Recension av Ishavet.nu fiskbilen – Kvalitetsfisk med hemleverans

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av Ishavet.nu fiskbilen

Fisk och skaldjur kan kännas otroligt lyxigt, såväl till vardags som till fest. Det finns få saker som slår färska räkor, en god laxfilé eller varför inte en kombination av dem båda? Att köpa fisk och skaldjur av hög kvalitet kan dock vara lite krångligt. Många livsmedelsbutiker har visserligen delikatessavdelningar där de säljer färsk fisk och skaldjur, vilket såklart är toppen. Nackdelen med detta är dock att den färska fisken inte håller länge, och att man behöver planera sin inhandling för en specifik middag, eller max en vecka. För dig som älskar fisk och skaldjur, och som vill ha möjligheten att beställa hem ett brett utbud av högkvalitativ, närodlad fisk, har vi ett hett tips idag. Vi har fått chansen att testa en prova-på-låda med fisk och skaldjur från Ishavet.nu fiskbilen– fryst kvalitetsfisk med hemleverans!

Om Ishavet.nu fiskbilen

Ishavet.nu är ett svenskt företag vars nisch går ut på att sälja fisk och skaldjur online, för att sedan leverera det hem till din dörr. De erbjuder hemleverans till 80% av Sveriges hushåll, med snabba leveranstider och kvalitativt förpackade varor. De har ingen fysisk butik, utan säljer alla sina varor digitalt med hemleverans. Bland deras utbud hittar du allt från fisk, till skaldjur och rom. Deras utbud är verkligen brett, och perfekt för dig som söker råvaror av hög kvalitet.

Förutom att erbjuda god kvalitet på sina produkter har Ishavet dessutom flera miljömärkningar, som till exempel KRAV, ASC och MSC. Det innebär att deras produkter är hållbart odlade och fiskade, samt att deras leveranser körs på minst 50% förnybara drivmedel. Heja Ishavet.nu!

Ishavet.nu och Prova-på Vardaglyx lådan

Som vi nämnde tidigare har vi fått möjligheten att testa ett gäng produkter från Ishavet – och vi har en hel del att säga om dem! Vi har testat deras “Prova-på Vardagslyx” låda, och här nedan kommer du att kunna läsa mer om den, samt om Ishavet i allmänhet.

Ishavet.nu fiskbilen är, som tidigare nämnt, ett företag som erbjuder fryst fisk och skaldjur direkt hem till dörren. Bland deras utbud hittar du olika sorters fisk, musslor, rom, skaldjur, samt “prova-på” lådor! Dessa lådor innehåller allt från 2,5–9 kg fisk av olika sorter, och är perfekta för dig som vill testa några av Ishavets olika produkter. Den lådan vi har testat heter “Prova på vardagslyx”, och innehåller:

 • 1kg Lyxräkor XXL 40/60
 • 1kg Fjällrödingfilé
 • 1kg Torskryggfilé
 • 4x125g (500g) Laxburgare

Lyxräkorna var stora och fräscha, och passade utmärkt att äta som de är, eller som topping på en wok eller pasta. Båda fjällrödingen och torskryggen höll hög kvalitet och fungerade utmärkt att äta som filéer, samt i fiskgryta. Laxburgarna var våra favoriter, och vi avnjöt dem som burgare tillsammans med krispsallad och aioli – hur bra som helst!

Ishavet arbetar med så kallad “färskfrusen” fisk och skaldjur, vilket innebär att all fisk blir fryst direkt på båten efter rensning, i anslutning till fångsten. Den moderna tekniken fryser fisken med vattenglasering och vakuumförpackning. Det ger en hög kvalitet på frysningen och ökar dessutom hållbarheten. Om inget annat uppges håller deras produkter i minst 9 månader i frysen! Leveransen kommer dessutom i fryspåsar, vilket ytterligare hjälper till att säkerställa hållbarhet under transporten. Alla produkter i prova-på-lådan kändes fräscha och fina, och var tydligt märkta med ursprungsland, frysgrader samt bäst-före datum. Förpackningarna känns starka och hållbara och produkterna var enkla att förvara i frysen.

Alla varor i lådan höll dessutom hög kvalitet och smakade otroligt bra. Det märks att Ishavet.nu fiskbilen lägger fokus på just kvalitet och hållbarhet, och deras produkter smakar fräscht och närodlat. Fryst fisk från livsmedelsbutiker kan stundvis kännas lite tråkigt att äta då man sällan inte vet hur transportkedjan sett ut, men här var det tydligt att fisken fryst redan vid fångst på grund av den fräscha känslan vid tillagning. Ett mycket bra första intryck, måste vi säga!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Fräscht och hållbart: Varorna från Ishavet.nu fiskbilen känns fräscha att hantera och tillaga, och det är tydligt att de hanteras med omsorg.
 • Brett utbud med olika sorters fisk: Ishavet har ett brett utbud av fisk och skaldjur och det finns verkligen något för alla, från laxfilé, till bläckfiskringar och musslor.
 • Snabb och smidig leverans: Det gick snabbt och smidigt att få hem leveransen och den höll sig fräsch och djupfryst hela vägen fram till dörren.
 • Utsökta varor: Varorna smakade utsökt och färskt, och var enkla att hantera vid tillagning.

Saker som kunnat varit bättre

 • Prisbild: Ishavet erbjuder visserligen produkter av riktigt hög kvalitet, så att det kan kosta lite mer är inte förvånande, men vi tror ändå att vissa kanske kan tycka det är lite dyrt att betala över 1300 kr för 3 kilo fisk/skaldjur. Men återigen – kvaliteten är verkligen otrolig och det är värt att säga att prisbilden faktiskt inte överstiger t.ex priset i delikatessdiskar.
 • Utbud: Fisk, skaldjur, rom
 • Hållbarhet i frysen: Minst 9 månader (om inget annat står på förpackningen)
 • Miljömärkning: MSC, ASC, WWF, KRAV
 • Leveranstider: Vardagar 16–22, Helger 10–22
 • Ursprung: Norge, Grönland, Island och Sverige

Vårt omdöme – Ishavet.nu fiskbilen

Så – vad tycker vi egentligen om Ishavet? Låt oss berätta! Ishavet.nu fiskbilen är en otroligt bra tjänst för dig som vill kunna beställa hem högkvalitativ, fryst fisk med lång hållbarhet direkt till dörren. De håller vad de lovar, såväl i leverans som i kvalitet, och de är enkla att få tag på om man behöver hjälp med en beställning eller leverans. Deras tjänst fungerar med andra ord ypperligt bra, och vi har ingenting dåligt att säga om den över huvud taget.

Något annat som är fantastiskt bra med Ishavet.nu fiskbilen är såklart deras produkter. Allt vi fick hem var fräscht, smakade färskt och var enkelt att hantera. De större filéerna kan vara lite svåra att dela upp frusna, så vi rekommenderar att tillaga dem på samma gång och ha i matlådan eller servera till hela familjen, för att slippa tina och frysa om igen. Men i övrigt höll allt otroligt hög kvalitet.

Ishavets hemsida erbjuder bra information kring alla produkter och de har dessutom en stor sektion med recept att använda om du vill ha inspiration. Där finner du tydliga instruktioner och inköpslistor för mängder av spännande recept som alla kan tillagas med produkter från Ishavet – mycket bra för dig som behöver lite inspiration eller hjälp på traven!

Allt som allt ger vi Ishavet.nu fiskbilen en stor tumme upp! Vissa produkter är på den dyrare sidan, vilket är förståeligt med tanke på den kvalitet de håller. Vi testade dock att göra en jämförelse på en livsmedelsbutik, och resultatet var inte långt från varandra. Produkterna från prova-på-lådan skulle kosta omkring 1000 kr att köpa hem från Ica, medan Ishavet säljer dem till högre kvalitet, med hemleverans för 1348 kr. Vi kan därför verkligen rekommendera dig att testa Ishavet om du gillar fisk och skaldjur av hög kvalitet. Ishavet erbjuder närodlat, miljövänlig och fräsch fisk av hög kvalitet – direkt hem till din dörr!

Recension av Ishavet.nu fiskbilen produktbetyg

Prisvärdhet

8.5/10

Kvalitet

10/10

Smak

10/10

Hållbarhet

10/10

Leverans

9.5/10

Erbjudande: Fri hemleverans från 990kr

Unboxing av Ishavet fiskbilen

Hur gick testet till?

 1. Produkter från Ishavet.nu har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om Ishavet.nu fiskbilen


Hur fungerar det att beställa från Ishavet.nu fiskbilen?

Det är enkelt att beställa från Ishavet.nu. Allt du behöver göra är att fylla din varukorg, checka ut i kassan och välja ett leveransdatum som passar dig. Ishavet.nu levererar till 80% av Sveriges hushåll, så sannolikheten att just du kan beställa deras produkter är hög.


Är Ishavet.nu miljömärkta?

Ishavet.nu har flera olika miljömärkningar. De är bland annat KRAV-märkta, och deras produkter har ASC- och MSC-märkningar. Vissa produkter är dessutom WWF-godkända, vilket är en otroligt bra märkning, speciellt om man arbetar med fisk och skaldjur.


Hur lång tid tar leveransen från Ishavet.nu?

Ishavet.nu levererar vardagar 16–22 och helger 10-22, och de är i regel snabba med sina leveranser. Om man går in på deras webbplats och lägger en beställning idag (en onsdag) är första leveranstiden att välja redan på söndag.


Har Ishavet.nu en fysisk butik?

Ishavet.nu har ingen fysisk butik, utan arbetar uteslutande digitalt med hemleverans av sina produkter. Detta ger dem bra möjligheter att leverera sina produkter snabbt, till ett brett utbud av landet.


Hur lång hållbarhet har Ishavets fisk och skaldjur?

I regel håller fisk och skaldjur från Ishavet.nu i minst 9 månader i frysen, om inget annat står på förpackningen. Det innebär att du kan beställa hem upp till 10 kg fisk från dem, som du kan förvara i frysen i omkring ett år! Snacka om god hållbarhet.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner