Vegansk hundmat – Vi tipsar om hundfodret du borde välja

Vegansk hundmat – Allt om veganska hundfoder och produkttips

Vegansk hundmat – Vi tipsar om hundfodret du borde välja

Vegansk hundmat – Allt om veganska hundfoder och produkttips

Vegansk hundmat – Vi tipsar om hundfodret du borde välja

Vegansk hundmat – Allt om veganska hundfoder och produkttips

Vilken mat ska man ge sin hund? Det är en fråga som många hundägare ställer sig, såväl nyblivna som rutinerade. Många gånger behöver man anpassa hundens mat efter vilken ras det är, hur aktiv den är eller hur gammal den är. Vissa vill även justera sina hundars kost baserat på sina egna livsstilsval, till exempel genom att ge hunden vegansk hundmat! I dagens inlägg ska vi prata lite mer om vegansk hundmat, om hundar får äta veganskt och vad de i så fall kan äta. 

Kan en hund vara vegan?

Kan hundar vara veganer? Den här frågan debatteras flitigt i många djurforum, och det råder delade meningar bland olika hundägare. Men, det korta svaret är faktiskt ja! Hundar är, precis som människor, allätare. De kan leva på en växtbaserad kost precis som vi människor kan, förutsatt att deras foder innehåller alla näringsämnen som hunden behöver. Katter däremot, kan inte leva på vegansk kattmat på grund av att katter i grunden är karnivorer som får sin näring från kött. Samma sak gäller bland annat för illrar!

Man kanske tänker sig att det bara är veganer som vill ge sina hundar vegansk hundmat, men så är inte fallet! Det finns gott om människor som äter kött som trots allt väljer att ge sina hundar vegansk hundmat, på grund av att det är bättre för deras hund. Det finns även hundar som inte tål animaliskt protein så bra, och i dessa fall är vegansk hundmat det bästa alternativet för deras kosthållning. Återigen varierar det såklart från ras till ras, samt hundens behov. Du ska alltid konsultera med en veterinär innan du byter ut din hunds mat, för att säkerställa att den innehåller de näringsämnen som din hund behöver. 

Vad är vegansk hundmat?

Vegansk hundmat är precis som vilken annan hundmat som helst, men den innehåller endast växtbaserade ingredienser. Ofta kombineras ingredienser såsom potatis, lupiner, bönor, baljväxter, soja, frukt och grönt. Dessa ingredienser innehåller alla näringsämnen som en hund behöver, där allt från protein till vitaminer ingår.

Det finns många olika märken som erbjuder vegansk hundmat. Du kan dessutom göra egen vegansk hundmat! Mängder av djurägare publicerar sina egna recept i bloggar, forum eller videoformat på nätet, och där kan du hitta riktigt bra recept på hundmat som ofta är väldigt bra för många olika raser!

För dig som kanske inte vill ställa dig och laga egen mat till din hund, kan du såklart köpa färdiga varianter också. Vi har tagit fram några olika alternativ av vegansk hundmat från ZooPlus, som vi tänkte tipsa dig om här nedanför!

Olika sorters vegansk hundmat

ZooPlus är en onlinebutik som säljer allt från hundmat, till hästfoder och diverse djurtillbehör. De har flera olika sorter av vegansk hundmat på sin hemsida, och vi har plockat ut några alternativ som innehåller goda näringsämnen och som är rekommenderade av veterinärer. Många hundägare väljer att ge sina hundar en kombination av torr- och våtfoder. 

Vissa hundraser har ett större behov av protein, till exempel raser som har en större muskelmassa eller som behöver mer motion. Andra hundar, som inte har lika stora behov av till exempel protein, kan ofta klara sig med endast torrfoder (som man dessutom kan blötlägga). Vilka näringsbehov just din hund har vet du säkert redan själv, men om du behöver hjälp är det alltid bäst att prata med en veterinär! 

Här nedan kan du läsa lite mer om såväl våtfoder, som torrfoder! 

Vegansk hundmat – våtfoder

Greenwoods Våtfoder / ZooPlus

Det här är ett spannmålsfritt våtfoder från Greenwoods som är komplett för fullvuxna hundar! Det innehåller alla näringsämnen som en vuxen hund behöver, och är tillverkat av quinoa, ärtor, linser och lupiner med ett högt proteininnehåll. Det är dessutom riktigt gott (för hundar) och helt utan tillsatser eller fyllmedel. Ett kompromisslöst, veganskt och bra våtfoder, helt enkelt!

Yarrah Organic Chunks / ZooPlus

Här är ytterligare ett veganskt våtfoder, denna gång från Yarrah! Det här fodret har ett högt vätske- och proteininnehåll, perfekt att använda som helfoder för hundar. Det bidrar till en sund vattenbalans och har ett optimalt protein/fettförhållande. Fodret innehåller dessutom små sojabitar som efterliknar kött i smak och konsistens, något som många hundar kan uppskatta.

Det innehåller bland annat soja, tranbär och äpplesaftkoncentrat, som bidrar till en god smak. Även detta foder är helt fritt från genetik och konstgjorda tillsatser. Ett bra, komplett foder med optimalt näringsinnehåll.

Rebel Belle Adult Vegan Garden Bowl / ZooPlus

Rebel Belle har tagit fram ett 100% veganskt våtfoder för hundar som innehåller allt din hund behöver för ett friskt och rikt liv! Fodret är helt fritt från spannmål, och innehåller potatis, lupiner, rödbetor och päron för en god smak. Det är fritt från konstgjorda tillsatser och ämnen, och är helt naturligt. Det är dessutom ett helfoder som bjuder din hund på ett perfekt balanserat näringsinnehåll varje dag.

Torrfoder

Lukullus Veggie / ZooPlus

Det här torrfodret från Lukullus är ett perfekt och balanserat foder som ger din hund en heltäckande kost med alla näringsämnen den behöver! Den är tillverkad med högkvalitativa proteinkällor och främjar bland annat tandvård och friska ögon.

Det är ett naturligt foder utan tillsatser som passar för alla hundar, oavsett ras och storlek. Det är dessutom gott om vitaminer och är även fritt från gluten – perfekt för hundar med en känslig mage. 

Green Petfood VeggieDog / ZooPlus

Ännu ett 100% veganskt och spannmålsfritt torrfoder är denna produkt från Green Petfood! Ett växtbaserat premium-helfoder för vuxna hundar. Det innehåller mängder av naturliga och goda ingredienser, såsom potatis, ärtor och sunda fettkällor. Fodret bidrar bland annat till friska tänder och vacker päls. Som Green Petfood själva säger – ett modernare foder som är bra för såväl din hund, som för miljön!

Vegansk hundmat – prova redan idag

Så där har ni det, tips på vegansk hundmat för alla raser! Det är alltid rekommenderat att konsultera med en veterinär innan man byter foder till sin hund. Tänk dessutom på att det tar lite tid att byta foder, då hunden måste vänjas om till det nya. Var därför inte för snabb med att beställa och byta foder direkt, utan läs instruktionerna för varje foder och implementera det enligt anvisningar. 

Om du är intresserad av att beställa hem foder från ZooPlus ska du komma ihåg att använda vår browser extension för att aldrig missa en aktuell rabattkod! Prenumerera dessutom på vårt nyhetsbrev för månadsvisa uppdateringar kring erbjudanden och rabatter online. Vill du istället läsa mer så kan vi tips om våra bloggar Hundfoder jakthund: Experternas topp 5-rekommendationer och Bästa GPS-tracker till hund & katt (MiniFinder Atto Pro med MiniFinder GO) för mer kul läsning.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll