Hundfoder känslig mage – Vi har testat och tipsar om våra 5 favoriter

Hundfoder känslig mage – Vi har testat och valt våra 5 favoriter

Att lida till följd av magproblem är något som många känner till allt för väl. Visste du att hundar, precis som människor, också kan lida av känslig mage? Många gånger kan hundar visa upp liknande symptom som människor, och till och med vara känsliga mot samma saker som oss. Vissa hundar tål till exempel inte köttprotein, andra tål inte spannmål. Om du har en hund som har magproblem är det viktigt att din hund får ett hundfoder känslig mage. Idag tipsar vi om hur du kan tänka när du letar efter foder, samt tipsar om några olika foder som rekommenderas för hundar med känslig mage.

Hund med känslig mage – vad beror det på?

Om din hund uppvisar symptom såsom diarré, eller att den är lös i magen, är det ett tecken på att fodret kanske inte är så bra för hundens mage. Det finns såklart andra orsaker till att en hund blir lös i magen till exempel, men ofta sker det på en daglig basis om det är fodret som är problemet. 

Hundar kan lida av magproblem till följd av olika saker. Många hundar kan reagera på speciella animaliska proteiner, såsom nötkött. Andra hundar tål inte spannmål, andra tål inte vissa grönsaker. För att hitta den exakta orsaken till hundens magproblem bör du uppsöka en veterinär. Många gånger kan hundens magproblem gå över genom att byta till ett hundfoder för känslig mage!

Hundfoder känslig mage – vad ska man leta efter?

Om du blivit rekommenderad av din veterinär att byta foder finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på. För det första behöver du ha ett hum om vad din hund är känslig mot. Är det animaliskt protein, spannmål eller något annat? Vissa gånger kanske man inte vet, eller inte kan få svar, då kan man alltid testa olika fodersorter för att hitta en som passar. Tänk dock på att det är en övergång för en hund att byta foder, och du kommer förmodligen att behöva testa olika foder en vecka i taget eller mer för att se resultat. Återigen – konsultera alltid med en veterinär innan du byter till ett foder för ett specifikt problem, såsom känslig mage.

Du bör också ta i beaktning din hunds ålder, aktivitetsnivå och ras. Vissa hundraser kräver ett högre proteininnehåll, medan vissa äldre hundar kräver ett så lättsmält foder som möjligt. Om din hund är väldigt aktiv bör du dessutom vara noggrann med att säkerställa att alla näringsämnen som hunden behöver finns i fodret. Annars kan hunden få i sig för lite energi över dagens gång!

Rekommenderat hundfoder för känslig mage

Det finns såklart mängder av olika hundfoder för känslig mage på marknaden idag. Vissa märken och sorter är extra populära bland hundägare, och dessa har vi länkat till här nedan! Här kan du läsa mer om populära hundfoder känslig mage, vad det innehåller och var du kan beställa dem.

1. Buddy Grass-Fed Lamb / Buddy

​​

Buddy är ett otroligt omtyckt märke som många hundägare älskar! Deras Grass-Fed Lamb foder är tillverkat speciellt för hundar med känslig mage. Det innehåller lamm som lättsmält proteinkälla, samt grönsaker och superfoods som bidrar till en bättre matsmältning och en hälsosam hund. Fodret innehåller dessutom prebiotika som stöttar tarmfloran och bidrar till ett bättre immunförsvar.

 

2. Eukanuba Daily Care Adult Sensitive Digestion / ZooPlus

​​
Det här är ett hundfoder för känslig mage från Eukanuba som är lättsmält, innehåller alla näringsämnen och smakar bra för hunden! Det är ett balanserat helfoder för alla vuxna hundar, oavsett ras. Fodrets protein kommer från kyckling, som är en lättsmält proteinkälla som många känsliga hundar gillar. Det innehåller dessutom probiotika för matsmältningen, samt omega 3 och omega 6, som bidrar till en frisk hud och en fin päls.

 

3. Royal Canin CCN Maxi Digestive Care / ZooPlus

​​
Det här fodret från Royal Canin är ett helfoder som kommer från deras serie med lättsmält hundmat. De har samma typ av foder även för valpar och mindre hundar, och alla finns att köpa på ZooPlus. 

Fodret främjar en god tarmhälsa och fin päls. Det innehåller bland annat lättsmälta LIP-proteiner, utvalda fibrer, glukosamin för hälsosamma broskceller och Omega 6-fettsyror för vacker päls. Med andra ord – ett hundfoder för känslig mage som dessutom främjar tarmfloran, skelettet och pälsen!

 

4. Doggy Professional Skonsam / VetZoo

​​

Doggy Professional Skonsam är ett lättsmält helfoder som passar utmärkt för hundar med känslig mage. Det innehåller lamm och ris, som är lättsmälta proteinkällor som de flesta hundar tål – även de med känslig mage. Det är producerat i Sverige och passar bra för hundar med en normal aktivitetsnivå. 

 

5. SMAAK Dog Adult Grain Free Fisk / VetZoo

​​
Det här är ett finskproducerat hundfoder för känslig mage. Det innehåller bland annat fisk, lax och potatis från Finland, och det är packat med nyttiga vitaminer och mineraler. Det är dessutom helt fritt från spannmål, vilket många känsliga hundar föredrar. Många gånger kan hundar med känslig mage ha problem med vissa animaliska proteiner. Fisk är ett av de animaliska protein som faktiskt fungerar bra för många hundar, men dubbelkolla alltid med en veterinär om din hund reagerar på animaliskt protein.

 

Handla hundfoder känslig mage med rabattkod

Om din hund visar tecken på känslig mage är det som tidigare nämnt alltid bra att konsultera med en veterinär i första hand. På så vis kan du få hjälp med att hitta det ämnet som din hund är känslig mot, samt tips på hundfoder för känslig mage. 

Om du är intresserad av att beställa hem någon av produkterna nämnt ovan ska du passa på att aktivera vår browser extension först. På så vis får du alltid upp aktuella rabattkoder och erbjudanden så fort du besöker webbplatsen! Prenumerera även på vårt nyhetsbrev om du är intresserad av fler schyssta rabatter och erbjudanden bland mängder av onlinebutiker.

Bloggen är skriven av:

David Nilsson
David Nilsson
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar