Recension av hundpejlen MiniFinder Rex – GPS:en till din jakthund

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av MiniFinder Rex hundpejl

Jakthundar är mer än bara husdjur. De är oumbärliga kamrater och viktiga partners under jakten, som bidrar med energi och lojalitet. Som ägare till en jakthund, kan det också medföra en viss oro – vad händer om hunden springer bort under jakten eller råkar illa ut när den är ute på äventyr? Den oron kan minska betydligt med hjälp av MiniFinder Rex hundpejl, en GPS speciellt designad för jakthundar.

För jakthundsägare som vill ge sina hundar friheten att utforska samtidigt som de behåller kontrollen, är MiniFinder Rex en investering som verkligen gör skillnad. Denna GPS-enhet är särskilt anpassad för jakthundars behov, men fungerar även utmärkt för alla typer av hundar. Denna recension utforskar hur MiniFinder Rex presterar i praktiken och varför den kan bli ditt nya favoritverktyg som jakthundsägare.

Vilka är MiniFinder?

MiniFinder är ett företag specialiserat på GPS-teknik, grundat 2012 i Växjö av Dean Maros. Ursprungligen fokuserade de på att hjälpa företag att hålla koll på sina fordon, men idag utvecklar de även produkter för vård, säkerhet och djurspårning.

MiniFinder är känt för att skapa pålitliga och användarvänliga produkter, anpassade efter kundernas behov. De använder den senaste GPS- och IoT-tekniken för att göra sina produkter avancerade men ändå praktiska och enkla att använda. Företaget har vuxit både i Sverige och internationellt och strävar efter att koppla upp fler viktiga saker till internet. Genom sina avancerade GPS- och IoT-lösningar vill MiniFinder göra livet säkrare och enklare för sina kunder.

MiniFinder Rex hundpejl test

När vi började använda MiniFinder Rex tracker hundpejl var det enkelt att komma igång. Efter en snabb laddning var enheten redo för flera timmars användning, och att fästa den i vårt jakthunds halsband var smidigt.

MiniFinder hundpejl 4G imponerade med sin höga kvalitet och användarvänlighet. Installationen var problemfri, och appen erbjöd användbara kartor och praktiska funktioner som underlättade vår jaktupplevelse. Möjligheten att kommunicera med andra användare direkt i appen förbättrade också vår samordning under jakten.

MiniFinder Hunter är appen för GPS till hund

MiniFinder Hunter är appen du laddar ner gratis från App Store eller Google Play innan använding. Den visade sig vara lättanvänd och gjorde det enkelt att följa vår hunds rörelser. Vi kunde enkelt markera platser där vår hund hade varit, vilket var till stor hjälp vid spårning. Dessutom erbjöd appen detaljerad information om omgivningen, inklusive skogar, vatten och andra landskapstyper i närheten. Den skickade även aviseringar om att vår hund stannade, skällde eller uppvisade annat relevant beteende, vilket var mycket användbart under jakten. Möjligheten att chatta med andra användare i vårt jaktlag direkt i appen gjorde kommunikationen smidigare och förbättrade samordningen under jakten. Appen gav oss också snabb åtkomst och enkel översikt över hundens rörelser i realtid, samt batterinivån på GPS-enheten.

Det fanns dock några nackdelar. Ibland uppstod problem med synkroniseringen mellan enheten och appen, vilket kunde vara lite frustrerande. En annan sak som är standard för alla hundpejlar men som är bra att tänka på, är att du behöver deras egna abonnemang för datatrafik. Detta innebär en extra kostnad utöver den ursprungliga kostnaden för GPS-enheten. Även om abonnemanget inkluderar license till systemet, fri service och support, kan denna extra kostnad vara en faktor att beakta för vissa användare. Abonnemanget är dock som sagt standard för alla hundpejlar, och MiniFinder erbjuder det mest prisvärda alternativet med det första året gratis efter inköp, följt av en årlig kostnad på 699 kr.

Sammanfattning av hundpejlen MiniFinder Rex

Efter några dagars användning visade MiniFinder tracker hundpejl sig vara pålitlig och användarvänlig. Trots vissa mindre nackdelar ansåg vi att det var en utmärkt produkt som varmt kan rekommenderas till andra jakthundsägare.

Slutligen så kan vi enkelt säga att MiniFinder är den bästa hundpejlen vi har testat, då den erbjöd ökad trygghet och effektiv spårning, med flera nödvändiga tillägg. Med hög kvalitet, användarvänlighet och tillförlitlig prestanda är det en produkt som vi varmt rekommenderar till andra jakthundsägare.

Andra GPS produkter från MiniFinder

MiniFinder erbjuder inte bara avancerade GPS-lösningar för fordon och husdjur utan även ett brett utbud av personliga säkerhetsprodukter som ökar tryggheten i olika situationer. Här är några av deras innovativa produkter som ger användare trygghet och skydd:

 • MiniFinder Nano är ett personlarm i klockformat med fallsensor och GPS-spårning, perfekt för ensamarbete och äldre. Den har en knapp för SOS-larm och passar både privat och offentlig användning.
 • MiniFinder Pico är ett litet GPS-larm för global användning med smarta funktioner som ökar personlig säkerhet och skyddar värdesaker.
 • MiniFinder Atto Pro är en GPS-enhet för husdjur med exakt spårning och låg energiförbrukning, perfekt för katter och hundar.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Enkel installation i appen: : Det är väldigt lätt att lägga till GPS-enheten i appen, vilket sparar tid och gör att man snabbt kan börja använda den.
 • Snygg design: Appen har en snygg design och animering som visar var vår hund är på kartan, vilket gör det enkelt och roligt att följa hundens rörelser.
 • Detaljerade kartvyer: Kartan i appen erbjuder olika vyer som visar vegetationen och möjligheten att markera sina egna jaktmarker, vilket är väldigt praktiskt för jägare.
 • Bra notifikationer: Appen skickar notifikationer som meddelar om vår hund har stannat, skäller eller visar annat relevant beteende, vilket är mycket användbart under jakt.
 • Chattfunktion: Möjligheten att chatta med andra användare i vårt jaktlag direkt i appen gör kommunikationen smidig och förbättrar samordningen under jakten.
 • Enkelt att komma igång: Det går snabbt att komma igång med appen, vilket innebär mindre väntetid och mer tid ute i fält.
 • Laddar snabbt: GPS-enheten laddas upp snabbt, så man behöver inte vänta länge innan den är redo att användas igen.
 • Livedistans och batteritid: I appen kan man se hur långt hunden har rört sig i realtid och hur mycket batteritid som finns kvar på GPS-enheten, vilket ger bra överblick och kontroll.

Saker som kunnat varit bättre

 • Sporadiska osynkroniseringar mellan GPS och app: Likt många GPS produkter så är mottagningen i området användaren befinner sig i A och O. Vi kunde därför ibland märka att GPS:en och appen inte alltid var helt synkade. Hundsymbolen i appen kunde därav ibland lagga när vår hund rörde sig.
 • Vattentäthet: 100%
 • Batteritid: Upp till 100 timmar under aktiv användning
 • Användingsområde: Fungerar i över 190 länder
 • Vägledande LED ljus: Ja, 200 m räckvidd
 • Bredd på halsbandet: 2.54 cm
 • Vikt: 100g

Vårt omdöme av MiniFinder Rex hundpejl

MiniFinder GPS till hund är en imponerande produkt som erbjuder hög kvalitet, användarvänlighet och pålitlighet. Från den smidiga leveransen till den välutformade enheten märks det tydligt hur mycket omsorg som lagts ned på varje detalj av dess design. Installationen av enheten i appen var enkel och snabb, vilket gjorde det möjligt att påbörja användningen utan dröjsmål.

Appens funktioner visade sig vara både praktiska och engagerande med informativa och underhållande animeringar som gjorde det lätt att följa hundens rörelser på kartan. Det gav oss en översiktlig överblick över dess aktiviteter, vilket är avgörande för en smidig jakt. Vi uppskattade särskilt möjligheten att markera jaktmarker och få detaljerad omgivningsinformation, vilket förenklade planeringen. Aviseringar om hundens beteende och realtidskommunikation med andra användare förbättrade samordningen och säkerheten under jakten. MiniFinders tillgängliga kundtjänst via chatt, mejl och telefon ger också extra trygghet för användarna.

MiniFinder GPS är en väl värd investering för ökad trygghet och effektiv spårning av jakthundar. Dess möjlighet för gratis delning av jakten med utomstående gör den ännu mer värdefull. Med hög kvalitet, användarvänlighet och tillförlitlighet är det en produkt vi varmt rekommenderar till alla jakthundsägare för säkra och framgångsrika jakter!

Produktbetyg av MiniFinder Rex hundpejl

Prisvärdhet

8.0/10

Kvalitet

9.5/10

Design

9.0/10

Användarvänlighet

9.5/10

Hållbarhet

8.5/10

Erbjudande: Få 10% rabatt på MiniFinder Rex med vår unika rabattkod "kopkompassen"

Unboxing av MiniFinder Rex hundpejl

Hur gick testet till?

 1. En tracker hundpejl från MiniFinder har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om denna produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om MiniFinder


Vad kostar MiniFinder Hunter appen?

Appen MiniFinder Hunter är helt gratis och kan laddas ner till din smartphone från App Store eller Google Play.


Vad kostar abonnemanget till MiniFinder Rex?

Abonnemanget för produkten MiniFinder är kostnadsfritt det första året, därefter kostar det 699 kr per år.Du betalar alltså inte för appen MiniFinder Hunter utan enbart för det produktspecfika Abonnemanget


Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden varierar beroende på valt leveranssätt. Inom EU tar leveransen 1-3 dagar, medan det i resten av världen tar 3-7 dagar.


Hur fungerar MiniFinder?

Varje MiniFinder-produkt har en snabbguide med sig. Scanna QR-koden på snabbguiden eller skriv in webbadressen i din webbläsare för att se hela guiden. Följ stegen i guiden, och din MiniFinder kommer vara redo att användas inom några minuter. Snabbguiden har också en länk till en fullständig bruksanvisning för din MiniFinder och spårningssystemet MiniFinder GO. Kolla också på videon för hjälp att komma igång med din MiniFinder®-produkt.


Hur fungerar MiniFinder för djur?

GPS-spårsändare i miniformat fästs enkelt i djurets halsband. Den kan användas på både små och stora djur. Spårsändaren kan med stor precision hitta en försvunnen katt eller lokalisera en hund som har sprungit bort.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner