Recension av Pändy godis och snacks

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Recension av Pändy godis och snacks

Godis, snacks och energidrycker anses generellt sett som onyttigt och dåligt för kroppen. Trots det älskar alla dessa produkter, och de flesta av oss har nog gjort oss skyldiga till att överkonsumera dem en hel del, även när vi kanske inte borde. Godis och snacks är ju trots allt så trevligt att man gärna hade mumsat på det alla dagar i veckan, eller hur? Men vad skulle ni säga om vi sa att ni faktiskt kan äta dessa saker varje dag, utan att kompromissa på er hälsa eller riskera dåliga tänder? Köpkompassen har fått hem ett stort paket från varumärket Pändy, vars motto är “Vi tror på att snacks kan och bör vara en del av en hälsosam livsstil, Monday to Sunday.

Vilka är Pändy?

Pändy är ett svenskt företag som tillverkar och säljer godis, snacks, energidryck, proteinbars, vitaminer och diverse andra livsmedel. Den gemensamma nämnaren för deras produkter är att de smakar gott, och kan avnjutas alla dagar i veckan. Detta beror på att deras produkter inte innehåller socker eller andra ingredienser som kan vara farliga för kroppen, som annat godis och snacks oftast gör. De satsar på att producera produkter med högt proteininnehåll, utan socker och mättade fetter som gör att du kan njuta av godis och snacks varje dag, utan att behöva oroa dig för konsekvenserna. Med andra ord – hälsosammare alternativ till dina onyttiga favoriter!

Pändy säljer sina produkter på sin egen hemsida, samt i utvalda butiker och webbshoppar runt om i landet. De erbjuder ett brett utbud av produkter och har bland annat mängder av alternativ för vegetarianer och veganer.

Pändy Monday 2 Sunday Snack Box

Pändy skickade hem ett paket till oss som innehöll deras Monday 2 Sunday Snack Box – en stor låda innehållandes 16 av deras bästsäljande produkter, allt från godis, till ostbollar och snacks. Det är den optimala snackboxen för hela veckan, och nu ska ni få lite mer information kring vad den faktiskt innehåller och såklart – hur produkterna smakar.

Monday 2 Sunday Snackbox är en mix av 16 olika produkter, och lådan innehåller följande:

Godis: 1x Salty Liquorice, 1x Sour Fish, 1x Sweet Hearts, 1x Sweet Peach, 1x Sour Cola, 1x Watermelon, 1x Fizzy Bottles, 1x Cherry, 1x Fluffy Clouds, 1x Strawberry/Liquorice By Klara.
Snacks: 1x Lentil Cheese Balls, 1x Lentil Rings Sourcream & Onion, 1x Lentil Sticks Dill & Chive, 1x Lentil Rings Ranch, 1x Lentil Sticks Flaming Hot, 1x Lentil Rings Spring Onion.

Med andra ord – allt du behöver i snacks-väg för hela veckan och lite till!

Att kunna njuta av godis och snacks varje dag känns som en otrolig lyx, speciellt för de av oss som tränar mycket och gärna vill ta hand om vår hälsa. Pändys produkter låter dig njuta av godsaker, samtidigt som du faktiskt får i dig mer protein och slipper tänka på onödiga kalorier från fett och socker. Produkter inom kategorin snacks som marknadsförs som “nyttiga”, kan ofta smaka väldigt konstgjorda, men inte produkterna från Pändy. Faktum är att vi föredrar deras produkter över vanliga snacks, dels på grund av den goda smaken, dels på grund av att det inte känns lika tungt i kroppen som att till exempel äta en hel påse chips själv.

Bland produkterna i boxen är “Lentil Cheese Balls”, “Lentil Rings Ranch” och “Fizzy Bottles” helt klart våra favoriter. “Fizzy Bottles” tar en tillbaka till favoritgodiset från barndomen, medan “Lentil Cheese Balls” och “Lentil Rings Ranch” bjuder på två otroligt goda snacks som helt klart tillfredställer alla typer av sug man kan tänkas ha på fettiga, salta snacks. Värt att veta är att påsarna med snacks från Pändy snittar på ungefär 220 kalorier per påse, där 13% av påsens innehåll kommer från protein. Deras godispåsar snittar på ungefär 85 kalorier per påse, och är som tidigare nämnt helt fria från socker. Det är med andra ord perfekta produkter för dig som vill kunna äta chips och godis varje dag utan att oroa dig för magont, hål i tänderna eller andra hälsorisker.

Andra produkter från Pändy

Som vi nämnde tidigare har Pändy en hel del andra produkter utöver sina snacks och godis. De erbjuder bland annat proteinbars, nötsmör och vitaminer. Vi har testat deras nötsmör tidigare med smak av mandel, och det är en grym topping för smoothies, bakverk, gröt eller yoghurt! De erbjuder ett brett utbud av veganska produkter, och majoriteten av deras produkter har bra innehåll med ett högre proteinintag och minimalt med tillsatser. Tummen upp från oss!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Prisvänliga: Monday 2 Sunday Snackbox säljs för 250 kronor på Pändys webbplats, vilket innebär att varje påse endast kostar ca 15! Det är ett väldigt prisvänligt alternativ, speciellt med tanke på att hela boxen sannolikt räcker för mer än en vecka för en person. Majoriteten av Pändys produkter säljs till bra priser och är därmed ett bra alternativ även för dig med tight budget.
 • God smak: Till skillnad från andra “nyttiga” snacks är Pändys produkter faktiskt riktigt goda! Många av produkterna Pändy säljer smakar faktiskt bättre än vad lösgodis och chips gör. Att de dessutom får dig att må bättre är också en enorm fördel.
 • Bra sortiment av produkter: Pändy erbjuder ett brett utbud av produkter, allt från snacks, till godis, proteinbars och vitaminer. Det märks att de lägger manken till när de utvecklar nya produkter, och vi ser fram emot att se vad deras utbud kommer att innehålla i framtiden.
 • Brett utbud av olika smaker: Pändy erbjuder mängder av olika smaker på sitt snacks och godis, och det finns något för alla. Oavsett om du gillar starka snacks, surt godis, lakrits eller något helt annat, har Pändy ett alterantiv för dig.
 • Proteinrika snacks: Alla snacks som Pändy säljer (det vill säga “Lentil Snacks”) innehåller 13% protein per påse. Att kunna njuta av goda snacks och samtidigt få i sig extra protein är något som uppskattas av oss!

Saker som kunnat varit bättre

 • Alla produkter inte är veganska: Vi förstår att det är svårt att göra ett helt sortiment veganskt, men med tanke på att Pändy redan erbjuder mycket veganskt idag tror vi att de hade gynnats av att göra alla produkter tillgängliga för alla kosthållningar!
 • Saknar choklad: Om du är en chokladälskare kanske du kommer att bli lite besviken av Pändys utbud, då de (i dagsläget) inte erbjuder någon hälsosammare variant av chokladkakor. De har däremot proteinbars med smak av choklad som kan väga upp för detta!
 • Tillverkningsland: Sverige
 • Typ av produkter: Godis, snacks, proteinbars, vitaminer, nötsmör, energidryck
 • Sockerfritt: Ja!
 • Veganskt: Snacks, nötsmör, energidrycker, vitaminer och raw bars är veganska
 • Frakt: Fri frakt när du beställer över 295 kr från Pändys hemsida

Vårt omdöme – Pändy godis och snacks

Det tog inte lång tid för oss att testa alla produkter i snackboxen, vilket bara det är ett gott betyg i sig. Det breda utbudet av godissorter var helt perfekt, och det fanns en smak som passade alla olika preferenser. Från sura godisar, till lakrits, körsbär och vår favorit – fizzy bubbles! Snacksen var också fantastiskt goda, och påminde mycket om “vanliga” snacks, fast med bättre smak överlag. Våra favoriter bland snacksen var helt klart “Lentil Cheese Balls” och “Lentil Rings Ranch”. Alla olika sorter av godis och snacks blev dessutom en otroligt bra blandning, perfekt för soffmys efter en lång arbetsdag. Det enda som saknades i boxen var eventuellt en god choklad, men vem vet? Det kanske kommer inom kort!

Pändys produkter är, enligt oss, det perfekta tilltugget för såväl vardag som helg. Det låter dig njuta av godsaker utan att behöva kompromissa med din hälsa. Vi älskar att de erbjuder ett så pass brett utbud av produkter som passar alla, och vi samtycker verkligen med deras motto om att snacks bör vara en del av en hälsosam livsstil. Tummen upp från oss på Köpkompassen och 9.0/10 i produktbetyg i vårt konsumenttest!

Recension av Pändy godis och snacks produktbetyg

Prisvärdhet

9/10

Kvalitet

10/10

Konsistens

8/10

Smak

9/10

Erbjudande: 15% på ett köp med koden "TRYPÄNDY"

Unboxing av Pändy godis och snacks

Hur gick testet till?

 1. Ett urval av produkter från Pändy har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om produkten. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om Pändy


Är Pändy godis nyttigt?

Att kalla vissa typer av livsmedel för nyttiga kontra onyttiga kan stundvis vara svårt, då de flesta livsmedel inte är onyttiga i rätt mängd. Med det sagt skulle nog de flesta hålla med om att godis och chips inte är det hälsosammaste valet för kroppen. Pändys produkter innehåller visserligen ingredienser, såsom rapsolja, som vissa anser är onyttigt. Men produkterna är sockerfria, fettsnåla och berikade med extra protein, vilket innebär att de teoretiskt sett är nyttigare än till exempel vanliga chips eller vanligt lösgodis. På Pändys hemsida kan du läsa mer om deras mission att tillverka nyttigare alternativ till godsaker och hur de själva tänker kring hälsa!


Vad innehåller Pändys godis istället för socker?

Pändy sötar sitt godis med sötningsmedel såsom sukralos, Acesulfam-K, Maltitol och Erythritol. Olika sorter kan innehålla olika typer av sötningsmedel, så om du är osäker är det alltid bäst att läsa på varje sort och dess individuella innehållsförteckning på deras webbplats.


Är Pändy svenskt?

Pändy är ett svenskt varumärke, ja! Deras produkter går dock att beställa inom andra EU-länder också – perfekt för er som bor i andra länder och vill testa Pändys produkter.


Vart kan man köpa Pändy godis i butik?

Pändy säljer sina produkter i utvalda butiker över hela världen enligt deras webbplats. Man kan ofta hitta deras produkter på större livsmedelsaffärer, Dollar Store eller andra stormarknader. Om du är osäker på om din lokala mataffär säljer Pändys sortiment är det bäst att ringa och fråga!


Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner