The Body Shop handkräm recension

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har fått produkter skickade till vår konsumentpanel som sedan har testat, utvärderat och betygsatt dem. Detta för att ge dig en såpass objektivt bedömning av produkterna och varumärket.

The Body Shop handkräm recension

Hudvård, hårvård och kroppsvård är något som majoriteten av oss längtar efter – speciellt under vinterns kalla dagar, när huden lätt blir torr och skadad till följd av kylan. Vi vet inte hur ni känner, men våra händer blir åtminstone helt förstörda i kylan och när vädret skiftar temperaturer snabbt. Hela huden skriker efter handkräm, och som tur är har vi fått det perfekta botemedlet. The Body Shop har nämligen skickat hem deras handkrämer till oss som vi ska prata om i den här recensionen!

Vilka är The Body Shop?

The Body Shop är ett smink- och hudvårdsföretag som grundades 1976 i Storbritannien. De är kända för att erbjuda etiskt producerade skönhetsprodukter och har ett starkt miljö- och samhällsengagemang. De är kända för att vara pionjärer inom så kallat "cruelty free" smink och hudvård (det vill säga, produkter som inte är testade på djur eller sälja någonstans där djurtestning är ett krav) och för att använda naturliga ingredienser.

Deras produkter inkluderar hudvård, kroppsvård, hårvård och smink. The Body Shop är även aktivt involverade i kampanjer för att främja mänskliga rättigheter och miljöskydd. De har butiker över hela världen och fortsätter att vara ledande inom hållbar och rättvis skönhet.

The Body Shop handkräm produkttest

Vi har fått hem ett antal handkrämer från The Body Shop som vi testat! De produkter vi fått hem är deras Shea Hand Balm, Coconut Hand Balm, Hemp Hand Protector. Vi har testat dem under en längre tid för att se om de håller måttet när det kommer till just handkräm. Låt oss dyka in i lite information om produkterna, så att ni får veta allt ni behöver veta, och såklart läsa mer om vad vi tycker om produkterna.

The Body Shop är kända för deras handkrämer och övriga hudvårdsprodukter, och det med god anledning! Vi har fått hem deras Shea Hand Balm, Coconut Hand Balm, samt deras Hemp Hand Protector. Handkrämerna från The Body Shop fyller i stort sett samma funktion – att återfukta torra händer – men de skiljer sig åt i ingredienser, dofter och stundvis även funktion.

Shea Hand Balm handkräm

Shea Hand Balm är en handkräm tillverkad av bland annat handgjort Community Fair Trade-sheasmör från Ghana, som återfuktar händerna i upp till 96 timmar! Den doftar ljuvligt, och har en ganska lätt konsistens som trots allt håller huden återfuktad riktigt länge. Produkten är dessutom väldigt dryg, vilket innebär att man inte behöver mer än en droppe för att återfukta hela händerna. Trots att formulan är dryg, är den inte kladdig, en enorm fördel för alla som arbetar vid datorn eller med händerna, och ogillar känslan av kladdiga händer.

Den här handkrämen är anpassad för personer med torr till mycket torr hud, och är en perfekt följeslagare under vinterhalvåret när temperaturerna skiftar kraftigt. Den finns att beställa i olika storlekar, såväl resestorlek som full size.

Coconut Hand Balm

The Body Shop Coconut Hand Balm är, liksom den föregående produkten, en väldoftande handkräm som innehåller kokos och sheasmör. Den har en snabbabsorberande formula som är dryg mot huden utan att kladda. Förutom att den här produkten doftar helt otroligt, bidrar den också till att hålla händerna mjuka hela dagen. Även den här produkten är lämplig för personer med torr till mycket torr hud, och den håller vad den lovar.

Både Shea Hand Balm och Coconut Hand Balm finns alltid med i såväl handväskan, som på kontoret – de är mina trogna följeslagare vart jag än går. Den mindre storleken på 30 ml är perfekt att ta med sig på resande fot när man behöver lite extra kärlek till händerna.

Hemp Hand Protector

Hemp Hand Protector är en The Body Shop handkräm tillverkad av hampafröolja, som bidrar till att återfukta och reparera torra och skadade händer. Den verkar skonsamt mot torra och skadade händer genom att återfukta dem och “fylla in" skador, som till exempel hudflagningar eller sprickor. Hampa är en naturlig ingrediens som är otroligt bra för huden, och det är inte konstigt att det här är en av The Body Shops mest populära produkter.

Hampa är dessutom bra för att lugna irriterad hud, och den här produkten kan vara särskilt bra för dig som lätt får irriterad och torr hud på händerna. The Body Shop har en hel kollektion med hud- och kroppsvård tillverkad av hampafröolja, och vi kan verkligen rekommendera alla produkter från serien!

Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Saker som vi gillar

 • Dryga: The Body Shop handkräm är dryga, och du behöver inte mycket produkt för att återfukta dina händer.
 • God och fräsch doft: Handkrämerna doftar fantastiskt och lukten av dem sprider sig för att ge en väldoftande aura runt hela dig.
 • Hög kvalitet: Produkterna håller vad de lovar och återfuktar och reparerar händerna under hela dagen.
 • Brett sortiment: The Body Shop erbjuder mängder av olika produkter för olika hud- och hårtyper, vilket innebär att det finns något för alla.
 • Naturliga ingredienser: Företaget använder sig av naturliga ingredienser hämtade från jordbrukare över hela världen. Deras Community Fair Trade program bidrar till en hållbar, rättvis och ekonomiskt lönsam handel för bland annat kvinnor i Ghana.

Saker som kunnat varit bättre

 • Prisbild: I jämförelse med andra hudvårdsmärken kan vissa produkter upplevas som aningen dyrare, vilket visserligen är förståeligt då de använder naturliga, högkvalitativa ingredienser.
 • Prisbild: Medium-Hög
 • Utbud: Hudvård, smink, hår- och kroppsvård
 • Veganska: Ja! Hela sortimentet
 • Cruelty free: Ja!
 • Tillverkningsland: Storbritannien
 • Innehåll: Endast naturliga ingredienser
 • Innehåller parfym: Ja
 • Dermatologiskt testad: Osäkert, testade i labb av experter

Vårt omdöme – The Body Shop handkräm

The Body Shop handkrämer ligger oss varmt om hjärtat, och inte bara på grund av den höga kvalitet som produkterna håller. Företaget är djupt engagerade i miljö och rättvisa, och allt från deras skörd, till tillverkning och marknadsföring vittnar om en passion för världen. The Body Shop har ett brett utbud av produkter, från makeup till deras bästsäljande, väldoftande body butter och övrig hudvård. Alla produkter doftar magiskt, och fungerar utmärkt för olika hudtyper och behov.

De handkrämer från The Body Shop vi fick hemskickade är några av de bästa handkrämer vi testat, och det säger en hel del, med tanke på att vi testat otroligt många. Shea Hand Balm och Coconut Hand Balm doftat utsökt och håller händerna återfuktade hela dagen, och det krävs inte mycket produkt för att få ett bra resultat. Hemp Hand Protector både återfuktar och reparerar händerna, och det märks en tydlig skillnad på sprickor eller hudflagningar Alla handkrämer vi testat från The Body Shop är otroligt skonsamma för huden och håller vad de lovar när det kommer till återfuktning. Det räcker med en klick i storleken av en ärta för att hålla händerna mjuka och fina under hela dagen.

Det finns de som menar att produkter från The Body Shop kan vara av det dyrare slaget, men vi anser att de har belägg för det. Hudvård som är tillverkad av naturliga ingredienser, och som dessutom stöttar människorna som odlar ingredienserna, behöver stundvis öka priserna. Det kanske inte är något som alla gillar, men för oss är det helt klart en fördel att stötta ett företag med god etik – och fantastiska produkter!

Allt som allt kan vi bara säga positiva saker om The Body Shop. Det är ett företag som inte bara erbjuder fantastiska produkter, utan även ett företag som värnar om en bättre, mer rättvis värld för alla. Vi kan varmt rekommendera ett besök till deras butik eller en beställning från deras onlineshop. Vi garanterar att du kommer att hitta åtminstone en ny favorit bland deras breda utbud!

The Body Shop handkräm recension produktbetyg

Prisvärdhet

7.5/10

Kvalitet

9/10

Doft

10/10

Förpackning

9/10

Funktion

9.5/10

Erbjudande: N/A

Unboxing av The Body Shop handkräm

Hur gick testet till?

 1. Produkter från The Body Shop har valts ut och skickats till KöpKompassens testare.
 2. Under en period utvärderade testaren vad denne tyckte om dessa produkter. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.
 3. När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen som sedan publicerar denna på KöpKompassen.se.

Vanliga frågor om The Body Shop handkräm


Är allt på The Body Shop veganskt?

Ja! The Body Shop säljer numera enbart veganska produkter. Deras sortiment har tidigare inkluderat icke-veganska produkter, men från och med 2024 är alla produkter helt veganska och cruelty free.


Vad säljer The Body Shop?

The Body Shop säljer allt från ansikts- och kroppsvård, till hårvård och kosmetika. Deras produkter är tillverkade av naturliga ingredienser och de erbjuder dessutom även hudvård framtagen specifikt för män!


Var kan man köpa The Body Shop?

Du kan köpa The Body Shop produkter på deras webbplats, eller i deras fysiska butiker som finns utspridda över hela världen.


Är The Body Shop svenska?

The Body Shop kommer ursprungligen från Storbritannien, men de har mängder av fysiska butiker samt en webbshop på svenska.


Är The Body Shop bra för huden?

I och med att The Body Shops produkter är tillverkade av naturliga ingredienser är det generellt sett bra för huden. De erbjuder många olika produkter för olika hudtyper, och det är enkelt att hitta något som passar bra för just dig oavsett om du har torr, fet eller blandhy.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner