Keto matkasse – Vilken leverantör vinner? Läs vårt test och få svar!

Keto matkasse – Vilket alternativ är bäst? Läs vårt test här!

Det finns mängder av olika dieter och kosthållningar där ute. Vissa följer dem för att gå ned i vikt, medan andra följer dem för att öka sin livskvalitet, bygga muskler eller av andra hälsorelaterade anledningar. Keto är en kosthållning som blivit allt mer populär under de senaste åren, på grund av dess hälsofördelar. Vi har tagit fram några alternativ på keto matkassar för dig som är intresserad av att testa kosthållningen, samt såklart en rekommendation på den matkasse som vi anser vara bäst.

Vad är keto?

Keto är en kosthållning, eller diet, som går ut på att äta väldigt lite kolhydrater och väldigt mycket fett. Den liknar LCHF en del, men keto är aningen strängare med vad du kan äta och i vilka mängder. Hela konceptet med keto går ut på att äta för att hamna i “ketos”, ett tillstånd där din kropp bränner underhudsfett istället för energin från kolhydrater. Genom att äta en diet med extremt få kolhydrater och mycket fett kan man, enligt experterna, lura kroppen att börja bränna sitt eget lager av fett istället för att hämta energi från mat att förbränna. Om du vill läsa mer om hur keto fungerar och om det är en kosthållning som skulle kunna fungera för dig bör du rådfråga en läkare.

Keto matkasse – hur fungerar det?

Du som har testat matkasse förr vet såklart redan om hur det fungerar, men vi drar det lite snabbt ändå. När du beställer hem en matkasse väljer du i regel antal personer i hushållet och antal måltider per vecka – samt de recept som du vill äta! Du får sedan hem en anpassad matkasse direkt till dörren med alla livsmedel och ingredienser som du behöver för att tillaga måltiderna. Det är ett miljövänligt alternativ till matlagning som minskar på svinnet, och ger dig goda och hälsosamma recept att följa varje vecka. Oftast kan du dessutom byta ut och välja nya måltider och recept varje vecka, och hitta nya favoriträtter!

Leverantörer som erbjuder keto matkasse

Här i Sverige finns det inte så värsta många företag som erbjuder keto matkassar idag, främst på grund av att det är en tämligen svår kosthållning att hålla. Men det finns ett par leverantörer som erbjuder matkassar som passar bra för dig som äter keto – vi har listat dem här nedan såklart.

  • Mathem Keto matkasse

Mathem är en otroligt bra leverantör av matkassar, främst på grund av att du kan göra dina egna matkassar baserat på recept! I deras meny kan du välja recept baserat på din kosthållning (vegan, lchf, keto med mera) och handplocka recept som du vill äta. Ingredienserna läggs sedan samman till en matkasse, och du kan enkelt ta bort livsmedel som du redan har hemma, eller lägga till sådant som är bra att ta – till exempel oljor eller kryddor.

Vi älskar Mathem och deras matkassar på grund av det enorma utbudet av valmöjligheter! För dig som är intresserad av keto är det dessutom enkelt att kombinera din egen kasse helt baserat på de recept du vill äta. Du kan dessutom välja deras LCHF-recept, och bara ta bort livsmedel som har för höga halter kolhydrater.

 
  • Mat & Ro Keto matkasse

Mat & Ro har visserligen inte en specifik keto matkasse, men de har en LCHF matkasse som fungerar bra att följa även om du äter keto! Kassen innehåller inga kolhydrater från pasta, ris eller potatis, och den fokuserar på ett högre fettintag. Om du väljer att prova denna kommer du dock att behöva se över innehåller för att säkerställa att du får de näringsämnen som du behöver, och du kan behöva lägga till vissa livsmedel i dina recept för att öka på fetthalten ytterligare.

 
  • Familyfood Keto matkasse

Familyfood har, precis som Mat & Ro, en LCHF matkasse som också fungera bra för keto. Även här kan du behöva se över innehåller och lägga till fett, men i regel innehåller den inte några kolhydrater alls – förutom från frukt och grönt. Familyfoods LCHF matkasse fokuserar mycket på såser och andra livsmedel med hög fetthalt, och kan enkelt användas för keto – ett bra alternativ för dig som vill beställa en keto matkasse som är färdig från början.


Vår rekommendation – Mathem keto matkasse

I och med att det inte finns några helt färdiga keto matkassar i Sverige är det lite svårt att rekommendera en, men vi skulle trots det vilja slå ett slag för Mathem! Mathems matkasse är enkel att justera efter olika kosthållningar, och du kan dessutom beställa hem den för hela familjen oavsett om ni äter olika saker. Du kan byta ut, lägga till och ta bort livsmedel precis som du vill, och därmed även anpassa den helt och håller efter en ketogen kost. Vi anser att Mathem har den bästa keto matkassen på den svenska marknaden idag, och den är ett måste att testa för dig som vill få inspiration till att börja äta keto.

Glöm inte bort att prenumerera på vårt nyhetsbrev samt ladda ned vår browser extension för att aldrig missa en rabattkod eller ett erbjudande hos Mathem, eller dina andra favoriter online! Vill du läsa med tips om matkassar eller andra matrelaterade inlägg här hos oss? Berätta gärna i kommentarerna!

Vill du sen fortsätta läsa om vad vi tycker om andra typer av matkassar så kan vi tipsa om vår blogg Vegetarisk matkasse? Vi har testat och denna borde du prova.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar