mängder kaffe, jag har tidigare rökt cigaretter och jag har nog fått i mig några glas rödvin också. Alla dessa komponenter har bidragit till att jag inte har de vitaste tänderna. Det har länge varit på tapeten för mig att testa tandblekning, men i och med att det kostar otroligt mycket att göra det hos tandläkaren har jag avstått. Jag har, precis som många andra, sett att det finns tandblekning för hemmabruk på marknaden, men det har inte varit något som lockat mig då det florerar rykten om att det kan vara dåligt för tänderna. Så, hellre starka och missfärgade tänder än svaga, vita tänder – tänkte jag! Men i och med att jag läst att Diamond Smile inte använder sig av farliga ingredienser var det trots allt värt ett försök.

Så – jag fick hem tandblekningskitet (och deras andra produkter!) för testning. När man köper hem en produkt såsom tandblekning för hemmabruk är man i praktiken ofta skeptisk. Man tänker ofta “som om det här skulle fungera på riktigt, det är bara reklam”. Men i och med att Diamond Smile har en “pengarna tillbak”-garanti för alla kunder som inte upplevt minst två nyanser vitare tänder inom 14 dagar, kändes den här produkten tämligen mer lovande än vanligt.

Tandblekningskit Diamond Smile

Kitet består av tre sprutor, innehållandes den magiska tandblekningsgelen, samt ett munstycke med LED-ljus som man applicerar själva gelen i. Något som jag lade märke till här var hur fräscht det kändes. Själva delen av munstycket som man stoppar in i munnen var av gummi, och det gick dessutom att ta av och på från munstycket. Det gjorde det enklare att applicera gelen, samt att rengöra munstycket efter användning. I paketet ingick även instruktioner, samt en liten karta över olika nyanser som man kan ha på tänderna, som man kan använda för att jämföra sina resultat.

Blekning av tänder hemma – fungerar det?

Instruktionerna på tandblekningskitet säger att du ska borsta tänderna innan du sätter igång. Sedan behöver du bara applicera tandblekningsgelen i munstycket, sätta in det i munnen och vänta mellan 10 minuter och en timme, beroende på hur mycket tålamod du har. Produkten påstår sig ge effekt redan efter 10 minuter, men rekommenderas att använda i minst 30 minuter. Jag valde att vänta 30 minuter.

Alla som har varit hos tandläkaren för att prova ut en tandställning eller proteser vet förmodligen om hur det känns att ha ett sådant här munstycke i munnen. Det bildas en hel del saliv och det kan lätt ge lite panikkänslor. Munstycket från Diamond Smile var dock otroligt behagligt och det var ingen som helst fara att ha det i munnen i 30 minuter. Själva gelen smakade gott och det kändes inte äckligt eller konstigt. Efter att ha haft i munstycket i 30 minuter sköljer man munnen med varmt vatten och tvättar bort eventuella rester av gelen från munstycket.

Resultatet

Tandblekningskit Diamond SmileTandblekningskit Diamond Smile
Här kan du se skillnaden och jämföra hur tänderna såg ut innan användning av kitet mot hur såg ut efter 2 x 30 minuter användningar av tandblekningskitet.

Den första gången jag använde kitet såg jag resultat direkt. Det var inte ett slående resultat där mina annars kaffe-fläckiga tänder plötsligt blev kritvita, men jag såg definitivt en skillnad. Jag avvaktade i ett par dagar och provade sedan att köra kitet en gång till – och det var här som den stora skillnaden märktes!

Som ni ser på bilderna har mina tänder blivit betydligt vitare. När jag tittar på kartan med nyanser ser jag att de har blekts åtminstone fyra nyanser – något som jag anser en enorm vinst efter bara två gånger. För att fortsätta se resultat ska kitet givetvis användas fler gånger, men för att ge er en så ackurat bild som möjligt av produkten får ni se hur resultatet blev efter bara två gånger. Att notera är dessutom att bilderna är tagna i samma rum, med samma belysning. 

Tandblekning: biverkningar

Det talas en hel del om att man kan uppleva biverkningar av att bleka tänderna hemma. Det är dock ingenting som jag har märkt av med produkterna från Diamond Smile. Inte heller personerna som testat de andra produkterna har märkt av några biverkningar. Tänderna känns starka, och de känns faktiskt renare och fräschare efter att tandblekningen använts. På Diamond Smiles hemsida kan du läsa följande: 

”Diamond Smile whitening-setet har godkänts, testats och certifierats i Tyskland (certifikat: CE, FDA, ISO, MSDS).”

Det innebär kortfattat att produkterna har testats och fått certifieringar som påvisar att de är säkra för användning, precis som Diamond Smile själva beskriver i deras produktinformation.

Hur länge håller tandblekning från Diamond Smile?

Enligt Diamond Smile själva håller resultaten från deras produkter i 1–2 år. Ett påstående som jag inte hunnit styrka än, men som enligt deras kunder verkar vara sant. Med det sagt kommer tänderna såklart att bli missfärgade på nytt om du konsumerar mycket kaffe, rödvin eller tobak kontinuerligt. Samma sak gäller tandblekning hos tandläkare.

Det positivt med Diamond Smiles produkter är att du kan använda de ofta, utan att riskera skada på tänderna. Det innebär att en tandblekning i veckan, till exempel med tandblekningskitet, kommer att minska risken för att tänderna blir missfärgade på nytt. Det är ett hållbart och effektivt sätt att hålla tänderna rena och vita utan att behöva betala kopiösa summor för varje blekning hos tandläkaren.

Bleka tänderna med andra produkter från Diamond Smile

Som jag nämnde tidigare fick jag hem fler produkter från Diamond Smile, deras tandblekning strips, penna och foam. I och med att jag valde att prova deras tandblekningskit delade jag ut resterande produkter mellan vänner för att se om de också upplevde någon skillnad.

Alla som har testat produkterna har upplevt mellan 2–6 nyanser vitare tänder. Personen som provade pennan ställde sig mycket positiv till resultatet, och kommer att köpa produkten igen. Resterande produkter fick också bra resultat och har använts flitigt av personerna som testat dem. 

Sammanfattning

För att sammanfatta den här recensionen kan jag bara säga att produkterna från Diamond Smile fungerar för sitt syfte – att få vita tänder hemma. Det är effektiva och naturliga produkter som håller vad de lovar, som inte skadar tänderna och som faktiskt ger resultat efter bara 10 minuter.

Om du vill prova en tandblekning hemma, kan jag starkt rekommendera Diamond Smile. Det är ett effektivt sätt att bleka tänderna hemma och det ger ett bra resultat snabbt. Det finns dessutom olika produkter att testa beroende på dina preferenser. Pennan, till exempel, behöver du bara stryka längst tänderna. Kitet är mest effektivt, men resten av produkterna fungerar minst lika bra, trots att du kanske behöver använda de ett par gånger extra.

Om du är intresserad av att testa produkter från Diamond Smile för att få vita tänder hemma kan du besöka deras hemsida. Du hittar även de produkter vi nämnde ovanför hos Diamond Smile via knappen här nedanför:

Vill du testa DiamondSmile Tandblekningskit?Beställ ditt kit här →

Tack för att du har läst den här recensionen av Diamond Smile Tandblekningskit! Har du några önskemål på andra produkter som du vill att vi testar, eller önskar du ta del av fler nyheter från våra partners? Se till att följa oss här på bloggen där vi ständigt uppdaterar med tips, nyheter och erbjudanden från alla dina favoritmärken. 

Glöm sen inte heller bort att läsa våra senaste blogg Hur får man vitare tänder? hålla dig uppdaterad. Om du sen även vill se till att du inte missar aktuella rabattkoder och erbjudanden så kan du prenumerera på vårt nyhetsbreve.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll