Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Vilken airfryer XXL är bäst? Vi ger våra tips!

Friterad mat kan vara något av det bästa som finns, eller vad säger ni? Men som alla goda ting kommer friterad mat även med nackdelar, det är ju trots allt inte bra för kroppen att ständigt konsumera fet mat – och speciellt inte mat som dryper av olja. Så hur ska man gå tillväga om man vill fortsätta njuta av hemlagade pommes frites eller annan god, friterad mat? Man köper en airfryer såklart!

Hur fungerar en airfryer?

Det kan inte vara någon som har missat att airfryern är den absolut populäraste köksmaskinen just nu. I princip alla vet vad det är, eller äger en själv. En airfryer är en fritös som friterar maten med hjälp av luft, ungefär som en varmluftsugn fast med lite mer kraft. Det innebär att du kan njuta av friterad mat varje dag, utan att behöva få dåligt samvete över all olja som du äter. Airfryern använder nämligen inte olja överhuvudtaget!

Från början användes de främst för att fritera pommes eller annan klassisk friterad mat, men idag finns det otroligt många olika varianter som gör det möjligt att både laga mat såsom lasagne, eller till och med baka! Det är ett så kallad all around verktyg som många anser vara ett måste att ha i köket.

Vilken airfryer XXL är bäst?

Om du inte redan äger en airfryer är det hög tid att införskaffa en! Visst, du kanske redan har mängder av köksapparater, men tro oss – du kommer att älska din nya airfryer och du kommer garanterat att använda den till allt. Precis som med alla typer av produkter finns det en enorm marknad för airfryer, och det kan vara svårt att bestämma sig för en modell. Vi har såklart gjort lite research åt er och tagit fram tre modeller som vi tycker lite extra mycket om, så läs vidare för att se vilken som kan passa dig bäst. 

Philips Airfryer XXL – Bästa stora airfryer

Först ut på listan har vi den enorma airfryern från Philips, och den lever verkligen upp till namnet – Philips Airfryer XXL! Den här modellen är optimal för dig som har familj, eller som bor tillsammans med någon och vill kunna laga mycket mat på samma gång. Den rymmer nämligen en hel kyckling, motsvarande 1,4 kg pommes frites. Förutom dess enorma storlek har den också ett antal grymma funktioner som till exempel.

 • Fettborttagningsteknik som fångar upp och reducerar onödigt fett från maten
 • Tillhörande app med hundratals recept
 • Enkel att använda och behöver ingen förvärmning

Som ni hör är det här en otroligt bra produkt som passar perfekt för dig som vill kunna laga mycket mat på samma gång, och som dessutom vill få lite inspiration för olika rätter att tillaga i airfryern.


Cosori Premium Airfryer – Bäst i test

Ytterligare en favorit hos oss är den här otroliga modellen från Cosori! Den har inte bara vunnit bäst i test airfryer, den kommer även med mängder av praktiska tillbehör och ger dig verkligen allt du behöver i köket – i en maskin.

Cosori premium airfryer är stor, rymmer mängder med mat och har flera praktiska funktioner som gör matlagningen enkel och snabb. Korgen kan rengöras i diskmaskin och den är konstruerad med den senaste tekniken inom varmluft. Utöver detta erbjuden den även följande funktioner:

 • Rymmer upp till 2,2 kg
 • Tillhörande matkorg och grillgaller med 5 grillspett
 • Tillhörande receptbok
 • Finns i olika färger

Vi vill verkligen slå ett slag för den här airfryern från Cosori, då den enligt oss är en av de bästa på marknaden och ett perfekt tillskott i köket för dig som tycker om att laga mat!

Severin Airfryer XXL – Nybörjare  

Sist ut på dagens lista är Severin airfryer XXL – ytterligare en otroligt bra produkt som ni garanterat kommer att älska! Precis som de två andra vi nämnt är även den här airfryern stor och rymlig, och perfekt för dig som vill kunna laga mycket mat. Den har många praktiska funktioner såsom 60 minuters timer, auto-off och är enkel att rengöra. Förutom detta erbjuder denna produkt även följande funktioner:

 • 5 liters kapacitet
 • 8 förinställda program
 • Korg med keramisk beläggning
 • LED-skärm med touch


Airfryer XXL: tillbehör att köpa

Om du bestämt dig för att beställa hem en airfryer, eller om du redan har en hemma, kan det vara klokt att se över lite olika airfryer tillbehör som kan underlätta såväl matlagningen som rengöringen. Bland annat finns det speciella former i silikon som kan läggas i korgen för att slippa rengöra den så ofta! Du kan även köpa hem grillspett, galler eller andra tillbehör som gör det lättare att laga grillspett, baka eller dylikt. Du hittar airfryer tillbehör hos återförsäljare av airfryer, eller på till exempel Amazon!

Airfryer XXL rea med rabattkod

Oavsett om du väljer att köpa hem någon av de produkter som vi tipsat om, eller något annat alternativ ska du såklart hålla utkik efter rea och rabattkoder för att spara några kronor. Många återförsäljare, såsom Clas Ohlson, erbjuder ofta billigare varianter och schyssta erbjudanden för sina medlemmar till exempel! 

Har ni där hemma något tips på en airfryer som ni tycker extra mycket om, eller kanske någon annan praktisk köksmaskin? Berätta gärna för oss i kommentarerna så kanske vi skriver ett inlägg om just er favorit! Och om du vill läs mer så kan vi tipsa om vår blogg Severin airfryer – Kolla in våra 3 favoriter + vår rekommendation!

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll