Bröstpump bäst i test (Topp 5)

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Test: Bröstpump bäst i test 2023 (Topp 5)
Bäst i test Medela bröstpump Swing Maxi
Medela bröstpump Swing Maxi bäst i test

🏆 Bäst i test: Medela bröstpump Swing Maxi

Medela bröstpump Swing Maxi, prisad som vårt "bäst i test", befäster Medelas framstående ställning bland bröstpumpstillverkare. Bröstpumpen imponerar med sin enastående användarvänlighet och genomtänkta design. Pumpen erbjuder justerbar sugkraft, vilket ger användarna full kontroll över pumpningen av mjölken. Trots kraftfull prestanda är ljudnivån acceptabel. Varje aspekt av Swing Maxi visar på noggrann övervägning, från bekväma brösttrattar till enkel montering och användarvänlig design. För regelbunden pumpning är denna bröstpump en pålitlig och kvalitativ följeslagare. Läs mer om produkten

 • Enkel användning: Snabb start, tydliga knappar och enkel montering för enkel förståelse av funktionen.
 • Justerbar sugkraft med anpassningsbarhet i tempo, rytm och styrka. Tyst och behaglig.
 • Mångsidig design: Två brösttrattstorlekar och mjuka silikonkanter ger komfort, särskilt för ömma bröst. Sparar tid och ökar mjölkutvinningen.
Bäst värde Neno bröstpump dubbe
Neno bröstpump dubbel bäst i test

💰 Bäst värde: Neno elektrisk bröstpump dubbel

Neno bröstpump Camino dubbel trefas imponerar som en högkvalitativ produkt med fokus på användarvänlighet. Med dubbla pumpmöjligheter, tre lägen och 19 intensitetsnivåer erbjuder den snabb och skräddarsydd pumpning. Det inbyggda USB C-laddningsbara batteriet ger flexibilitet för användning när som helst. Utmärkt effektivitet och komfort gör pumpningen avslappnad. Produkten, märkt som "bäst värde" i vårt test, imponerar med pålitlighet och hållbarhet genom högkvalitiga material och robust design. För den som söker en pålitlig och högkvalitativ bröstpump är denna starkt rekommenderad. Läs mer om produkten

 • Erbjuder tre lägen för att simulera barnets naturliga sugmönster: snabba för mjölkflödestimulering, långa för effektiv pumpning och ett tredje för enklare tömning.
 • Inbyggd batterienhet möjliggör användning överallt; 120 minuters användning på full laddning.
 • Tillverkade av högkvalitativa, BPA-fria material för säkerhet för både föräldrar och barn.
Bäst premium Elvie Stride Bröstpump
Elvie Stride Bröstpump bäst i test

🌟 Bäst premium: Elvie Stride Bröstpump

Elvie Stride bröstpump, utmärkt som "bäst premium" i vårt test, imponerar med användarvänlig design, generös kapacitet på 150 ml och flera intensitetsnivåer. Enkel igångsättning stöds av manual och app med användarvägledning. Hands-free design möjliggör bekväm användning, men passform är viktigt. Låg ljudnivå och brusreducering ger diskret pumpning. Batteritiden är acceptabel, och laddning sker via USB. Elvie Stride det smarta valet för moderna föräldrar som prioriterar användarvänlighet och effektivitet vid bröstpumpning. Läs mer om produkten

 • Sjukhusklass-prestanda med 300 mmHg sugkraft i varje kupa..
 • Handsfree-design eliminerar externa sladdar, ger användare frihet att multitaska under pumpning.
 • Elvie Pump-appen möjliggör realtidsövervakning av mjölkvolym, spårning av pumphistorik och fjärrkontroll av pumpen.

Bäst i test bröstpump – Våra 5 toppval

Funderar du på att köpa en bröstpump? I listan nedanför går vi igenom några av de främsta bröstpumparna enligt grundliga tester utförda i Norden. Ta del av vår bäst-i-test vinnare, vår bästa budgetval, samt vår premium rekommendation. Utöver våra toppval lyfter vi även modeller som överträffat våra kriterier och som vi varmt rekommenderar. Med vårt bröstpump bäst i test kan du göra ditt val med både kunskap och trygghet så att du hittar den bästa bröstpumpen för dina behov.

Bäst i test
1
Medela Swing Maxi bäst i test

Medela Swing Maxi bröstpump

4.7
★★★★☆
 • Strömkälla: Den har ett inbyggt och uppladdningsbart batteri
 • Anpassbar sugstyrka: Ja
 • Inkluderade tillbehör: Två flaskor medföljer, men det ingår ingen dinapp
 • Möjligt att dubbelpumpa: Ja

Medela har en framstående ställning bland bröstpumpstillverkare, och Swing Maxi är ännu ett bevis på deras expertis. Pumpen imponerar med sin användarvänlighet och genomtänkta design.

Enastående användarvänlighet är ett signum för denna pump. Den är så lätt att förstå och använda att man snabbt kan komma igång med pumpningen. Justerbarheten av sugkraften är ett stort plus, och det ger användarna full kontroll över hur snabbt, rytmiskt och kraftfullt de vill pumpa ut mjölken. Trots den kraftfulla prestandan är ljudnivån mer än acceptabel, och det är en klar fördel.

Det är uppenbart att varje aspekt av Medela Swing Maxi har genomtänkts noggrant, från de bekväma brösttrattarna med mjuka kanter till den enkla monteringen och den användarvänliga designen. För de som pumpar regelbundet är denna bröstpump en pålitlig och kvalitativ följeslagare som inte kommer att svika.

  Fördelar

 • Enkel användning: Pumpen är snabb att komma igång med, har tydliga knappar och är lätt att montera. Det är enkelt att förstå hur den fungerar.
 • Med justerbar sugkraft i tempo, rytm och styrka, gör den effektivt arbete med att pumpa ur mjölken ur brösten. Den är tyst och behaglig att använda.
 • Pumpens två olika storlekar på brösttrattar och mjuka silikonkanter, erbjuder den komfort även för dem med ömma bröst. Plus så kan du spara tid och kan öka mjölkutvinningen.

  Nackdelar

 • Att växla till enkel pumpning kräver något omkopplingsarbete, vilket kan ses som lite besvärligt.

  Erbjudande –

  N/A

Erbjudande: N/A

Apotek Hjärtat Logo
Bäst värde
2
Neno bröstpump dubbel bäst i test

Neno elektrisk bröstpump dubbel

4.5
★★★★☆
 • Strömkälla: Laddas med USB-C-kabel
 • Anpassbar sugstyrka: Ja
 • Möjligt att dubbelpumpa: Ja
 • Inkluderade tillbehör: Två flaskor, dinappar och brösttrattar samt hållare så att flaskorna står stabilt

Neno bröstpump Camino dubbel trefas är en imponerande högkvalitativ bröstpump som har utformats med användaren i åtanke. Dess dubbla bröstpumpmöjlighet gör pumpningen snabb och effektiv, och med tre lägen och 19 intensitetsnivåer kan du skräddarsy pumpningen efter dina behov.

Det inbyggda batteriet, som enkelt laddas med en USB C-kabel, ger dig friheten att använda den när och var du vill. Denna pump imponerar med sin effektivitet och komfort, vilket gör pumpningen mindre stressande och mer avslappnad. Dess mångsidiga funktioner möjliggör anpassning enligt dina preferenser och behov.

Tillverkad av högkvalitiga material och med en robust design, känns den pålitlig och hållbar. Sammantaget är Neno bröstpump Camino dubbel trefas en utmärkt produkt som vi starkt rekommenderar för alla som söker högkvalitativ och pålitlig bröstpump.

  Fördelar

 • Neno Camino erbjuder tre olika lägen för att efterlikna barnets naturliga sugmönster. Användare kan växla mellan snabba, intensiva rörelser för att stimulera mjölkflödet, långa, djupa rörelser för effektiv pumpning och ett tredje läge för enklare tömning av bröstet.
 • Den inbyggda batterienheten gör det möjligt att använda pumpen var som helst och i alla situationer. Batteriet laddas enkelt med medföljande USB-C-kabel och kan användas i upp till 120 minuter på en full laddning.
 • Tillverkade av högkvalitativa och BPA-fria material, vilket säkerställer att de är säkra för både föräldrar och barn.

  Nackdelar

 • Kan ta lite tid att hitta rätt funktioner och anpassningar.

Bäst premium
3
Elvie Stride Bröstpump bäst i test

Elvie Stride Bröstpump

4.4
★★★★☆
 • Strömkälla: Inbyggt uppladdningsbart batteri
 • Anpassbar sugstyrka: Ja
 • Inkluderade tillbehör: Det ingår varken flaskor eller nappar i förpackningen
 • Möjligt att dubbelpumpa: Ja

Elvie Stride är en bröstpump som imponerar med sin användarvänlighet och smarta design. Den har generösa kuper med en kapacitet på 150 milliliter och erbjuder flera intensitetsnivåer för anpassning efter individuella behov.

Att komma igång med Elvie Stride är enkelt, med hjälp av en välstrukturell manual och en praktisk app som ger användningsguider och bröstvårdsråd. Den hands-free designen tillåter enkel användning, men den kan kännas något tung och kräver en bra passform för bekvämlighet.

Pumpen har en låg ljudnivå och effektiv brusreduceringsteknik, vilket möjliggör diskret användning. En nackdel är bristen på en inkluderad förvaringsflaska. Batteritiden är acceptabel, och den laddas enkelt via USB.

Elvie Stride är med andra ord ett smart val för moderna föräldrar som värdesätter användarvänlighet och effektivitet vid bröstpumpning. Den finns både som singel och dubbel.

  Fördelar

 • Sjukhusklass-prestanda med sugkraft på 300 mmHg i varje kupa.
 • Handsfree-desig som eliminerar behovet av externa sladdar, vilket ger användarna frihet att utföra andra uppgifter samtidigt som de pumpar.
 • Elvie Pump-appen låter dig övervaka sin mjölkvolym i realtid, spåra din pumphistorik och till och med styra pumpen på distans.

  Nackdelar

 • Kräver amningsbh (eller likvärdig) vid användning.
 • Pumpen kan kännas något tung när den är fäst i behån, vilket kan påverka användarens komfort.

4
Philips Avent elektrisk dubbel bröstpump bäst i test

Philips Avent elektrisk dubbel bröstpump

4.2
★★★★☆
 • Strömkälla: Nätadapter och uppladdningsbart batteri inkluderat
 • Anpassbar sugstyrka: Ja
 • Inkluderade tillbehör: En flaska, en dinapp och förslutningslock
 • Möjligt att dubbelpumpa: Ja

Philips Avent trådlösa bröstpump SCF398/11 imponerar verkligen! Med sina uppladdningsbara batterier som räcker för tre amningspass ger en frihetskänsla som är ovärderlig. Den är otroligt användarvänlig och smidig att använda, med enkel montering och få delar att rengöra.

Det bästa är de justerbara stimulerings- och pumpningsnivåerna som låter mig anpassa pumpningen efter mina behov. Ljudnivån är låg och diskret, vilket är perfekt när jag vill använda den nära min sovande baby.

Det finns några små nackdelar, som att man bör undvika att använda mobilen nära pumpen för att undvika störningar och att silikondelarna tenderar att dra till sig damm. Men sammanfattningsvis är Philips Avent SCF398/11 en bekväm och smart elektrisk bröstpump som verkligen underlättar mitt liv som nybliven mamma.

  Fördelar

 • Produkten använder Natural Motion-teknik för att främja ett snabbare och mer naturligt mjölkflöde, vilket kan göra pumpningen mer effektiv och bekväm.
 • Mjuka och anpassningsbara silikonkuddar som passar olika bröststorlekar och former, vilket ger en mer skonsam och bekväm upplevelse.
 • Minnesfunktionen som gör det möjligt att spara sina föredragna inställningar, vilket ger en personlig och bekväm pumpning varje gång.

  Nackdelar

 • Känslig för elektronikstörningar. Det rekommenderas att undvika att använda mobiltelefonen närmare än 30 cm från pumpen för att undvika störningar i prestandan.

5
Medela Freestyle Handsfree bäst i test

Medela bröstpump Freestyle Handsfree

4.1
★★★★☆
 • Strömkälla: Inbyggt uppladdningsbart batteri som laddas med USB-C
 • Anpassbar sugstyrka: Ja
 • Inkluderade tillbehör: Fyra olika trattar och två uppsamlingskoppar
 • Möjligt att dubbelpumpa: Ja

Medela Freestyle Handsfree är en uppdatering av den tidigare modellen Freestyle Flex. och utmärker sig som kungakronan inom bröstpumpsvärlden, och detta påstående är helt befogat. Den förenar elegant design, innovativ teknik och en prisvärd lyxupplevelse. Det är enkelt att rengöra och montera, med en kompakt design och intuitiv touch screen-kontroll. Komma igång med pumpen är enkelt, även för nybörjare, tack vare sin smarta design. Pumpen har få delar och är diskmaskinsvänlig, vilket gör underhållet enkelt.

Det är en effektiv pump med anatomiskt utformade uppsamlingskopor för maximal urpumpning och bekvämlighet genom att minska trycket på bröstvävnaden. Trattarnas förbättringar, inklusive en mjukare, oval form och bredare silikonkanter, gör pumpningen bekvämare än någonsin.

Medela Freestyle Handsfree är det ultimata valet för regelbundet och långvarigt pumpande. Den erbjuder komfort, effektivitet och användarvänlighet i en och samma förpackning.

  Fördelar

 • Medelas 2-Phase Expression-teknik efterliknar barnets naturliga sugmönster. Detta ger en mer naturlig och bekväm pumpning som kan öka mjölkflödet.
 • Uppsamlingskopparna väger endast 76 gram vardera och är unikt utformade för maximal mjölkpumpning och ökad komfort genom minskat brösttryck.
 • Pumpen är kompakt, bärbar och enkel att använda. Den laddas enkelt och smidigt med USB-C.

  Nackdelar

 • Kan upplevas som lite mer hödljudd än andra varianter
 • Den medföljande slangen är något i kortaste laget.

Sammanfattning av bröstpump bäst i test

Produktnamn Betyg Pris Återförsäljare
1. Medela bröstpump Swing Maxi (Bäst i test) 4.7/5 2,209 kr
2. Neno elektrisk bröstpump dubbel (Bäst värde) 4.5/5 1,376 kr
3. Elvie Stride Bröstpump (Bäst premium) 4.4/5 3,799 kr
4. Philips Avent elektrisk dubbel bröstpump 4.2/5 3,999 kr
5. Medela bröstpump Freestyle Handsfree 4.1/5 4,199 kr

Köpguide: bröstpump bäst i test

Som nybliven mamma producerar man ofta en väldigt stor del bröstmjölk. Vissa producerar mer, och vissa mindre, men för de som antingen producerar ett överskott, eller har barn som inte vill amma, uppstår ofta behovet av att pumpa mjölken. Att pumpa bröstmjölk är bra av flera anledningar. Det är dels en lättnad för dig som mamma, då det tar bort tryck i brösten, dels ett bra sätt att kunna mata ditt barn utan att alltid behöva amma. Bröstmjölk har lång hållbarhet, och kan förvaras i frys i mer än 6 månader – förutsatt att du fryser den direkt efter att du pumpat. Den kan dessutom förvaras i kylen i upp till tre dagar efter pumpning. Vissa kvinnor, vars barn inte äter bröstmjölk eller inte kan amma, väljer dessutom att donera sin mjölk till mammor och barn som behöver den mer!

Men, för att pumpa bröstmjölk behöver man såklart en bröstpump. Det finns mängder av olika bröstpumpar på marknaden, allt från manuella till elektriska, från flera olika leverantörer. Lite längre upp på sidan hittar du vår topp 10 lista på bröstpumpar, och i den här delen av artikeln kommer vi att prata mer om vad bröstpumpar är, hur de fungerar samt besvara vanliga frågor kring dem.

Bröstpumpar och hur de fungerar

Som vi nämnde tidigare är en bröstpump en liten maskin som används för att pumpa ut bröstmjölk. De har ofta en kupa som placeras över bröstet, samt ett pumphandtag som man trycker på för att skapa ett sug som pumpar ut mjölken. Det finns även elektriska bröstpumpar, samt enkla och dubbla bröstpumpar. Här nedan berättar vi lite mer om de olika alternativen samt vad som skiljer dem åt.

 • Manuella bröstpumpar: En manuell bröstpump har ingen motor eller inbyggd automatik. Man pumpar för hand, med hjälp av handtag som sitter fast i pumpen. Generellt sett är den uppbyggd av en kupa, ett pumphandtag samt små flaskor dit mjölken pumpas ned i. Det finns både enkla och dubbla manuella bröstpumpar, och många föredrar att använda manuella på grund av att man själv kan kontrollera pumpandet.
 • Elektriska bröstpumpar: En elektrisk bröstpump kan också vara enkel eller dubbel, och de har en inbyggd motor som pumpar ut mjölken automatiskt. Ofta kan man fästa dem på brösten under en amningsbh, och pumpa var man än är. Att använda manuella bröstpumpar är bra då man inte behöver göra något själv. Det är bara att sätta fast dem och fortsätta med sin dag och låta pumpen göra jobbet!


Att tänka på när du väljer bröstpump – vilken bröstpump ska jag välja?

Om du är en nybliven mamma som behöver pumpa mjölk har du förmodligen redan börjat kika på olika bröstpumpar. Det finns egentligen bara en sak du behöver tänka på när du ska välja en pump, nämligen om du vill ha en manuell eller en elektrisk. Det finns för- och nackdelar med båda delarna, och ditt val beror helt och hållet på vad du föredrar. Många tycker om elektriska pumpar då de kan pumpa när som helst utan att behöva göra något själva, medan andra föredrar manuella då det ger dem mer kontroll över sitt pumpande. Ett bra tips kan vara att investera i en dubbel, elektrisk bröstpump, samt en enkel manuell. På så vis kan du pumpa oavsett vad du gör med din elektriska, och pumpa kontrollerat med din manuella om du till exempel upplever smärtor i brösten eller bara vill kunna kontrollera pumpningen själv.

Tillbehör till bröstpumpar

En annan sak som kan vara bra att veta om är att det finns gott om olika tillbehör till bröstpumpar. Vissa är väsentliga att ha, medan andra finns till mer för din bekvämlighet. Här nedan kan du läsa lite mer om olika tillbehör till bröstpumpar.

 • Extra flaskor till bröstpump: Det är alltid bra att förvara extra flaskor till din bröstmjölk hemma, ifall ditt barn inte hinner dricka upp den pumpade mjölken snabbt nog. På så vis kan du enkelt förvara mjölken i kylen, eller frysa in den.
 • BH för pumpning: Vissa mammor föredrar att använda en speciell BH när de pumpar, för att hålla bröstpumpen på plats. Många gånger kan en vanlig amningsbh fungera, men det finns faktiskt även speciella bhar som är designade för att få plats med pumpar.
 • Extra mjölkförvaring: Inte nödvändigtvis ett tillbehör som följer med när man köper bröstpump, men något som kan vara bra att ha oavsett för att förvara mjölken på ett säkert sätt och inte riskera att bakterier tar sig in.
 • Extra trattar: Trattarna, eller kuporna, som sitter på brösten medan du pumpar kan bli slitna eller gå sönder. Att ha ett par extra hemma är bra för att slippa skav av trasiga trattar.
 • Uppvärmningsskål: En uppvärmningsskål används för att värma upp fryst bröstmjölk.
 • Rengöring: Det är bra att rengöra och sterilisera sin bröstpump, vilket du enkelt kan göra med rengöringslappar eller våtservetter med desinfektionsmedel på.

Vanliga frågor från vårt bröstpump bäst i test


Är det värt att köpa bröstpump?

Ja! Det är såklart ett superbra val att köpa en bröstpump om du behöver pumpa bröstmjölk. Det är ett bra alternativ oavsett om du vill kunna flaskmata ditt barn med din egen mjölk, lätta på trycket i brösten eller donera din mjölk till behövande. Att pumpa brösten är dessutom ett bra sätt att få igång mjölken, vilket kan underlätta amningen.


Hur länge ska man sitta med bröstpump?

Om du har en enkel bröstpump bör du pumpa brösten i intervaller om ca 5 minuter åt gången. Oavsett vilken pump du har behöver du aldrig pumpa mer än 15 minuter åt gången, då det inte tar längre tid än så att pumpa ut bröstet.


Hur ofta kan man använda bröstpump?

Du bör pumpa på de tider som ditt barn normalt sätt ammar. Om du är osäker kan du testa att pumpa omkring 10 gånger per dygn i början, för att få fast på mjölken. Ju längre tiden går, desto mindre kommer du att behöva pumpa.


När ska man köpa bröstpump?

Det finns flera olika anledningar till att pumpa bröstmjölk. Dels för att sätta igång amningen, dels för att pumpa ut överbliven mjölk. Oavsett om amningen går bra från födsel kan det vara bra att investera i en bröstpump så fort som möjligt för att kunna pumpa om behovet uppstår. Många kvinnor pumpar mjölk även om de ammar, för att kunna få ut överbliven mjölk och förvara i kylen när barnet behöver äta. På så vis kan barnet få bröstmjölk utan att behöva amma. För vissa kan det göra ont att ha för mycket mjölk i brösten, vilket är ytterligare en anledning till att pumpa.


Måste man sterilisera bröstpumpen varje gång?

Det är rekommenderat att man steriliserar bröstpumpen och alla tillhörande delar en gång innan första användningen, samt en gång per dag efter första användningen.

Testkoordinator & skribent:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner