Bäst i test tandblekning hemma – Topp 5 tandblekningskit

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Bäst i test tandblekning hemma – Topp 5 tandblekningskit
Bäst i test Beconfident tandblekning X4 Pro Kit
Beconfident tandblekning X4 Pro Kit

🏆 Bäst i test: Beconfident tandblekning X4 Pro Kit

Beconfidents tandblekningskit är en överlägsen hemmalösning, liknande tandläkarens metod. Med tandblekningsgel, formbara bettskenor och tydliga instruktioner ger det professionella resultat. Ingredienserna, inklusive PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat, rengör och bleker effektivt. Kitet belönades som "bäst i test" i vårt oberoende test, erbjuder kostnadseffektivitet och bekvämlighet för en tandläkarliknande upplevelse hemma. Läs mer om produkten

 • Formbar bettskena för bästa resultat.
 • Unik formula med PAP, kokossulfat och natriumbikarbonat.
 • Kit med 2 bettskenor för över- och underkäke.
Bäst värde WeSmile tandblekning startkit
WeSmile tandblekning startkit

💰 Bäst värde: WeSmile tandblekning startkit

Wesmile's tandblekningskit, belönat som "bäst värde" i vårt test, använder en säker PAP-gelformula för effektiv tandblekning utan att skada emalj eller tandkött. Med bettskenor och LED-lampor, samt tillräckligt med gel för 12 användningar, erbjuder kitet långvarig effekt och överlägsen prestanda över minst 2 år. En pålitlig och prisvärd favorit för dem som eftersträvar effektiv och långsiktig tandvård. Läs mer om produkten

 • Bleker upp till 4 nyanser på endast 12 dagar.
 • Enkel att resa med tack vare sin lilla storlek.
 • Som kund får du mycket värde/produkt för sitt låga pris.
Bäst premium Dentway tandblekning Starter Kit
Dentway tandblekning Starter Kit

🌟 Bäst premium: Dentway tandblekning Starter Kit

Dentways tandblekning Starter Kit, tar hem priset som "bäst premium" i vårt test och har även fått beröm i flera andra medier. Kittet innehåller en effektiv gel, bettskenor och ett praktiskt reseetui. Den naturliga formulan med hydroxyapatit stärker emaljen, återställer mineraler och ger skydd till skadade eller emallösa tänder. Dessutom är produkten vegansk och cruelty-free, perfekt för att uppnå ett strålande leende hemma eller på resande fot. Läs mer om produkten

 • Bleker, stärker och skyddar tänderna.
 • Fått goda omdömen med flera omnämningar i stora tidningar.
 • Levereras med praktiskt förvaringsetui.

Bäst i test tandblekning hemma – Topp 5

Funderar du på att förbättra ditt leende genom tandblekning? Vi har noga granskat och testat ett antal tandblekningskit för att presentera dig med de bästa på marknaden. Utforska vår tandblekning bäst i test vinnare, det mest kostnadseffektiva alternativet och vår premium rekommendation baserat på omfattande tester av olika tandblekningskit. Utöver våra toppval framhäver vi även de tandblekningsprodukter som överträffar våra kriterier och som starkt rekommenderas för att uppnå ett strålande leende med hjälp av tandblekning. Ta steget mot ett vitare leende och utforska de mest effektiva tandblekningskiten på marknaden.

Bäst i test
1
Beconfident tandblekning X4 Pro Kit

Beconfident tandblekning X4 Pro Kit

4.8
★★★★★
 • Formbar bettskena för bättre resultat.
 • Unik och naturlig formula med PAP, kokossulfat och natriumbikarbonat.
 • Kitet innehåller 2 bettskenor – perfekt för både över och underkäken.

Det här är ett kit från Beconfident som fungerar ungefär på samma sätt som hos tandläkaren! Kitet innehåller tandblekningsgel, 3 bettskenor, en applikator samt bruksanvisningar. Själva gelen innehåller bland annat PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat. Dessa tre ingredienser jobbar tillsammans för att både rengöra och bleka tänderna på samma gång. Bettskenan som medföljer är dessutom formbara och genom att blötlägga dem i hett vatten kan du forma dem efter just dina tänder och därmed få ett mer precist resultat. Det här är precis som att gå till tandläkare för en tandblekning – men mycket billigare, och du kan göra det helt själv!

2
DiamondSmile tandblekningskit

DiamondSmile tandblekningskit

4.6
★★★★☆
 • Enkelt kit med flera “doser” gel i samma paket.
 • Naturliga ingredienser som utan peroxid.
 • 99% goda omdömen med pengarna-tillbaka garanti.

Det här tandblekningskitet från Diamond Smile är ett effektivt och smart sätt att bleka tänderna hemma på! Det innehåller ca 6 doser av peroxidfri, blekande gel, ett munstycke med starka LED-lampor som aktiverar gelen samt en karta med färgskillnader för tänderna. Diamond Smile är ett av våra favoritvarumärken när det kommer till tandblekning, och ett varumärke som vi haft goda erfarenheter av vid våra egna tester. De har nöjda kunder över hela världen och är ett varumärke som man verkligen kan lita på!

Bäst värde
3
WeSmile Tandblekning startkit

WeSmile tandblekning startkit

4.5
★★★★☆
 • Innehåll som räcker för 12 användningar.
 • Effektiv och skonsam PAP-gel i formulan.
 • Bleker tänderna på endast 10 minuter.

Det här tandblekningskitet från Wesmile använder sig av en populär och marknadsledande formula bestående av PAP-gel, eller ftalimidoperoxikapronsyra som det egentligen heter. Det är en säker formula som bleker tänderna effektivt utan att skada vare sig emalj eller tandkött. Kitet innehåller dessutom bettskenor med LED-lampor, samt gel för upp till 12 användningar. Det innebär att du kan använda kitet i minst 2 år utan att behöva köpa det på nytt! Vi älskar produkter som räcker länge, så det här är en av våra givna favoriter.

Bäst premium
4
Dentway tandblekning Starter Kit

Dentway tandblekning Starter Kit

4.3
★★★★☆
 • Bleker, återbygger och skyddar tänderna på samma gång.
 • Goda omdömen med flera omnämningar i stora tidningar.
 • Kommer med ett praktiskt etui att förvara bettskenan i.

Om du letar efter en tandblekning med goda omdömen ska du spana in det här kitet från Dentway, som omnämnts i flera olika tidningar och onlinemagasin under den senaste tiden. Kitet innehåller en effektiv gel, bettskenor samt ett praktiskt och fräscht etui att förvara dem i – perfekt för kommande resor. Förutom en naturlig och effektiv formula innehåller det här kitet även en aktiv ingrediens vid namn hydroxyapatit som stärker tändernas emalj genom att ersätta förlorade mineraler, samt bygger upp ett nytt skydd för tänder som skadats eller saknar all emalj. Produkten är dessutom vegansk och inte testad på djur – hurra!

5
Dentaworks Tandblekning kit

Dentaworks tandblekningskit

4.0
★★★★☆
 • Vegansk och fri från djurtester.
 • Unik formula som bleker på djupet och tar bort ytliga missfärgningar.
 • Goda omdömen samt vinnare av flera bäst-i-test tester.

Dentaworks kit för hemmatandblekning är ett paket som används över 7 dagar, där du ser resultaten redan efter dag 1! De använder sig av en vegansk och icke-djurtestad formula som dessutom är peroxidfri, samt bettskenor som är BPA-fria. Kitet innehåller gel och skenor, precis som hos tandläkare, och den unika formulan innehåller deras “Active Oxygen Technology” och ”Surface Stain Removal System”, som både bleker tänderna från grunden samt tar bort missfärgningar från tandens yta. Alla produkter med naturliga ingredienser som dessutom är snälla mot djuren är favoriter i vår bok!

Sammanfattning av bäst i test tandblekning hemma

Produktnamn Betyg Pris Återförsäljare
1. Beconfident tandblekning X4 Pro Kit (Bäst i test) 4.8/5 649 kr
2. DiamondSmile tandblekningskit 4.6/5 699 kr
3. WeSmile tandblekning startkit (Bäst värde) 4.5/5 449 kr
4. Dentway tandblekning Starter Kit (Bäst premium) 4.3/5 495 kr
5. Dentaworks tandblekningskit 4.0/5 499 kr

Köpguide för tandblekning bäst i test

Att bleka tänderna är vanligt bland en stor del av befolkningen. Många gör det på äldre dagar, till följd av många års konsumtion av till exempel kaffe och nikotin. Andra är födda med naturligt gulare tänder, och väljer därför att bleka dem för att få ett vitare leende. Oavsett anledning kan en tandblekning bidra till ett bättre självförtroende och finare tänder. Du kan dels bleka tänderna hos en tandläkare, dels hemma på egen hand. I den här köpguiden ska vi prata om tandblekning hemma, hur det fungerar och vad du behöver veta innan och efter du blekt tänderna hemma. Senare tar vi även upp de vanligaste frågorna och svaren kring just tandblekning hemma.

Hur tandblekning hemma fungerar

Att kunna bleka sina egna tänder hemma är en innovation som visserligen funnits i många år, men som på senare dagar blivit allt bättre och allt säkrare. Idag finns det mängder av varumärken som säljer tandblekning för hemmabruk i olika format, perfekt för dig som vill få det där strålande hollywood leendet hemma – till ett otroligt bra pris. 

När man bleker tänderna hos en tandläkare är det vanligt att tandläkaren gjuter en individuell skena som sedan fylls med ett medel som bleker tänderna. Du behöver ofta upprepa processen flera gånger för att se önskat resultat, och varje gång kostar omkring 1000 kronor – ibland mer. När du bleker tänderna hemma däremot, betalar du istället för ett kit, eller någon annan form av tandblekning, och kan genomgå processen på egen hand istället. Det sparar tid och pengar, och det är minst lika säkert som att göra det hos en tandläkare. Här kan du läsa mer om hur man bleker och får vitare tänder hemma.

Olika sorters tandblekning hemma

Det finns många olika typer av tandblekning för hemmabruk. Om du besöker några av de vanligaste varumärkena kommer du att hitta tämligen liknande produkter, och de vanligaste är följande:

 • Tandblekningskit: Ett kit som kommer med gel, samt skena med LED-belysning. Det mest effektiva sättet att bleka tänderna på, och ett prisvärt alternativ till vita tänder snabbt.
 • Tandblekningspenna: En tandblekning i form av en penna med penselborst som du penslar över tänderna morgon och kväll. Kan användas enskilt, eller som komplement och underhåll till starkare tandblekning. Du kan läsa vår jämförelse av marknadens 5 bästa tandblekningspennor här.
 • Stripes: Små “klisterlappar” som du fäster på tänderna och låter sitta i ett antal minuter för att bleka tänderna. De behöver ofta användas flera gånger för att visa önskat resultat.
 • Tandkräm: Olika typer av tandkräm med blekande innehåll, till exempel natriumklorit eller aktivt kol. Finns flera olika sorter med olika typ av innehåll.
 • Tandblekningsskum: Ett skum som du applicerar på tänderna med hjälp av applikator eller tandborste, som har ungefär samma effekt som tandblekningspenna, men i en annan form.


Olika innehåll i tandblekning

Tandblekning innehåller i regel någon form av flytande substans eller gel, som utför själva blekningsprocessen av tänderna. Tidigare var det vanligt att använda sig av peroxider för att bleka tänderna, något som var tämligen skadligt för såväl emaljerna som tandköttet. Idag är det sällan någon som använder det längre. Man satsar istället på att använda naturliga ingredienser som inte gör någon skada på vare sig emaljerna, eller andra delar av munnen. Några av de vanligaste formlerna är bland annat följande:

 • Natriumklorit
 • Glycerin
 • PAP (Ftalimidoperoxikapronsyra)
 • Bikarbonat

Alla dessa ämnen är ofarliga och naturliga att använda. De är fria från parabener och peroxider, och hjälper dig att bleka tänderna utan att någon skada tillkommer på dina emaljer eller andra delar av din mun.

Det finns dessutom en ny, innovativ produkt på marknaden för tandblekning som fungerar ungefär som ett silverschampo (till för att ta bort gula toner från blont hår). Här är ett exempel. De lila tonerna i produkten neutraliserar tändernas missfärgningar, och bidrar till en långvarig, blekt effekt. Den här tekniken är tämligen ny på marknaden men många anser att det är en revolutionerande teknik som kommer att förändra hur man arbetar med tandblekning. Håll utkik på vår webbplats för mer information om produkten!

Att tänka på innan du bleker tänderna hemma

Om du planerar att bleka dina tänder finns det såklart ett par saker som du bör tänka på i förväg. Det första du bör göra är att hitta en tandblekning som verkar passa för dig. I den här guiden tipsar vi om bäst i test tandblekning just nu, så ett bra tips är att välja någon av de produkterna. Du bör dessutom säkerställa att produkten du väljer inte innehåller några farliga ämnen, och att leverantören verkar trovärdig. Återigen – alla produkter vi tipsar om är säkra, och från pålitliga leverantörer.

Du bör dessutom kontrollera att du inte har några hål i tänderna, eller andra tandproblem som kan komma att förvärras av tandblekning. Om du är osäker kan du alltid konsultera din tandläkare. Om du har hål i tänderna, svåra ilningar, karies eller andra tandsjukdomar bör du undvika att bleka tänderna tills dess att problemen är borta.

När du köpt hem den tandblekning du ska använda ska du läsa instruktionerna noggrant, för att säkerställa att du gör det på rätt sätt. Ha inte i gel eller andra flytande produkter i munnen längre än rekommenderat, och kontrollera även om du behöver skölja munnen eller inte efter bruk. Se även till så att du har allt du behöver för att bleka tänderna, och att din förpackning inte saknar någon produktdel.

Att tänka på efter tandblekning hemma

När du har blekt dina tänder hemma finns det vissa universella råd som de flesta varumärken och tandläkare rekommenderar. Du bör till exempel undvika en överdriven konsumtion av mat och dryck som kan orsaka missfärgningar på tänderna. Exempel på detta kan vara rödvin, kaffe, curry och tobak. Även godis och läsk har tendenser att skapa missfärgningar på tänderna.

Vissa varumärken rekommenderar även att underhålla tandblekningen med hjälp av en tandblekningspenna, strips eller andra mindre effektiva tandblekningar. Det gör att dina tänder håller sig vitare längre, och att du inte behöver tänka lika mycket på att undvika viss mat och dryck. 

Utöver detta finns det inte så värst mycket att tänka på efter att du har blekt tänderna hemma. Se till att använda kompletterande tandblekning om du märker att resultaten börjar försvinna, och undvik att äta och dricka för mycket av livsmedel som kan missfärga tänderna.

Tandblekning före efter – skillnaden du kan förvänta dig

Den stora frågan som många ställer sig är såklart hur stor skillnad man kan få av tandblekning hemma. Som alltid med dessa saker är det individuellt, och vissa ser såklart mer resultat än andra. Vi har dock genomfört ett test på ett tandblekningskit för att påvisa effekten. I testet visar vi dels upp produkten, vad den innehåller, hur den fungerar samt före- och efterbilder med vår egen recension. Här hittar du en länk till recensionen där vi testat Diamond Smiles tandblekningskit, som du dessutom hittar på vår topp fem lista högre upp på sidan.

Vanliga frågor – bäst i test tandblekning hemma


Hur länge håller tandblekning?

Beroende på vilken tandblekning du köper kan resultatet variera, och hållbarheten likaså. De flesta tandblekningsprodukterna håller omkring 1–2 år. Vissa behöver till viss del kompletteras med underhållande produkter, medan andra klarar att hålla tänderna vita länge på egen hand.


Vad kostar tandblekning?

Ett tandblekningskit kostar ofta mellan 400–800 kronor, baserat på de produkter som finns på marknaden idag. Andra tandblekningar, som till exempel tandblekningspenna, kostar i regel lite mindre. Just tandblekningskit är dock att rekommendera både är bättre och mer effektivt.


Är tandblekning farligt?

I princip alla tandblekningar som finns på marknaden just nu är ofarliga. Idag använder vi oss främst av naturliga ingredienser som inte skadar vare sig emaljen eller tandköttet. Se till så att din tandblekning inte innehåller peroxider, eller andra ämnen som kan vara farliga för munnens pH-värde. Återigen, det finns i princip inget varumärke som använder dessa ingredienser idag, så du behöver inte vara orolig.


Kan man få vitare tänder naturligt?

Det finns vissa som menar att man kan bleka tänderna med naturliga livsmedel. Resultatet kommer såklart inte vara lika effektivt som en riktig tandblekning, men det kan ge viss effekt. Bland annat aktivt kol, bikarbonat, bakpulver, gurkmeja och vindruvor är alla livsmedel som vissa påstår har en blekande effekt. Dessa livsmedel kan dock aldrig bleka emaljen på tänderna, och därmed kan de inte ge dig samma effekt som till exempel ett tandblekningskit.


Kan man göra tandblekning om man har hål?

Nej. Att bleka tänderna i samband med tandsjukdomar eller hål är inte att rekommendera. Gå till tandläkaren och laga dina tänder först, innan du använder dig av någon form av tandblekning hemma.

Testkoordinator & skribent:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner