Kombigrill gasol och kol – säkra en ny grill till årets grillsäsongen!

Bästa kombigrill gasol och kol – Här är våra 4 toppalternativ

Hur sammanför man sina vänner, sin familj och sina bekanta på bästa sätt? Jo, man tänder grillen såklart! Att grilla har blivit som en livsstil för många, och det finns hur många som helst som verkligen är passionerade över att grilla. Man köper nya grillar, provar nya recept, undersöker vilka tillbehör som ger de bästa resultaten och provar nya tekniker ständigt. Ja, grillning kan i princip förknippas med en sport idag – och kul är väl det!

Det finns många olika grillar på marknaden, allt från klassiska kolgrillar till avancerade gasolgrillar. Beroende på hur skicklig man är vid grillen eller hur mycket man grillar överlag kan man dessutom välja att grilla på en kombigrill gasol och kol. Kombigrillar är precis vad det låter som, en grill som kombinerar gasolgrill och kolgrill i en och samma grill. I dagens inlägg kommer vi att berätta lite mer om dessa kombigrillar, samt tipsa om ett antal grillar med goda omdömen som vi verkligen kan rekommendera.

Kombigrill gasol och kol – vad ska man tänka på vid inköp?

Om du letar efter en ny grill inför sommaren kanske du redan vet att det finns en hel djungel att beta av på marknaden. Det finns mängder av olika märken, modeller och prisklasser att välja mellan. Grillar är en investering, och man behöver därför ta reda på så mycket information man kan innan man köper en – för att inte råka lägga ut för mycket pengar i onödan.

När du gör din research på grillar finns det som sagt ett par saker att tänka på. Du behöver veta vilken typ av grill du vill ha, hur stor den ska vara och hur mycket kapacitet den ska ha. Här nedan kommer vi att tipsa om just kombigrill, gasol och kol, så att du får lite mer information om just dessa grillar.

Olika kombigrillar gasol och kol

Baserat på rekommendationer från användare, recensioner samt produktspecifikationer har vi valt ut fyra olika kombigrill gasol och kol. Våra rekommendationer baseras såklart på våra egna efterforskningar, och vi uppmanar dig som köpare att läsa igenom produktspecifikationer på egen hand också för att skapa en fullständig och personlig uppskattning om produkten. Här nedan kan du läsa mer om fyra olika kombigrill gasol och kol i olika prisklasser, med praktiska funktioner.

Kombigrill gasol och kol – budget

Även om grillar generellt sett kostar mycket pengar, finns det såklart billigare varianter som trots allt gör jobbet lika bra. Vi har tagit fram två kombigrillar gasol och kol som kostar omkring 5000 kr, som vi tror att du kommer tycka om.

Aurora Kombinerad gasol- och kolgrill –

Aurora är en kombigrill gasol och kol som är perfekt för dig som både vill kunna grilla med kol och gasol! Den här grillen har ett pulverlackat svart lock, en ställning och praktiska sidobord som ger dig extra arbetsyta. Under grillen finns även ett förvaringsutrymme som gör matlagningen ännu smidigare, och den har låsbara hjul som gör den lätt att flytta.

Grillens gasoldel har två rostfria brännare, samt en sidobrännare – totalt 8.5kW effekt – som tänds med piezotändning. Grillen har grillgaller i gjutjärn och en emaljerad grillskål. På locken till grillen finns det en varsin termometer som visar tempen i respektive grilldel.

Kolgrillens grillgaller kan höjas och sänkas med en vev, vilket gör att du enkelt kan justera temperaturen. Även locket på kolgrillen har en justerbar ventilation. 

Grillen är CE-godkänt och dess brännare är rostfria, vilket bidrar till en ökad livslängd. Den här grillen är ett bra val för dig som vill ha det bästa från två världar – allt i ett och samma paket.

 

Savannah Kombinerad gasol- och kolgrill – Bra och billig kombigrill

Savannah är ännu en kombigrill gasol och kol som passar bra för dig med en mindre budget. Den har ungefär samma funktioner som Aurora, som vi nämnde tidigare, men den här modellen har ett par extra funktioner.

Savannah bjuder bland annat på:

 • Två rostfria brännare
 • En sidobrännare
 • Grillgaller i gjutjärn
 • Två sidobord
 • 4 hjul, 2 låsbara
 • Förvaring
 • CE-märkning

Det som skiljer Savannah från Aurora är förvaringsskåpet under grillen. Savannah har lite större skåp, som dessutom har skåpsluckor. Det gör att du kan förvara fler saker där, och få ytterligare lite ordning och reda på dina prylar.

 

Kombigrill gasol och kol – lyx

Som vi nämnde tidigare finns det såklart även lite större och flådigare varianter av kombigrillar. Vi har tagit fram ytterligare två exempel på kombigrill gasol och kol, den här gången lite dyrare och med lite fler funktioner.

Cleveland Kombigrill kol- och gasol med rök – Prisvärd kombigrill

Cleveland är en gasol-, kol-, och rökgrill i ett! Det här är en grill för dig som verkligen vill ha allt i ett och samma paket. Den här grillen har en gasolgrill som bjuder på hela tre rostfria brännare, med totalt 10.5kW effekt. Locken (med dubbla väggar) är tillverkade i pulverlackat stål med rostfria handtag, och det är såklart separata lock för varje del på grillen.

Själva grillområdet har grillgaller i gjutjärn, med en fin, matt och emaljerad yta. Skålarna är tillverkade i kallvalsat stål. Både gasol- och kolgrillen har termometer som visar temperaturen på respektive del av vardera grill.

Du kan lätt höja och sänka kolgrillens grillgaller med en vev på utsidan av grillen. Det gör att du enkelt kan justera temperaturen på grillytan under hela processen. Även locket till kolgrillen har justerbar ventilation. Vid sidan av grillen finns dessutom en trevlig rökgrill, där du kan tillaga bland annat revbensspjäll eller annat kött som du vill ha extra mört och rökigt – som en slowcooker! Undertill grillen finns ett praktiskt förvaringsutrymme för tillbehör eller ingredienser. Grillen har även fyra hjul som gör den lätt att flytta, och alla är låsbara för extra stabilitet.

 

Gasol/Kolgrill Boretti Ibrido – Bra kombogrill med gasol och kol

Sist men inte minst har vi en riktig höjdare från Boretto Ibrido! En hybrid mellan gasol och kol, som låter dig tillaga sommarens bästa burgare, grönsaker, biffar och spett. Det här är en så kallad BBQ-grill, en kombigrill gasol och kol, som bjuder på alla funktioner du behöver för en perfekt grillsäsong.

Grillen har två grillbrickor i gjutjärn, samt en grill med platt sida och två praktiska sidobord. Den stora ytan på 22,5 x 44 cm är stor nog för att laga flera rätter samtidigt – perfekt för sommarens grillfester. Den har dessutom en stilren design och gott om förvaring i skåpet undertill. 

Sammanfattning av funktioner:

 • 3 huvudbrännare
 • 1 sidobrännare
 • 1 infraröd bakbrännare
 • Fetthanteringssystem
 • Inbyggd termometer
 • 2 sidobord
 • Integrerad avfallspåse
 

Beställ kombigrill gasol och kol till bra pris

Där har ni dem – våra fyra favoriter när det kommer till kombigrill gasol och kol. Om du är intresserad av att beställa hem en av grillarna kan du fördelaktigt ladda ned vår browser extension. På så vis får du alltid notiser direkt i din webbläsare om det finns några aktuella rabattkoder eller erbjudanden. Vi hoppas att det här inlägget gett er lite inspiration för sommarens grillkvällar! Och om du vill läsa mer, så kan vi tipsa om våra bloggar Muurikka grill – vi tipsar om årets bästa stekhällar samt BBQ-grill: Vi har testat och tipsar våra 4 toppval av BBQ-smokers.

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar