Smartklocka till barn – Läs vår recension av smartklockor från Safekid

Smartklocka till barn – Recension av SAFEKID smarklocka till barn

Smartklocka till barn – Läs vår recension av smartklockor från Safekid

Smartklocka till barn – Recension av SAFEKID smarklocka till barn

Smartklocka till barn – Läs vår recension av smartklockor från Safekid

Smartklocka till barn – Recension av SAFEKID smarklocka till barn

Smartklockor har verkligen tagit världen med storm under de senaste åren. I princip alla har en, eller har i varje fall provat en, och många kan knappt leva utan sin smartklocka. Det är förståeligt, då en smartklocka ofta fungerar som både träningsverktyg, betalkort och GPS. Det finns dessutom otroligt många olika modeller och något som passar för alla mobiltelefoner, och alla människor. Men finns det smartklockor för barn? Det är precis vad vi ska prata om i det här inlägget, där vi recenserar smartklockor för barn från Safekid!

Safekid aktivitetsklocka

Safekid är ett svenskt företag som bland annat specialiserar sig på tillverkning och försäljning av smartklockor för just barn och seniorer. Klockorna är utrustade med GPS och är ett bra alternativ för barn att bära, där föräldrarna hela tiden kan hålla koll på var de befinner sig och att de inte råkar ut för en olycka.

Så vad är då en smartklocka, eller aktivitetsklocka som det också heter, för barn? Till skillnad från vanliga smartklockor, som du anslutar till din telefon, fungerar Safekids produkter både som en klocka och en telefon. Safekids smartklockor har flera olika funktioner, bland annat agerar den som en telefon som har ett faktiskt sim kort i, som en GPS och som en leksak. Man kan ladda ned spel och vissa utvalda appar som till exempel WhatsApp. Klockan är dessutom utrustad med en app som gör att barnet kan larma SOS, samt stegräknare, kamera, meddelandefunktion och samtalsfunktion – precis som en mobiltelefon!  


Hur fungerar en smartklocka till barn?

Klockorna från Safekid är ett bra alternativ för yngre barn som kanske inte är redo att få en egen mobiltelefon än, men som du som förälder ändå vill kunna kontakta när barnet inte är hemma. I och med att klockorna är utrustade med både samtal- och meddelandefunktion kan du som förälder både ringa och smsa till klockan, och ditt barn kan likväl ringa eller smsa till dig! 

Den funktion som faktiskt är bäst på klockan är dock GPS-funktionen. Att ditt barn har en GPS på sig kan vara livsviktigt, speciellt om barnet råkar gå vilse eller om något mot förmodan skulle hända. Du kan spåra klockan via din egen mobiltelefon och alltid ha full insyn i var ditt barn befinner sig – så att du slipper oroa dig när ditt barn inte är hemma. Det är en funktion som många föräldrar uppskattar, och som skapar en trygghet för barnet då de alltid vet att någon kan se deras plats.

Vilken smartklocka till barn borde du välja?

Att ge sitt barn en mobiltelefon i ung ålder är något som många kan anse kontroversiellt, då man som förälder gärna vill att barnen får leka och inte hänga på sociala medier i för tidig ålder. Men man vill samtidigt att barnet ska kunna kontakta en, och man vill såklart veta var sina barn befinner sig om man skulle börja oroa sig. En smartklocka från Safekid är det perfekta alternativet för dig som vill kunna göra just detta, men som inte vill ge ditt barn en mobiltelefon än.

Safekid har ett brett utbud av klockor och produkter, och deras bästsäljare för just barn är Nova och Rocket 4G. Vi kommer att gå igenom de olika modellerna här nedan så att du kan få en helhetsbild av båda två, och för att du lättare ska kunna välja den modell som passar bäst för just ditt barn.

Safekid Nova vs Rocket 4G

Rocket 4G klocka - Safekid - RabattJägarna.seNova black 4G-klocka - Safekid - RabattJägarna.se
Här kan du se Rocket 4G och Nova klockorna från Safekid. Läs vår recension och jämförelse av klockorna här nedanför.

Både Nova och Rocket 4G marknadsförs som smartwatch för barn med inbyggd GPS – vilket är precis vad de är också! Det är Safekids bästsäljare, och trots att de liknar varandra finns det en del skillnader som kan vara bra att veta om för dig som är intresserad av att köpa.

  • Nova är en lättanvänd och barnvänlig 4G-klocka med inbyggd GPS och mobiltelefon. Det går både att ringa och SMS:a till. Klockan kräver ett sim-kort för att användas och det går bra att installera utvalda appar på den. Klockan kommer med ett svart armband som man enkelt kan byta ut om man hellre vill ha någon annan färg.
  • Rocket 4G är en klocka med GPS och mobiltelefon, som barnet enkelt kan bära och använda. Med denna klocka kan man ringa till och från klockan – precis som med en mobiltelefon. Rocket erbjuder en variation av appar, såsom kalender, translate och kalkylator. Den finns att köpa i färgerna blå, rosa och svart.

Som ni hör är klockorna relativt lika varandra, men det finns som sagt vissa skillnader. Den största är att Nova erbjuder fler appar att ladda ned, som till exempel WhatsApp och roliga flashcard-spel som låter barnet lära sig nya saker med hjälp av läroappar. Båda klockorna marknadsförs till åldrarna 6–7 år, men vi skulle nog säga att Rocket 4G är mer lämplig för yngre barn, medan Nova är bättre för lite äldre barn som vill lära sig nya saker och som dessutom kan skicka SMS till sina föräldrar.

Smartklocka till barn bäst i test

För dig som är intresserad av att köpa en smartwatch till barn med inbyggd GPS finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på. Dels vad ditt barn faktiskt behöver, och dels om du vill att klockan ska innehålla fler eller färre funktioner. Många föräldrar vill bara att deras barn ska kunna ringa och bli ringda, medan andra gärna vill att de ska kunna spela spel eller lära sig nya saker. Åsikterna kan vara delade, men du som förälder avgör såklart helt och håller själv vad du tycker är bäst för dina barn.

När du ska välja en smartklocka för barn ska du i första hand göra det baserat på ditt barns ålder och behov. Safekid har andra smartklockor än Nova och Rocket, som är anpassade för barn 4–10 år gamla. Det innebär att de kan ha samma klocka under väldigt många år, och inte behöva byta ut den mot en ny. I övrigt behöver du egentligen bara bestämma vilka funktioner som klockan ska ha. Även om du inte vill att ditt barn ska ha tillgång till appar, kan du såklart välja att beställa Nova från Safekid. Det är trots allt du som förälder som godkänner att apparna laddas ned, och du har kontroll över vad ditt barn kan göra och inte göra på sin klocka.

Vi  vill slå ett slag för just Nova och Rocket 4G. Vi anser att de två modellerna är perfekta för barn som inte är redo för en vanlig mobiltelefon, men där du som förälder ändå vill kunna spåra och kontakta dina barn. Det är dessutom lättare för barn att hålla koll på och inte tappa bort en klocka, än en mobiltelefon – det vet nog alla som har barn själva!

Safekid omdöme

Så vad är då vårt slutliga omdöme av Safekid smartklockor för barn? Vi tycker såklart att de är helt fantastiska. Att ha barn innebär ofta att man är orolig, speciellt när barnen börjar bli gamla nog för att åka buss själv, gå hem från skolan eller vistas i miljöer där du som förälder inte är med. Att barnet då har en klocka med gps, som de dessutom kan ringa och skicka meddelanden från, är hur bra som helst. Det ger dig som förälder en trygghet och det skapar även trygghet för barnet, som vet att mamma eller pappa alltid vet var de är och att de alltid kan nå sina föräldrar.

Vi kan inte annat än att rekommendera Safekid och deras produkter till alla som har mindre barn som inte är redo för mobiltelefon än. Något annat som är bra med just Safekid är att de även har klockor anpassade för seniorer! Att vara på ålderns höst innebär för många sjukdomar, och det är många äldre som kan bli förvirrade eller behöva enklare teknik än den vi har idag. Safekid GPS-klockor för seniorer fyller i princip samma funktioner som GPS-klockorna för barn, förutom att de har lite annorlunda appar att ladda ned, större skärm med tydligare information och att de kan mäta pulsen – något som är otroligt bra för äldre som lider av hjärtfel eller andra sjukdomar.

Om du är intresserad av att beställa hem produkter från Safekid gör du det direkt via deras webbshop! Om du har tur kanske de dessutom har någon aktiv rabattkod, något som du lätt kan se genom att ladda ned vår Browser Extension eller prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi alltid uppdaterar dig med de senaste rabatterna och erbjudandena från alla våra samarbetspartners. Vi hoppas att den här recensionen av Safekid smartklockor för barn har varit hjälpsam och att du har fått matnyttig information, och kanske till och med upptäckt en ny favoritprodukt! Och ni som kanske redan använder er av Safekid – berätta gärna i kommentarerna vad ni tycker om deras produkter. Har era barn testat? Fungerar de som ni förväntade er? Vi vill så gärna höra vad ni tycker och om ni delar samma åsikter som vi gör!

Glöm inte heller bort att läsa vår andra bloggar om Safekid senaste blogg Recension av smartklocka för äldre för hålla dig uppdaterad.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll