Test och recension av Träningsmat Low Carb matlådor

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

Test och recension av Träningsmat Low Carb matlådor

Att äta mindre kolhydrater för att gå ned i vikt är en formula som funnits sedan urminnes tider. Eller ja, i alla fall sedan människan började gå på dieter. Under tidigt 2000-tal var low carb-dieten otroligt populär, och många började se på kolhydrater som djävulen. Idag vet vi att så inte är fallet, och att kolhydrater är precis som andra näringsämnen – viktiga för att kroppen ska fungera. En low carb diet kan dock vara fördelaktig att följa för dig som vill gå ned i vikt, få bättre koll på din hälsa eller bara äta lite mindre. Om du vill testa en low carb diet, men slippa planeringen, matlagningen och spårningen, kan du testa matlådor med lågt kolhydratvärde från Träningsmat! En smidig lösning som låter dig klicka hem din mat online, och få den levererad till dörren i den omfattning som du vill.

Vi har testat Träningsmat low carb färdiga matlådor, och idag ska vi berätta lite mer om maten, leveransen, innehåller och såklart smaken. Läs vidare för att ta del av recensionen!

Om Träningsmat

Träningsmat är ett företag vars nisch går ut på att leverera färdiga matlådor hem till dörren för sina kunder. Till skillnad från matkassar, levererar Träningsmat färdiga matlådor, som redan är tillagade och redo att ätas, till sina kunder. De riktar sig dels till personer som tränar mycket och vill säkerställa att de får i sig rätt näringsämnen, dels till personer som helt enkelt inte har tid eller ork att laga mat varje dag. Du kan beställa olika paket från Träningsmat, bland annat standardpaketet med “vanliga” matlådor, det veganska paketet med vegansk mat, sub 500 paketet som innehåller under 500 kalorier per portion, samt low carb paketet, som vi pratar om i den här recensionen.

Träningsmat low carb färdiga matlådor

Den här veckan har jag testat matlådor med lågt kolhydratvärde från Träningsmat! Till att börja med ska vi kika lite på vad matlådorna faktiskt innehåller, och vilka recept som veckan bjudit på. Träningsmat low carb matlådor innehåller i snitt 560 kalorier, 43 g protein och 30 g kolhydrater per portion. Det är bra makronutrienter per portion, men det kan vara lite för mycket kolhydrater för dig som vill följa en riktigt strikt low carb diet. För mig var det perfekt, och jag äter annars åtminstone 50 g kolhydrater per portion.

Matlådorna jag ätit har bestått av följande meny:

 • Torsk med rödbetor och pepparrotssås
 • Biff med grönsaksmix
 • Mexikansk köttgryta
 • Kalvfärsbiffar
 • Kyckling panang curry

Så hur smakade det?

Det var en riktigt bra, varierad meny som bjöd på en bra variation av recept och smaker. Mina favoriter från veckan var kyckling panang curry – en otroligt god maträtt med het currysås och saftig kyckling – samt kalvfärsbiffarna, som var helt makalöst goda. Trots att det här var ett low carb-paket kände jag inte att jag saknade kolhydraterna. Alla maträtter innehåller kolhydrater, men i andra former än vad man kanske är van vid. Träningsmat lyckades implementera extra grönsaker på ett sätt som kompenserar för “bristen” på till exempel ris eller pasta, något som var en enorm fördel för mig, som vanligtvis alltid äter ris eller pasta till all mat jag äter.

Något som jag verkligen uppskattade med de färdiga matlådorna var att de smakade väldigt bra, och att det var tydligt att de blivit tillagade av skickliga kockar. Träningsmat har uppenbarligen ett bra team som tillagar maten, som vet vilka maträtter som passar bra för olika kosthållningar, och vad man bör äta för att nå sina mål. Det kändes tryggt att få hem exakt den mat som jag beställt, och att varje måltid innehöll de näringsämnen som listades på Träningsmats hemsida. Alla matlådor hade en ingredienslista och lista med näringsämnen påklistrade, så det var lätt att jämföra.

Överlag är jag väldigt nöjd med mina low carb matlådor från Träningsmat. De smakade bra, leveranser var smidig, allt höll på i kylen och kvaliteten var över förväntan. Jag kan varmt rekommendera dem!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Enkelheten: Med Träningsmat slapp jag tänka på att laga mat, och fick istället mina färdiga low carb matlådor levererade till dörren. Ingen stress, ingen press!
 • Goda, hälsosamma receptk: Träningsmat erbjuder matlådor som faktiskt smakar gott och som innehåller rena, hälsosamma ingredienser. Perfekt när man vill följa en diet.
 • Smidig leverans: Maten levererades direkt hem till min dörr, och jag behövde inte göra annat än att beställa den. Den var dessutom paketerad bra och höll hela veckan.

Saker som kunnat varit bättre

 • Nivå av kolhydrater: Om man följer en strikt low carb diet siktar man ofta på 20–50 g kolhydrater per dag. Dessa matlådor innehåller 30 g, vilket kan kännas lite mycket för en portion.
 • Typ av mat: Husmanskost med influenser från andra matkulturer
 • Antal kalorier: Ca 560 kcl per portion
 • Mängd kolhydrater per portion: Ca 30 g
 • Tillagningsland: Sverige
 • Leverans: Hemleverans – måndagar eller söndagar

Vårt omdöme av low carb matlådor från Träningsmat

När jag fick förfrågan om att testa low carb matlådor från Träningsmat var jag aningen orolig för att jag skulle behöva gå hungrig, eller sakna kolhydrater i mina måltider. Lyckligtvis var så inte fallet! Jag blev förvånansvärt överraskad över hur “kompletta” alla måltider kändes, trots att de inte innehöll någon “vanlig” kolhydratskälla. De var mättande, smakrika och enkla att värma på i micron. Allt som allt en otroligt bra upplevelse, och det kommer från en person som vanligtvis brinner för kolhydrater i varje måltid.

Utöver maten blev jag också positivt överraskad över hur enkelt det var att beställa och få hem de färdiga low carb matlådorna. Jag beställde dem bara på hemsidan, och fick sedan ett leveransdatum skickat till mig. All mat levererades direkt till dörren och var bra paketerade, och hade bra hållbarhet i kylen.

Allt som allt är jag otroligt nöjd med upplevelsen. Jag kommer garanterat att testa de andra paketen från Träningsmat, för att se hur de presterar i jämförelse med detta. För dig som vill testa en low carb diet kan jag varmt rekommendera low carb matlådor från Träningsmat. De ger dig precis vad du behöver, och du kan beställa hem allt från 5–30 matlådor per vecka. Perfekt för dig som vill äta low carb, men slippa planeringen, inköpen och matlagningen som hör till!

Recension av Ishavet.nu fiskbilen produktbetyg

Prisvärdhet

8.0/10

Kvalitet

9.0/10

Anpassningsbarhet

8.5/10

Användarvänlighet

9.0/10

Tillgänglighet

8.5/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av Träningsmat matlådor

Hur gick testet till?

 1. Low carb matlådor från Träningsmat har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om low carb matlådor


Vad äter man när man äter low carb?

När du går på en low carb diet vill du begränsa dina kolhydrater för att gå ned i vikt. En low carb diet är inget du bör följa mer än några veckor åt gången, då kolhydrater är en väsentlig del av en människas diet, och nödvändig för att bygga muskler och orka leva. Om du däremot vill få en boost i din viktnedgång är det en bra diet att följa. Försök att äta mindre kolhydrater från pasta, bröd, ris och potatis, och byt ut dem mot kolhydrater från grönsaker eller en lägre volym av fiberrika kolhydrater från till exempel brunt ris och quinoa.


Vad bör man undvika när man äter low carb?

Generellt sett bör du undvika att äta vitt ris, pasta, vitt bröd och andra livsmedel som innehåller mycket kolhydrater. Det finns såklart även grönsaker och proteinkällor som innehåller kolhydrater, men nivån är oftast låg nog för att du ska kunna äta dem oavsett.


Vad innehåller low carb matlådor från Träningsmat?

Träningsmat low carb matlådor innehåller vanlig, god mat i form av husmanskost med influenser från andra matkulturer. Deras low carb paket är utformat för att ge dig omkring 30 g kolhydrater per portion, och de satsar på fiberrika kolhydratskällor och mer grönsaker.


Hur många kolhydrater per dag ska man äta om man äter low carb?

Beroende på hur strikt du är med din low carb diet finns det olika förhållningssätt att följa. De flesta kostrådgivare rekommenderar ett dagligt intag på omkring 20–50 g kolhydrater, men du kan såklart äta mer än så också och se goda resultat. Om du använder en app för att spåra dina kalorier kan du ofta se procentuellt hur många kolhydrater du äter. Försök att sänka procenten kolhydrater och höja procenten för protein och fett.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner