Recension: Veganska matlådor från Träningsmat

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

En fråga som majoriteten av alla världens veganer fått höra åtminstone en gång i sitt liv är

– “Men hur får du i dig protein?”

Frågan var aningen mer rättfärdigad för 20 år sedan, men nu för tiden, i takt med att allt fler väljer vego, har utbudet av vegansk mat ökat så markant att det knappast är svårt att hitta bra, proteinrik vegansk mat längre. I princip alla råvaror finns numera som veganska versioner, och man behöver inte anstränga sig speciellt hårt för att få i sig lika mycket protein per dag som vilken annan människa som helst. Om man däremot inte tycker om att laga mat, och vill ha en enkel, god och näringsrik lösning, kan man alltid testa Träningsmat och deras veganska matlådor. Det är precis vad vi på KöpKompassen gjort den senaste veckan, och det är precis vad vi ska prata om i dagens artikel.

Om Träningsmat

Träningsmat är ett företag som erbjuder färdiglagat, näringsrik mat direkt hem till dörren. De erbjuder fyra olika paket – standard, sub 500, low carb och vegan – vilket innebär att de har något för alla. Träningsmat planerar, tillagar och paketerar all mat själva, och levererar det sedan direkt till din dörr. De erbjuder allt från 5–30 matlådor per vecka, och deras paket fungerar bra oavsett om du bor själv eller tillsammans med någon. Alla matlådor innehåller naturliga råvaror och har omkring 30–40 gram protein per portion. Det är en enkel lösning som gör det lätt att få i sig god, hemlagad och näringsrik mat utan att själv behöva sätta foten i köket.

Träningsmat arbetar för att förenkla vardagen för dig som tränar mycket, vill gå ner i vikt eller kanske bara vässa till formen. Deras mål är att erbjuda en enkel, hållbar lösning som hjälper dig att få i dig näringsrik mat som passar dina mål – utan att du behöver lyfta ett finger. De tar hand om måltidsplaneringen, och låter dig njuta av en balans mellan en aktiv livsstil och en näringsrik diet. En fantastisk lösning för dig som vill äta rätt, men kanske inte har tid eller lust att stå i köket.

Veganska matlådor från Träningsmat

Vi har testat fem olika rätter från Träningsmat paket med veganska matlådor och vi är positivt överraskade. Färdiga matlådor har en tendens att smaka lite sämre än vad maten man lagar själv gör, främst på grund av att man själv inte får bestämma hur starkt, hur salt, hur fett eller hur söt maten ska vara, såklart. Specifikt vegansk färdigmat kan vara lite svår att få till, då det (även om det är 2024 och vegansk mat är vanligare än någonsin) finns kockar som inte riktigt vet hur de ska hantera veganska råvaror.

Rätterna från Träningsmat var dock riktigt goda, och de använde sig av smakkombinationer som fungerade utmärkt tillsammans. Paketet vi beställde innehöll fem veganska matlådor, där alla rätter var olika. Rätterna vi har ätit är:

 • Falafel med ris och hummus: En enkel, men god rätt bestående av färsk falafel kombinerad med ris, grönsaker och smakrik hummus. Falafel är alltid ett säkert kort, och den här rätten smakade superbra.
 • Linsstroganoff med ris: En tomatbaserad stroganoff på bland annat linser, kombinerat med stekta grönsaker och ris. God smak, bra textur och bra komplement bestående av fräscha grönsaker.
 • Tagliatelle med bön- och svampsås: En supergod, mättande tagliatelle med en tomatbaserad sås bestående av champinjoner och svarta bönor. Mustig smak och otroligt mättande.
 • Tofu Panang CurryEn supergod curry med grönsaker, tofu och sojabönor, med en smakrik sås som nästan kändes hämtad från en asiatisk restaurang. En av mina favoriter.
 • Sojafärsbiff med potatis: Stor, saftig sojafärsbiff med nermalda, svarta bönor, tillsammans med stekt klyftpotatis och en helt otrolig sås med dragon. Också en av mina favoriter från paketet.

De veganska matlådorna från Träningsmat har ett genomsnitt på omkring 650 kalorier, samt 38 gram protein per portion. Det är en optimal mängd av båda delarna, och passar perfekt som både lunch och middag. Träningsmat har en varierande meny och varje vecka erbjuder olika rätter, vilket gör att du som kund aldrig behöver äta samma mat flera dagar i rad, eller ens samma veckomeny två gånger i rad. Det är ett uppskattat koncept, speciellt för oss som tränar mycket, som annars har en tendens att äta samma maträtter flera gånger per vecka.

Matlådorna innehåller enkla råvaror och smakar gott. Ibland kan vegansk mat innehålla en hel del konstgjorda ingredienser eller bara bestå av långa ingredienslistor, men så är inte fallet här. Varje maträtt är noggrant planerad och tillagad för att smaka gott, och göra bra.

Matlådorna från Träningsmat kostar mellan 600–3500 kr per vecka beroende på hur många du beställer. Det innebär att varje måltid kostar omkring 115 kronor, vilket är en rimlig summa för de flesta – speciellt om man redan spenderar de pengarna på utemat varje dag, till exempel på jobbet. Allt som allt erbjuder Träningsmat ett bra, unikt koncept som passar perfekt för dig som tränar mycket – eller för dig som kanske inte har tid eller lust att laga mat till dig själv varje dag – och vill ha ett enkelt sätt att få i dig den mat du behöver. Med den här tjänsten får du god mat direkt hem till dörren, tillagad av bra råvaror och med ett näringsinnehåll som lever upp till det du behöver för att nå dina mål.

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Smaken och kvalitén: Matlådorna både smakar gott och har ett högt proteininnehåll, som bidrar till en bra livsstil och hjälper dig att nå dina träningsmål.
 • Leverans och hållbarhet: Leveransen var smidig och alla rätter var fräscha med bra hållbarhet.
 • Variationen av smaker: Den stora variationen av smaker i menyn var bra, och gjorde att man såg fram emot dagens rätt varje dag.
 • Möjlighet att välja själv: Träningsmat har en unik Meals-funktion som tillåter dig att välja vilka samt antalet från varje rätt på deras veckomeny.

Saker som kan bli bättre

 • Bredare utbud vid fler matlådor: När man beställer mer än 5 matlådor förblir antalet tillgängliga rätter för den veckan detsamma. Med tanke på det stora utbudet av veganska alternativ till allt från bacon till lax, vore det kul att ha fler rätter att välja från.
 • Antal portioner per paket: 5–30
 • Leveransfrekvens: Veckovis (Med möjlighet att hoppa över veckor om du inte ärhemma)
 • Kalorimängd: Snitt 650 per portion
 • Uppvärmningstid: 3-4 minuter i micro
 • Proteininnehåll: 30–40 gram portion

Vårt omdöme – Träningsmat veganska matlådor

Så vad tycker vi egentligen om Träningsmat veganska matlådor? Vi är faktiskt otroligt nöjda och positivt överraskade över såväl smak, som näringsinnehåll och hållbarhet på rätterna. Våra favoriter från paketet var Sojafärsbiffen och Tofu Panang Curry. Alla rätter var otroligt goda, men dessa två var faktiskt sensationellt goda och det var svårt att tro att de var färdiga matlådor när man åt dem. Ett riktigt bra betyg, med andra ord! Det vi gillade bäst med de veganska matlådorna från Träningsmat var faktumet att de innehöll ett så pass högt proteininnehåll. Att laga en måltid vegansk mat som innehåller över 30 gram protein kan vara lite svårt, främst på grund av att du antingen behöver använda stora mängder bönor eller linser, eller hitta ett bra köttsubstitut som har en hög proteinhalt. Träningsmat har lyckats skapa goda, näringsrika rätter som innehåller en sund mängd kalorier och mycket protein – utan att behöva kompromissa på smak.

Sammanfattningsvis är vi otroligt nöjda med de veganska matlådorna från Träningsmat. Tjänsten är prisvärd, effektiv och enkel att använda. Maten smakar otroligt bra, och innehåller allt du behöver för att nå dina träningsmål. Den varierande menyn gör det enkelt att få i sig näring utan att behöva repetera samma måltid igen och igen, och matlådorna är dessutom fräscha, och håller i kylen under hela veckan. En stor tumme upp från oss på KöpKompassen!

Recension Veganska matlådor från Träningsmat produktbetyg

Näringsinnehåll

10/10

Smak

8.5/10

Kvalitet

9.7/10

Hållbarhet

8.4/10

Prisvärdhet

8.4/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av Träningsmat veganska matlådor

Hur gick testet till?

 1. Veganska matlådor från Träningsmat.se har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om veganska matlådor


Vad kan man äta som vegan?

Vegan innebär att man inte äter något som kommer från djurriket. Det vill säga inget kött, fisk, kyckling, ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter. Man äter istället allt från växtriket, samt substitut som ofta tillverkas av sojaprotein, gluten eller bönor. Det finns mängder av veganska varor på marknaden idag och i princip alla livsmedel går att hitta i veganskt format.


Är vegansk mat hälsosam?

Det finns flera studier som påvisar att vegansk mat kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, leversjukdomar och cancer. Men det finns även risker med att äta veganskt, som främst kommer från att man inte får i sig tillräckligt med näring. Dessa risker inkluderar benskörhet, undernäring och hematologiska sjukdomar. Om du äter en balanserad kost och säkerställer att du får i dig alla kalorier, näringsämnen och vitaminer du behöver, finns det dock ingen risk att oroa dig.


Innehåller den veganska maten från Träningsmat mycket näring?

Alla maträtter från Träningsmat är packade med goda näringsämnen och innehåller mycket protein. De är balanserade och lagade för att passa dina mål, oavsett vilka mål du har. Läs mer om Träningsmat veganska matlådor.


Hur fungerar leveransen med Träningsmat?

När du beställer matlådor från Träningsmat får du dem levererade till dörren varje vecka. Leveranstiderna är söndagar och måndagar, och all mat levereras med kylbilar. Du kan välja hur många portioner du vill ha per vecka, och vilken typ av mat – low carb, sub 500, standard eller veganska matlådor.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner