SAVR VS Avanza – Vi tipsar om bästa valet för dig!

SAVR vs Avanza

Att handla med aktier är otroligt populärt idag, och allt fler unga människor börjar få upp ögonen för den tämligen avancerade aktiemarknaden. Aktier är ett bra sätt att spara pengar på, och med rätt kunskap kan man dessutom tjäna pengar enbart genom att köpa och sälja aktier. Om du funderar på att börja handla med aktier kan det vara bra att göra det genom någon av alla appar som finns idag, då de ofta kan ge goda råd och tips till nybörjare som vill prova på aktiehandeln. SAVR och Avanza är två av de populäraste apparna för aktiehandel idag, och i det här inlägget ska vi jämföra dem mot varandra och försöka ta fram en vinnare!

SAVR vs Avanza jämförelse

SAVR och Avanza är två tjänster som erbjuder appar där du som användare kan investera och spara pengar. De är populära bland många då de erbjuder en tjänst som dels lär dig mycket om marknaden, samtidigt som du får en enkel och tydlig översikt över dina pengar och lätt kan köpa och sälja aktier och fonder. Men det finns många saker som skiljer dessa två spelare mot varandra, och beroende på vad som är viktigt för dig som användare kan dessa saker spela stor roll. Låt oss dyka ned i skillnaderna mellan SAVR och Avanza!

Det första man bör titta på när man ska börja använda någon av dessa appar är såklart deras respektive utbud. SAVR och Avanza, precis som andra liknande tjänster, erbjuder olika saker såsom aktiehandel, fondsparande, sparkonton med mera. Som aktie-nybörjare kanske du inte riktigt vet exakt vilket utbud du vill åt, men ett bra tips är att välja en tjänst som erbjuder flera olika saker och inte bara aktier eller fonder.

SAVR utbud

 • SAVR erbjuder bara fonder. En fond, till skillnad mot en aktie, är ett sparande där pengarna fördelas över flera olika värdepapper. I en aktie bestämmer du själv vilket bolag du vill investera i, något som förvisso kan medföra fler risker. Att handla med fonder är ett säkrare val, men det ger dig inte lika stor frihet.

Avanza utbud

 • Fonder, aktier, sparkonton samt andra värdepapper. Som du märker har Avanza ett betydligt större utbud, vilket är bra för dig som kanske båda vill handla med aktier och fonder eller andra värdepapper. Det större utbudet kan dock vara krångligt för dig som är nybörjare, men ett bra val längre fram när du har lite mer kött på benen.

Priser

 • När det kommer till priser och avgifter kan det variera enormt mycket mellan tjänster såsom SAVR och Avanza. Avanza är kända för att ha dragit ned avgifterna i jämförelse med storbanker, men trots detta är avgifterna ofta billigare hos SAVR. Det kan dock bero på att SAVR inte har samma utbud som Avanza. För att ta reda på vilket val som är bäst för dig behöver du som tidigare nämnt veta om du vill handla med aktier eller fonder, samt vilka risker du är villig att ta. Allt detta kan du läsa mer om på respektive företags hemsida och applikation.

För- och nackdelar med SAVR vs Avanza

Så, nu till den roliga delen! Vilka fördelar erbjuder SAVR vs Avanza? Vi har listat några av de viktigaste faktorerna här neda som specifikt kan vara bra att ha koll på om man är nybörjare.

SAVR

 • Fördelar:
  • Lägre avgifter än andra bolag
  • Du får tillbaka provisionen varje kvartal
  • Över 1400 fonder att välja mellan
  • Bra för långsiktiga sparanden och månadssparande
 • Nackdelar:
  • Finns inte aktier
  • Har en hög växlingsavgift

Avanza

 • Fördelar:
  • Stort utbud av fonder, aktier och värdepapper
  • Stor spelare med tusentals nöjda kunder
  • Lång erfarenhet inom branschen 
  • Har egna fonder att investera i med tämligen låga avgifter
 • Nackdelar:
  • Mycket att hålla koll på för nybörjare


SAVR vs Avanza – vilken ska jag välja?

Baserat på den informationen vi angivet i det här inlägget skulle vi nog säga att Avanza är det bästa valet – men det beror helt och hållet på vad ditt mål är. Avanza är ett otroligt bra val för dig som vill ha en heltäckande tjänst där du kan spara i aktier, fonder och värdepapper. SAVR däremot, är garanterat det bästa valet för dig som vill ha lägre avgifter och spara pengar på lång sikt. Med andra ord – de mål som du har med ditt sparande är vad som kommer att avgöra vilken tjänst du ska välja. Om du dock satsar på att bli riktigt bra på aktier, fonder och lära dig mer om marknaden ska du ladda ned Avanza, då de faktiskt erbjuder tjänster inom alla olika områden. 

Vår rekommendation – Avanza

Är du en nybörjare på aktier som vill lära sig mer? Börja handla aktier från 0 kr med Avanza när du öppnar ett konto idag!Kom igång med Avanza →


Långsiktigt sparade – SAVR

Vill du läsa mer om hur SAVR fungerar eller signa upp? Besök då deras hemsida idag!Gå till SAVR →

Vi hoppas att det här inlägget har gett dig lite mer information om de olika företagen och att du känner dig sugen på att testa någon av dem! Om du har ett tips på ett annat företag eller en annan tjänst som är bra för aktiesparande är du varmt välkommen att berätta om det i kommentarerna. Och om du vill läsa fler aktiebloggar så kan vi tipsa om Börja investera i aktier – hur gör man?.

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar