Vegansk matkasse – Läs om vår favorit bland de veganska alternativen

Vegansk matkasse - Tips på bästa alternativet för dig som vegan

Visste du att ungefär 10% av den svenska befolkningen är vegetarianer eller veganer? Det är en ganska hög siffra! Om du själv är vegan, och har varit det en lång tid, vet du säkert om att utbudet av vegansk mat idag är otroligt mycket bättre än vad det var för 10 år sedan. Idag kan man äta i princip samma saker som allätande personer gör, fast i vegansk tolkning. Det finns till exempel mjölk, smör, ost, kyckling, lax, räkor, rom och mängder av andra livsmedel i veganskt format idag, och det är superenkelt att lägga om kosten till veganskt genom att bara byta ut sina livsmedel. Men om man precis har blivit vegan, eller kanske funderar på att bli det, kan det kännas svårt i början att veta exakt vad man “får” äta och inte. Det är lätt att missa att vissa produkter innehåller mjölk, eller att vissa vegetariska substitut innehåller ägg. Det finns dock en lösning för dig som känner igen dig i den här situationen – vegansk matkasse!

Vad är en vegansk matkasse?

En vegansk matkasse är precis som en vanlig matkasse – men vegansk såklart! Det är en prenumeration på livsmedel som skickas hem till dig varje vecka, där recept ingår så att du kan få ny inspiration till att laga mat. Om du precis har blivit vegan eller vill testa äta veganskt är en vegansk matkasse perfekt, då du får otroligt många recept att testa. Du lär dig snabbt om vilka rätter som du tycker om, och får dessutom testa nya maträtter varje vecka som du kanske inte ätit tidigare.

Hur fungerar det att beställa en vegansk matkasse?

Matkassar är superenkla att beställa och kan verkligen vara en räddare i nöden. Du sparar tid och slipper fundera vad du ska laga eller handla, allt levereras direkt till din dörr! När du beställer vegansk matkasse från en leverantör får du i regel välja mellan antal personer i hushållet, antal portioner per vecka samt fylla i eventuella allergier eller preferenser. Sedan får du en vegansk matkasse i veckan fylld med allt du behöver för att laga goda och hälsosamma maträtter som du garanterat kommer att älska. Bäst av allt är att du redan innan får välja vilka maträtter just din familj vill äta, och kan alltid byta vecka för vecka och prova på nya saker.

Vårt tips – Vegansk matkasse från Linas Matkasse

Vi har haft möjlighet att testa några olika veganska matkassar men det måste sägas att vi blev väldigt imponerad av den veganska kassen från Lina Matkasse! Med Linas matkasse insåg hur lätt och roligt det kan vara att laga mat. Det vi uppskattade mest med matkassen var mångfalden av smaker, kryddor och rätter. All mat smakade väldigt bra och det var 100% veganskt.

Sammanfattningsvis kan vi verkligen rekommendera den veganska kassen från Linas Matkasse till alla som är ute efter en enkel, smakfull och hälsosam matupplevelse. Prova det själv och upptäck en ny värld av matlagning!

Vill du testa en vegansk kasse från Linas matkasse så kan du göra det enkel genom knappen nedanför.

Och vill du läsa mer om vilken matkasse som är vår favorit av alla varianter så kan vi tipsa om vår blogg Bästa Matkassen i Sverige: Guiden till din nästa måltid för dig som är intresserad.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar