Recension av KIANO Superfoods, Meal Shakes och Proteinpulver

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av KIANO Superfoods, Meal Shakes & Proteinpulver

Hälsa och välmående är en stor del av våra liv, och vi på Köpkompassen brinner för att testa nya produkter, tjänster och livsmedel som bidrar till god hälsa. Just livsmedel, vitaminer och superfoods är en förgrening inom hälsokosten som vi tycker är riktigt spännande. Att kunna mata kroppen med saker som gör att den mår bra är en lyx som vi tycker att alla borde ha! Under de senaste veckorna har vi därför testat några spännande produkter från KIANO, och i den här artikeln kommer ni att få ta del av vår recension av deras produkter.

Vilka är KIANO?

KIANO är ett svenskt varumärke som tillverkar och säljer proteinpulver, superfoods och meal shakes. Deras produkter är tillverkade av 100% ekologiska frukter, bär och grönsaker, och är dessutom berikade med vitaminer och mineraler som bidrar till kroppens kollagenproduktion, hudhälsa, matsmältning, immunförsvar och hormonbalans. Deras produkter är 100% veganska och innehåller bland annat ingredienser såsom maca, ashwagandha och baobab, som bidrar till minskad stress och bättre sömn. Förutom dessa blandningar och pulver, säljer KIANO även trådlösa mixers, vattenflaskor, shakers och andra tillbehör till sina produkter.

KIANO Superfoods, Meal Shakes & Proteinpulver

Vi har fått hem ett stort paket av produkter från KIANO som vi testat under de senaste veckorna! Här nedan kan du läsa lite mer om varje produkt och vad vi tycker om dem. Generellt sett är vi väldigt positivt inställda till KIANO och deras produkter. Deras proteinpulver och meal shakes innehåller mella 38–54 g protein per 100g, vilket är bra för ett växtbaserat proteinpulver. Superfoodblandningarna erbjuder mängder av hälsofördelar, smakar gott och är enkla att implementera i sin dagliga kost genom att blanda ned dem i smoothie eller gröt – som man ju ändå kanske äter till frukost eller mellanmål.

Något vi verkligen gillar med KIANO är att de implementerar ingredienser såsom maca och ashwagandha i deras produkter. Dessa vitaminer, mineraler och ingredienser har enorma hälsofördelar och det är verkligen smidigt att kunna inta dem genom en shake eller i en smoothie.

KIANO Tropical Balance

Tropical Balance är en superfoodblandning från KIANO som innehåller maca, amla, baobab och lucuma, samt vitamin B och C. Det är en blandning som bidrar till en stabil hormonbalans, ökad lust och energi. Pulvret har en smak av mango, banan och äpple, och kan intas som shake tillsammans med mjölk eller vatten, eller som tillsats i smoothie, yoghurt eller gröt. Vi har använt en skopa av pulvret i smoothie varje dag under ett par veckors tid, och vi älskar det! Det här är vår absoluta favorit från KIANO, då vi upplevt en märkbar skillnad i vår hormonella balans. Vi upplever en ökad energinivå, en bättre matsmältning och ett stabilare humör – även under menstruation. Det här är verkligen en produkt som vi kan rekommendera, specifikt till kvinnor som har problem med hormonell obalans.

KIANO Matcha Latte

KIANO “Matcha Latte” är ett matcha pulver som bidrar till ökad fokus och energi. Matcha är en speciell smak som man antingen älskar eller hatar. Vi har blandat Matcha Latte-pulvret tillsammans med varm, skummad växtmjölk med vaniljsmak samt en gnutta kanel, vilket gav en god smak jämfört med att dricka pulvret med bara vatten, till exempel. Matcha är inte vår favoritsmak, men det har många hälsofördelar. Om du gillar smaken av matcha kan vi rekommendera den här produkten, men om du inte är ett fan kanske det här inte är rätt produkt för dig.

KIANO Spicy Calm

“Spicy Calm” är ett väldigt spännande pulver från KIANO som innehåller gurkmeja, kanel, lucuma och ashwaganda, som stärker immunförsvaret och bidrar till minskad stress. Pulvret kan blandas tillsammans med varm mjölk för att skapa en så kallad “gurkmejalatte”, eller i smoothies, mat eller gröt, till exempel. Vi älskar det här pulvret på grund av de antiinflammatoriska egenskaperna, och vi använder det dagligen i mat! Det ger en god, lite kryddig smak och passar utmärkt till soppor och grytor.

KIANO Choco Fuel

“Choco Fuel” är en måltidsersättning, eller “meal shake”, som kan användas som frukost, lätt lunch eller mellanmål. Den innehåller 279 kalorier per portion, och är bland annat berikad med maca och ashwaganda för stressreducering. Den här produkten är inte lika söt och sliskig som andra måltidsersättningar eller shakes kan vara, vilket kan vara en vattendelare för vissa. Personligen tycker vi att det är en positiv egenskap, men det finns många som föredrar sötare smaker på deras shakes. Den här måltidsersättningen fungerar utmärkt att dricka utblandad med växtmjölk, eller som del av en smoothie. Vi skulle vilja påstå att den passar bättre som mellanmål än som måltid dock, då den inte ger någon vidare långvarig mättnadskänsla. Blandar man den däremot i en smoothie med massa frukt och dylikt håller man sig mätt väldigt länge!

Andra produkter från KIANO

KIANO erbjuder en hel del andra produkter än de vi testat, bland annat superfoodblandningen “Collagen Booster” för hår, hud och naglar, “Choco Chill” för minskad stress, samt “Green Boost” för en daglig, grön detox. På deras webbplats hittar du all information om deras produkter, produkternas syfte samt fördelarna med dem. Vi rekommenderar dig verkligen att spana in deras sortiment för att hitta produkter som du kan implementera i din dagliga rutin!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Goda smaker & hälsosamma ingredienser: Produkterna från KIANO både smakar gott och innehåller otroligt bra, ekologiska ingredienser med mängder av hälsofördelar.
 • Produkterna håller vad de lovar: KIANO lovar inte saker de inte kan hålla – produkterna hjälper faktiskt till att reducera stress, balansera hormoner och få ett ökat fokus. Mycket bra!
 • Prenumerationer: KIANO erbjuder prenumerationstjänst på sina produkter, vilket innebär att du kan prenumerera och få hem dina favoriter var 30-, 60-, eller 90:e dag, och samtidigt spara 15% på varje köp!
 • Tillgängligt för alla: Produkterna från KIANO är inte bara veganska och fria från allergener och tillsatser, de är dessutom prisvärda. Med andra ord är alla produkter tillgängliga för i princip alla!

Saker som kunnat varit bättre

 • Utbud av smaker: KIANO erbjuder en hel del produkter i olika smaker, men främst choklad och bär. En fördel hade varit att erbjuda fler smaker för de som är kräsna. Matcha Latte och Spicy Calm till exempel, är smaker som inte riktigt passar alla, speciellt om man är van vid sötare produkter i samma kategori.
 • Proteininnehåll: Proteinpulvret från KIANO innehåller 17 g protein per portion, vilket är bra för ett växtbaserat protein. Det finns dock många andra tillverkare vars proteinpulver snittar på 25–30 g protein per portion, som kanske tilltalar användare mer.
 • Utbud: Superfoodblandningar, proteinpulver, meal shakes och diverse tillbehör
 • Ekologiskt: Alla produkter är tillverkade av 100% ekologiska råvaror
 • Veganskt: Hela KIANOs sortiment är veganskt
 • Mängde socker: Alla produkter är utan tillsatt socker eller har lågt sockerinnehåll. Deras godis har 1 g socker per påse

Vårt omdöme – KIANO Life

Vi har testat många olika typer av proteinpulver och tillskott under åren, så vi vet ungefär vad man kan förvänta sig när det kommer till smak och konsistens. Produkterna från KIANO gav oss en positiv överraskning inom båda aspekterna! De fungerar bra att använda som de är, utblandade med växtmjölk eller vatten, men de är som allra bäst när de mixas i en smoothie!

Superfoodblandningarna från KIANO fungerar utmärkt, framförallt “Tropical Balance” som bidrar till en bättre matsmältning och hormonell balans. Många kvinnor kämpar med hormonell obalans till följd av menstruation och preventivmedel, vilket kan leda till uppsvullen mage och okontrollerbara känslor. Efter att ha implementerat “Tropical Balance” dagligen märker vi av en tydlig skillnad i såväl matsmältning, som i den hormonella balansen. Vi märker även av en stor skillnad i energi och fokus när vi använder “Matcha Latte” dagligen, vilket är ett stort plus.

KIANO använder superfoods, mineraler och rötter i sina produkter, vilket stundvis inte är allas preferenser. Produkterna är inte söta i smaken, men de smakar väldigt gott oavsett. Anledningen till att vi tar upp detta är på grund av att många tenderar att leta efter proteinpulver och dylika produkter som smakar väldigt sött, eller som efterrätter, då de anser att det är godast. Vi rekommenderar dig därför inte att köpa produkter såsom Matcha Latte eller Spicy Calm om du inte redan vet att du tycker om de smakerna, då de kan vara vattendelare. Alla produkter med “vanliga” smaker, såsom Berry Strong eller Choco Fuel, är dock värda att testa oavsett dina tidigare preferenser, enligt oss!

KIANO och deras syn på hälsa och välmående är något som vi tycker mycket om. Vi hoppas att de utökar sitt produktsortiment och implementerar fler produkter, med fler spännande ingredienser, smaker och funktioner inom en snar framtid. Det har varit en ära för oss att få testa KIANO och deras produkter och vi ger dem verkligen en enorm tumme upp och 9.4/10 i produktbetyg!

Recension av KIANO Superfoods, Meal Shakes & Proteinpulver produktbetyg

Smak

8/10

Effekt

10/10

Prisvärdhet

9/10

Kvalitet på ingredienser

10/10

Näringsrikt

10/10

Erbjudande: Prenumerera på deras nyhetsbrev och får 15% rabatt

Unboxing av KIANO superfoods, meal shakes & proteinpulver

Hur gick testet till?

 1. Ett urval av produkter från KIANO har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om produkten. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om KIANO


Är KIANO ett svenskt märke?

Ja! KIANO är ett svenskt varumärke. Deras produkter går att beställa från deras hemsida både i och utanför Sverige. De erbjuder frakt över hela världen, vilket du kan läsa mer om på deras webbplats.


Är KIANOS produkter bra för kroppen?

KIANO erbjuder mängder av superfoodblandningar som är berikade med vitaminer och mineraler som har positiv effekt på kroppen. Huruvida de fungerar för just dig kan variera på vad du behöver, men generellt sett är deras produkter som gjorda för att få en välmående kropp!


Hur mycket protein innehåller KIANOS proteinpulver?

KIANO erbjuder både vanligt proteinpulver, samt meal shakes med extra protein. Deras proteinpulver innehåller 57 g protein per 100 g, och deras meal shakes innehåller 38 g protein per 100 g.


Innehåller KIANOS produkter socker?

Ja till viss del! Alla produkter från KIANO är utan tillsatt socker eller har lågt sockerinnehåll, vilket innebär att de passar bra för i princip alla typer av kosthållningar. Värt att nämna är att deras godis endast har 1 g socker per påseKan man använda KIANO produkter som gravid?

KIANO säger själva att deras produkter går bra att använda som gravid. Produkten “Matcha Latte” innehåller dock koffein, vilket vissa vill undvika som gravid. De rekommenderar att du rådgör med din barnmorska eller läkare innan användning dock, för att säkerställa att produkterna inte innehåller någon allergen som du bör undvika.


Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner