Recension av kalorisnåla matlådor Sub 500 från Träningsmat

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension sub500 matlådor från Träningsmat

Det finns många anledningar till varför människor går på dieter. Det kan bero på att man vill gå ned i vikt, gå upp i vikt, få bättre kontroll på sin hälsa, ladda upp inför en tävling eller någon helt annan anledning. Den gemensamma nämnaren för många dieter är dock att de kan vara tråkiga att följa, speciellt om man behöver laga sin egen mat. Jag menar, hur mycket variation får du egentligen i dina dagliga måltider om du behöver säkerställa att alla dina måltider innehåller under 500 kalorier? De flesta – vi inkluderade – skulle nog hitta ett eller två passande recept och äta dem tills vi tröttnade. Men det finns faktiskt en bättre lösning, som låter dig njuta av god mat utan att behöva planera eller laga något själv, samtidigt som du lyckas med dina kostmål! Vi pratar såklart om Sub 500 – färdiga, kalorisnåla matlådor från Träningsmat.

Vad är Träningsmat.se

Om du inte redan känner till Träningsmat så är det hög tid att spana in dem och deras verksamhet. De har nämligen en ypperlig affärsplan som riktar sig till dig som tränar mycket, vill gå upp eller ned i vikt, eller dig som bara vill få hjälp med matlagningen. Träningsmat erbjuder olika paket som innebär att du som kund får hemlagade, näringsrika och utsökta matlådor direkt hem till din dörr – i den omfattningen som du vill ha dem. I dagsläget erbjuder Träningsmat följande fyra olika paket för sina kunder – Klassisk, Low Carb, Sub 500 samt vegan.

Träningsmat gör vardagen enklare med hjälp av hemlagade, näringsrika matlådor, tillagade av utbildade kockar och levererade direkt hem till din dörr. En suverän lösning som dig som tränar, vill nå dina mål, eller dig som inte har tid och ork att laga näringsrik mat varje dag.

Våra tankar om de kalorisnåla matlådorna

Vi har fått chansen att testa Träningsmat Sub 500-paket, vilket är vad vi kommer att prata om i den här recensionen. Sub 500 är som tidigare nämnt ett paket från Träningsmat där portionerna innehåller under 500 kalorier, samt ett snitt på 32 g protein per matlåda. När du beställer från Träningsmat kan du välja mellan 5–30 matlådor per vecka, vilket är fördelaktigt för många olika behov. För mig är fem matlådor per vecka perfekt, då jag gärna slipper tänka på att laga matlådor till jobbet, utan hellre äter något färdigt. Men jag vet även att många andra föredrar att få all sin mat lagad.

En enorm fördel med Träningsmat är att deras meny varieras vecka för vecka. Om du, precis som jag, tenderar att äta samma mat hela tiden när du ligger i ett kaloriunderskott försrår du nog vad jag menar. Under den här veckan har vi ätit följande matlådor från Träningsmat Sub 500 paket:

 • Torsk med rödbetor och pepparrotssås: En saftig torskfilé med en god, fräsch pepparrotssås och inlagda rödbetor och grönsaker på sidan av.
 • Tagliatelle-biff: En supergod, mustig pasta tagliatelle med tillhörande biff, sås och grönsaker. Helt klart en av våra favoriter från veckan!
 • Mexikansk köttgryta: Kryddig köttgryta med tillhörande ris och stekta grönsaker. Fylld av goda smaker och en perfekt matlåda-rätt.
 • Kalvfärsbiffar med potatismos: Supergoda kalvfärsbiffar med härliga smaker, och ett lent, tillhörande potatismos samt grönsaker vid sidan av.
 • Kyckling panang curry: Kyckling i en thaiinspirerad currysås med tillhörande ris, sojabönor samt grönsaker. Ännu en favorit från paketet!

Det märks helt klart att rätterna från är tillagade av utbildade kockar sett till smakerna och kryddningen. De lyckas skapa mättande, goda måltider med bra komplement och fräscha grönsaker, som håller sig väl i kylen hela veckan. De kalorisnåla matlådor som man köper i matvarubutiker kan ofta smaka lite tråkigt, eller kännas lite ofräscha, men så är inte fallet med matlådorna från Träningsmat. De både smakar gott och känns fräscha och hemlagade, vilket gör det ännu mer uppskattat när det väl är dags att värma på maten.

Något som jag uppskattar med det här paketet är att det lämpar sig bra för olika människor med olika mål. Det är enkelt att ligga i ett kaloriunderskott om man vet att matlådorna redan innehåller rätt mängd kalorier, och desto roligare blir det såklart när maten smakar riktigt bra. Från paketet vi testade denna vecka var favoriterna helt klart tagliatellepastan med tillhörande biff, samt kycklingen med currysås. Alla maträtter var goda, men dessa två blev helt klart två personliga favoriter.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Variation i maträtterna: Veckan bestod till 100% av olika maträtter, vilket gjorde det mycket roligare att äta än vad vi förväntat oss.
 • Enkel leverans och bra hållbarhet: Att få maten levererad direkt till dörren var en riktig lyx, och all mat var dessutom fint packad och tydligt märkta.
 • Smakrikt trots lågt kaloriinnehåll: De kalorisnåla matlådorna från Träningsmat smakade toppen, och man märkte knappt av att man åt mindre kalorier än vanligt då man höll sig mätt länge.
 • Tid över till annat: Tack vare leveransen från Träningsmat fick jag tid över till annat, då jag slapp planera, handla och laga mina luncher för veckan.

Saker som kan bli bättre

 • Priset: Matlådorna snittar 113–126 kr per portion (det blir billigare ju mer du beställer) vilket kan kännas lite dyrt för många.
 • Typ av mat: Klassisk husmankost med influenser av andra matkulturer
 • Proteininnehåll: ca 32 g per portion
 • Näringsinnehåll: Bra uppdelat och rena ingredienser
 • Allergier/kostbehov: Gluten, laktos, fisk, fläsk och nötter kan väljas bort
 • Hållbarhet i kylen: 7 dagar (rekommenderat)
 • Leveransdagar: Söndag och måndagar

Vårt omdöme av de kalorisnåla matlådor från Träningsmat

Var ska vi börja? Vi är helt tagna av Träningsmat och deras färdiga kalorisnåla matlådor! Deras sub 500 paket var ett riktigt bra paket som fungerar minst lika bra för den som ligger i ett kaloriunderskott, som för oss som kanske bara vill äta lite mindre på lunchen och mer på kvällen. Maten var fräsch, ordentligt tillagad och innehöll goda smaker och bra ingredienser. Vi är imponerade över recepten och kombinationerna som vi fick testa. Torsk med pepparrotssås och rödbetor var helt klart en ny smakkombination, men oj vad gott det var!

Att få chansen att äta riktig, vällagad och näringsrik mat utan att behöva handla, planera eller laga något själv var en riktigt bra upplevelse. Det underlättar mycket i vardagen och ger dig möjligheten att prioritera annat än matlagning, samtidigt som du aldrig behöver fundera över vad din mat faktiskt innehåller. Förutom smak och hållbarhet fungerade även leveransen felfritt, och vi är supernöjda med alla aspekter från det här testet. Vi rekommenderar varmt Träningsmat och deras färdiga matlådor. Det finns något för alla och deras mission är att hjälpa människor att få en bättre kost, bättre än så blir det inte!

Produktbetyg matlådor Sub 500 Träningsmat

Näringsinnehåll

10/10

Smak

9.0/10

Kvalitet

9.0/10

Hållbarhet

9.5/10

Prisvärdhet

8.0/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av Träningsmat matlådor

Hur gick testet till?

 1. Färdiga matlådor från Träningsmat.se har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om kalorisnål mat


Vad kan man äta som innehåller under 500 kalorier?

500 kalorier låter som väldigt lite för många, men när man faktiskt gör matten så är det inte speciellt svårt att hitta maträtter som passar in i den mängden. I princip alla “vanliga” maträtter kan anpassas för att hamna under 500-strecket, allt du behöver göra är att dra ned på de ingredienser som innehåller mest kalorier. Använd till exempel mindre olja, mindre fett eller mindre kolhydrater, så ska du se att kalorimängden minskar.


Vad innehåller Träningsmat Sub 500 kalorisnåla matlådor?

De kalorisnåla matlådorna i Träningsmat Sub 500 paket innehåller traditionell husmanskost med inspiration från andra länder och andra matkulturer. Sub 500 matlådorna har ungefär 100 g kolhydrater, 100 g grönsaker och 150–200 g protein i varje portion.


Hur räknar man ut sitt kaloribehov?

Om du vill gå ned i vikt behöver du ligga i ett kaloriunderskott, och det enklaste sättet att veta hur mycket du ska äta för att lyckas är genom att räkna ut ditt dagliga behov och subtrahera omkring 500 kalorier från det. Träningsmat har en egen kalkylator som du kan testa för att räkna ut ditt behov!


Vad är bra att äta om man tränar?

Beroende på vilka mål du har med din träning kan du behöva äta olika saker. En bra tumregel är att sikta på att få i dig 1 g protein per kroppsvikt, samt att prioritera omättade fetter, fiberrika kolhydrater och gott om vitaminer och mineraler från frukt och grönt.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner