Recension av klassiska färdiga matlådor från Träningsmat

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension färdiga matlådor från Träningsmat

Att laga mat är en syssla som man antingen älskar, eller hatar. Vissa människor älskar att stå i köket i timmar i sträck för att laga god, näringsrik mat, medan andra hellre betalar lite extra för att få sina måltider hemkörda, eller stannar till på ett snabbmatsställe efter jobbet för att få i sig lite näring. En annan aspekt som gör att många backar från köket är svårigheten att laga mat med bra makronutrienter. Oavsett om du tränar lite eller mycket, eller bara lever en aktiv livsstil, vet du säkert om att du behöver kolhydrater, protein, fibrer och hälsosamma fetter för att må bra och nå dina mål. Så vad gör man då, om man ogillar matlagning, men ändå vill få i sig bra mat utan att behöva spendera ofantliga summor på restaurang varje dag? Det ska vi berätta för er!

Den här veckan har vi nämligen testat Träningsmat färdiga matlådor. En perfekt lösning för dig som inte vill, orkar eller kan laga mat till dig själv varje dag, eller dig som letar efter en enkel lösning för att få i dig rätt näringsinnehåll för dina behov.

Om Träningsmat och deras vision

Träningsmat är ett företag som erbjuder färdiga matlådor levererade direkt till din dörr. Till skillnad från matkassar levereras all mat från Träningsmat helt färdiglagad och paketerad, så att du inte behöver göra annat än att värma den i micron. Det är en optimal lösning för dig som inte kan, vill eller har orken till att laga mat varje dag. Träningsmat är dessutom noggranna med vad de stoppar i sina matlådor, och deras mission är att kunna erbjuda näringsrik mat för alla, utan att det ska kosta skjortan.

Idag erbjuder Träningsmat fyra olika paket – klassisk, low carb, sub 500 och vegan. Klassisk är paketet vi testat i den här recensionen. Low carb är matlådor som innehåller lite lägre kalorier och netto 30 g kolhydrater per matlåda, sub 500 är matlådor som innehåller under 500 kalorier och vegan är veganska matlådor. Deras matlådor innehåller som klassisk mellan 500–750 kalorier och 30–50 g protein, beroende på paket. Det innebär kort och gott att det finns ett paket för alla, oavsett om du vill möta ett träningsmål eller bara få hjälp med matlagningen. Hemlagad, hälsosam mat direkt hem till dörren, utan krångel!

Klassiska färdiga matlådor från Träningsmat

Vi har testat Träningsmat färdiga matlådor i paketet “klassisk” – det vill säga vanlig, näringsrik mat med aningen högre kaloriinnehåll för den som behöver rejäla portioner. Dessa matlådor går att anpassa efter allergener. Du kan välja bort gluten, laktos, fisk, fläsk och nötter, om du har speciella kostbehov. Träningsmat erbjuder dessutom veganska matlådor från deras paket “Vegan”, för dig som inte äter kött eller mejeriprodukter över huvud taget, vi har även testat dessa matlådor och recensionen hittar du här.

Paketet vi testade var som sagt klassisk, och innehöll följande rätter:

 • Tagliatelle-biff: En supergod pasta tagliatelle med en krämig sås och stora biffar gjorda på nötfärs, med tillhörande grönsaker.
 • Mexikansk köttgryta: En kryddig köttgryta med mexikanska smaker, ris och tillhörande grönsaker. Otroligt smakrik och perfekt som matlåda!
 • Kyckling panang curry: Thaiinspirerad kycklinggryta med sojabönor, grönsaker och en currysås som var helt fantastisk. Det här var garanterat favoriten!
 • Kyckling med rödbetor och pepparrotssås: Saftig kyckling med tillhörande potatis, grönsaker och en krämig pepparrotssås. Supergod, men vi hade tyckt om ännu mer pepparrot i såsen!

Det är tydligt att rätterna är lagade av skickliga kockar med bra känsla för smak och näring! Alla rätter smakade toppenbra och fungerade både som lunch och middag. Om du behöver lite extra mat i magen, kanske om du tränar mycket, är det här ett riktigt bra paket att välja. Kalorierna för matlådorna ligger på ca 750 per portion, och de innehåller dessutom ca 50 g protein per portion. De stora portionerna var stundvis lite väl stora, men som sagt – tränar man hårt behöver man också äta mer.

Alla Träningsmat färdiga matlådor var riktigt goda, något som inte alltid är en självklarhet när man köper färdigmat. Det är tydligt att all mat är hemlagad och att kockarna är utbildade för att förstå vad kroppen tycker om. Våra favoriter från paketet var definitivt Kyckling Panang Curry och pastarätten med tillhörande biffar. De höll oss mätta från lunch till sent på kvällen, och var perfekta för den aktiva livsstil som vi lever. Det enda negativa vi kan komma på var att pepparrotsåsen hade kunnat haft lite mer pepparrot i, men det är en åsikt som vi är medvetna om att alla inte delar. Allt som allt är vi riktigt nöjda, och vi kommer garanterat att beställa Träningsmat färdiga matlådor igen.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Smak och innehåll: Till skillnad från många andra färdigrätter smakade matlådorna från Träningsmat riktigt bra, och näringsinnehållet är optimalt – korta ingredienslistor utan tillsatser eller onödigt socker.
 • Variation i menyn: Maträtterna var varierade och bjöd på en trevlig veckomeny som lämnade lite att önska. Variationen mellan kött, kyckling och olika smakkulturer kändes riktigt bra.
 • Hållbarhet: Matlådorna var fräscha och höll hela veckan i kylen utan problem. Valet av grönsaker är genomtänkt och även dessa höll perfekt i kylen utan att bli dåliga eller “sladdriga”, som de annars lätt kan bli i kylen.

Saker som kan bli bättre

 • Portionsstorlek: Det här är inte nödvändigtvis en nackdel, men för dem som vill äta lite mindre mat kan portionerna på "Klassiska" rätterna vara lite stora.
 • Typ av mat: Husman med inspiration från andra matkulturer
 • Kalorimängd: Netto 750 / portion
 • Proteinmängd: ca 50 g / portion
 • Tillagningsland: Sverige (Malmö)
 • Leveranstider: Veckovis (I huvudsak måndagar och söndagar)

Vårt omdöme – Träningsmat färdiga matlådor

Så låt oss prata lite om vår upplevelse med Träningsmat och deras "klassiska" färdiga matlådor! Först och främst vill vi slå ett slag för deras leveranser. Allt levereras direkt upp till dörren på utsatt tid, och kommer från kylda transporter för att säkerställa hållbarheten. Maträtterna var paketerade på ett bra sätt och enkla att förvara i kylen. Tillhörande såser var separerade i egna behållare, men i själva matlådan, vilket är ett bra sätt att hålla ned på emballaget.

Själva maten var över förväntan. Den smakade väldigt gott, var uppenbart hemlagad och kändes bra att äta. Rätterna bjöd på stor variation och vi behövde aldrig äta samma sak två gånger. Portionerna var lite stora stundvis, men de passar perfekt för dig som äter mycket eller bara behöver en stabil lunch eller middag. Näringsinnehållet var optimalt för en aktiv livsstil och hade bra hållbarhet i kylen.

Sammanfattningsvis har vi bara goda saker att säga om Träningsmat och deras tjänst! De levererade över förväntan och vi är genuint överraskade och nöjda över den otroligt goda mat som de levererade hem till oss. Vi kommer att använda oss av Träningsmat igen, och det tycker vi att ni också ska göra!

Recension av färdiga matlådor från Träningsmat Produktbetyg

Näringsinnehåll

10/10

Smak

9.0/10

Kvalitet

9.5/10

Hållbarhet

10/10

Prisvärdhet

7.5/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av Träningsmats färdiga matlådor

Hur gick testet till?

 1. Färdiga matlådor från Träningsmat.se har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om färdiga matlådor


Är färdiga matlådor nyttiga?

Färdiga matlådor kan absolut vara nyttiga! Träningsmat är ett bra exempel på detta. Deras matlådor innehåller få ingredienser, och inga tillsatser. De har dessutom ett optimalt näringsvärde med bra makronutrienter för en aktiv livsstil.


Hur många kalorier innehåller färdiga matlådor från Träningsmat?

Träningsmat färdiga matlådor innehåller mellan 500–750 kalorier per portion, beroende på maträtt och vilket paket du beställer.


Hur mycket protein innehåller Träningsmats matlådor?

Matlådorna från Träningsmat innehåller mellan 30–50 g protein per portion beroende på maträtt och paket.


Är Träningsmat.se bra?

Träningsmat är ett företag som arbetar för att förenkla och underlätta för de som inte kan, vill eller orkar laga mat själv! Deras maträtter är dessutom optimerade för en aktiv livsstil, vilket gör dem till ett bra val för aktiva personer som vill försäkra sig om att de får i sig bra med näring.


Vilka är de nyttigaste färdigrätterna?

Enligt oss är Träningsmat ett av de bästa valen du kan göra om du är på jakt efter nyttiga färdigrätter. Generiska, frysta rätter från matvarubutiker kan såklart också vara bra, men de innehåller ofta tillsatser eller för lite proteiner och nyttiga fetter.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner