GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

GPS-klocka barn bäst i test | Safekids smarta aktivitetsklocka

Det råder stundvis delade meningar kring huruvida barn ska ha tillgång till så pass många enheter som många har idag. Många föräldrar försöker att undvika att exponera sina barn för sociala medier i tidig ålder, då det lätt skapar ångest eller dåligt självförtroende då barnen blir introducerade för skönhetsideal och andra saker som inte hör till att vara barn. Men trots detta lever vi i ett digitalt samhälle, och många föräldrar väljer att ge sina barn telefoner redan i tidig ålder bara för att de ska kunna nå dem snabbt, se var de är eller veta om att barnen kan hålla kontakten med dem under dagarna. Det är dessutom en trygghet att veta om att barnet har en telefon, så de kan larma SOS om något händer. Men hur gör man då, om man vill ge sitt barn en enhet som är till för kommunikation, utan att exponera dem för allt som internet har att bjuda på? Det finns faktiskt en enkel lösning som ger barnet det bästa av två världar – både en telefon, och skydd från skadliga miljöer på internet. Och det är såklart det som vi ska berätta mer om i det här inlägget där vi testar aktivitetsklockor för barn från Safekid!

Safekid och deras produkter

Smartklockor har nog alla hört talas om, du som läser det här inlägget kanske själv bär en just nu. Det är en otroligt bra produkt som låter dig mäta dina steg och din aktivitetsnivå, samtidigt som den fungerar som en mobiltelefon, ett betalkort och ibland även en kamera. Så varför pratar vi om smartklockor då? Jo, på grund av att Safekid är ett svenskt företag som specialiserar sig på att erbjuda smartklockor för barn!

Något som vi bör nämna redan i ett tidigt skede är såklart att Safekid inte tillverkar klockor vars fokus ligger på träning eller sociala medier för barn. Smartklockorna för barn från Safekid har helt andra ändamål, och är faktiskt de perfekta produkterna för er föräldrar som inte vill ge era barn mobiltelefoner eller exponera dem för sociala medier, men som ändå vill kunna hålla koll på era barn och ha möjligheten att kontakta dem när som helst.

GPS-klocka för barn – hur fungerar den?

Det finns markanta skillnader i vanliga smartklockor för vuxna, och smartklockor för barn från Safekid. Den främsta skillnaden är såklart vad klockan designats för, alltså ändamålet. En vanlig smartklocka som du och jag använder, har som tidigare nämnt flera funktioner och agerar som ett tillägg till våra mobiltelefoner. En smartklocka från Safekid fungerar ungefär som en vanlig mobiltelefon. Den behöver ett sim-kort för att kunna användas, och den har bara ett fåtal funktioner som används för att ringa, smsa, spåra eller lära sig nya saker med. Det finns två smartklockor för barn från Safekid som verkligen står ut i mängden, nämligen Nova och Rocket 4G. Dessa två modeller marknadsförs för barn i åldrarna 6–7 år, och kan användas som första mobiltelefon. Det är även dessa två modeller som vi kommer att utgå från idag när vi berättar mer om smartklockor för barn från Safekid!

Både Nova och Rocket 4G är smartklockor som används som mobiltelefoner. Det är snygga klockor i stilren design som kommer i olika färger, och som passar bra för barn i ung ålder. Klockorna erbjuder en rad olika funktioner, såsom samtal, meddelanden och utvalda appar. Den bästa funktionen enligt oss är dock att klockan har en inbyggd GPS, som du som flräldrar kan spåra om du är orolig för var ditt barn befinner sig. Modellen Nova har ett antal fler funktioner än Rocket 4G, dels att den tillåter WhatsApp att laddas ned, såväl som kalender, translate och lärorika spel såsom flashcards! Det är ett bra sätt för barnet att använda teknik utan att bli exponerad för farliga hemsidor eller sociala medier i för tidig ålder. Med andra ord, en mobiltelefon fast utan onödig information som inte hör till barndomen.

GPS-klocka barn bäst i test

Safekid är såklart inte det enda företaget som tillverkar aktivitetsklockor för barn. Det är en växande marknad och många företag ser värdet i att erbjuda en “mobiltelefon” för barn där sociala medier inte finns tillgängligt. Det som vi anser är bäst med just Safekid är att det är ett svenskt företag och vänder sig direkt till den svenska marknaden. Ni vet ju säkert själva att det kan vara ganska omständligt att behöva beställa hem teknik från andra länder, betala tullavgift och så vidare. Med Safekid behöver du inte oroa dig för det, och de har dessutom en grym kundtjänst som hjälper dig om du behöver få tag i dem.

Just modellerna Nova och Rocket 4G från Safekid är dessutom helt unika i sitt slag. Det är moderna produkter med lång hållbarhet, som är enkla för barn att använda och som inte går sönder så lätt. Det är helt enkelt den perfekta klockan för barnet som börjar bli gammal nog att gå ut själv, men som inte är redo att ansvara över en egen mobiltelefon riktigt än. Klockorna kan dessutom användas under flera år och kan ersätta mobiltelefon så länge som ni vill att den ska det! Safekid Nova är en lättanvänd och barnvänlig 4G-klocka med GPS och mobiltelefon,.


Safekid GPS smartklocka istället för mobiltelefon

Mobiltelefoner för barn är en otroligt känslig fråga och något som det ofta pratas om idag. För er som är födda innan 2000-talet minns ni säkert hur er egen barndom såg ut. “Förr i tiden” (om man kan säga så idag utan att låta som en dinosaurie) fanns det inte några smartphones eller enheter med internetuppkoppling och man fick helt enkelt säga till i förväg om man planerade på att besöka en vän eller dylikt. Idag lever vi i ett helt annat samhälle, som är nästan i princip helt digitaliserat. Det kommer med många fördelar, men det kan även vara svårt för nya föräldrar. Man vill så gärna att sina barn ska få uppleva en barndom fylld av lek och aktiviteter, och inte sitta klistrad framför en mobil eller en dator hela tiden. Men samtidigt vill man kunna kontakta sina barn, veta var de är och veta om att de kan ringa SOS om något skulle hända. Safekid Rocket 4G är en smartklocka med både gps och mobiltelefon samt som är lika enkel att bära som att använda.

Smartklockorna från Safekid är det perfekta tillägget i barnens liv på grund av just detta. Det ger dem möjlighet att ringa och bli uppringda, smsa, spela spel i viss mån och dessutom kan de spåras av föräldrarna. Det är den perfekta första mobiltelefonen för barn – som ändå inte är en riktig mobiltelefon.

Safekid recension

Om du är intresserad av att läsa mer om Safekid har vi skrivit en artikel här (Smartklocka för barn – recension av Safekid) där vi berättar mer i detalj om Safekid och produkterna Nova och Rocket 4G. Där förklarar vi lite mer ingående kring hur de fungerar, varför vi rekommenderar produkterna och vad de faktiskt är bra för.

För att sammanfatta den artikeln kan vi säga att vi är positiva till klockorna från Safekid, på grund av att de är enkla att använda och fungerar som en mobiltelefon. Det är en bra produkt för barn som kanske börjar bli gamla nog att åka buss eller gå ensamma till skolan. Det är dessutom en enorm trygghet som förälder att hela tiden kunna spåra sitt barn, om de till exempel skulle gå vilse, eller om en olycka skulle ske som gör att de inte kan ta sig någonstans på egen hand. 

Beställ en smartklocka från Safekid redan idag

Förutom att Safekid erbjuder smartklockor för barn har de även flera andra produkter i sitt sortiment, bland annat smartklockor för äldre som mäter blodtryck och hjärtslag med inbyggd GPS och ett urval av enklare appar att ladda ned. Precis som smartklockorna för barn är modellerna för äldre också en trygghet både för den som bär klockan och dess anhöriga, då man alltid kan känna sig trygg med att bli larmad om något skulle hända. Safekid har dessutom hörlurar och flera andra tillbehör till klockorna som du kan köpa direkt via deras hemsida.

Om du som läst det här inlägget tycker att klockorna från Safekid låter intressanta, rekommenderar vi dig att besöka deras hemsida redan idag för att läsa mer om dem. Nova och Rocket 4G är som tidigare nämnt deras bästsäljare, men de har även andra klockor som är designade för barn i åldrarna 4–10 år! 

Nu vill vi såklart också höra från er som läser det här inlägget – har ni testat smartklockor för barn? Kanske från Safekid, eller något annat varumärke? Vad är era åsikter om produkten? Tycker ni att den fungerar bättre än mobiltelefoner, lika bra eller sämre? Berätta gärna i kommentarerna och vill läsa mer om Safekid kan vi rekommendera vår blogg Hur fungerar en GPS-klocka för barn? Vi förklarar och tipsar.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll