Greenely vs Tibber elavtal – vilket ska du välja?

Greenely vs Tibber elavtal – hur väljer du rätt?

Det råder gemensam panik i många hem här i Sverige till följd av ofantligt dyra elpriser. Siffrorna svajar, men priserna tycks bli högre för varje månad och många vittnar om att det är svårt att ha råd att betala för elen överhuvudtaget – speciellt om man bor i ett hus. Om du känner igen dig i den här situationen ska du fortsätta att läsa det här inlägget, för vi har nämligen ett tips på hur du kan minska dina kostnader och samtidigt få bättre koll på din elförbrukning. Vi pratar såklart om elbolagen Greenely och Tibber!

Greenely och Tibber – vad är det?

Greenely och Tibber är två elbolag som kan hjälpa dig att spara in på kostnaderna, genom att ge dig full insyn i din elförbrukning och aktuella elpriser. De finansieras genom att deras kunder betalar en månadsavgift för att bruka appen, ungefär som en prenumeration. Avgiften varierar mellan 39–59 kr, beroende på om du väljer att betala per månad eller per år. Även om bolagen, precis som alla andra elbolag, styrs av marknadens elpriser, kan deras appar hjälpa dig att kontrollera ditt elpris. Med apparna kan du nämligen se saker såsom

  • Aktuella elpriser
  • Hur mycket el du gör av med
  • Vilka saker som drar mest el i ditt hem
  • När elen är som billigast.

Det innebär kort och gott att du kan ta kontroll över din elförbrukning, nyttja mest el när den är som billigast på dygnet och spara in pengar varje månad. Om du vill veta mer om hur tjänsterna fungerar har vi skrivit ett längre blogginlägg tidigare om just Greenely och deras app, vilket du kan läsa mer i vår blogg Hur väljer man elbolag när elpriserna skenar?

Vi tycker att företag såsom Greenely och Tibber gör skillnad, och deras tillvägagångssätt är “det nya” i dagens samhälle. Så låt oss prata lite mer om dessa två tjänster, och skillnaden mellan dem.

Finns det någon skillnad mellan Greenely och Tibber?

Både Greenely och Tibber baserar sina tjänster på en app, som kunden kan mäta, styra och kontrollera sin elförbrukning i. Apparna ser tämligen likadana ut, och fungerar i grund och botten på samma sätt. Det finns dock vissa skillnader som kan vara bra att ha koll på när du bestämmer dig för att prova någon av dem.

Både Tibber och Greenely har snygga och användarvänliga appar, men Greenely erbjuder i dagsläget fler funktioner i sin app. Hos Greenely kan du bland annat få rapporter varje vecka eller månad kring din elförbrukning, samt notiser direkt i din telefon om din elförbrukning eller priserna är avvikande. I övrigt erbjuder båda tjänsterna användning utan bindningstid, schyssta priser och smarta funktioner. Något som kan vara värt att veta är dock att Greenely säljer förnybar el med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval – den absolut tuffaste miljömärkningen som finns i Sverige. Det innebär kort och gott att deras el är ett smart val om du värnar om miljön!

Vår rekommendation: Greenely elavtal 

Så – nu när du har lite bättre koll på vad Greenely och Tibber faktiskt är, vilket av dem ska du välja? Beroende på vad du anser viktigt kan båda tjänsterna såklart vara vinnare. I och med att Greenely sitter på miljömärkningen Bra Miljöval är de såklart vår självklara vinnare. Vi tycker att förnybar el, och miljön överlag, är något av det viktigaste som finns. Vår rekommendation kommer därför att vara just Greenely! Om du vill läsa mer om dem, hur de arbetar och vad de erbjuder kan du besöka deras hemsida eller trycka på knappen här nedan.

Vill du också prova på ett schysstare elbolag?

Spara pengar med Greenely – få fri månadsavgift under 6 månader när du tecknar elavtal idag!Teckna ditt avtal här »

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar