Massagepistol bäst i test (Topp 5)

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på oberoende expertråd och produktrekommendationer från KöpKompassen. Vi har noggrant valt ut en lista av produkter med något för alla, oavsett individuella behov, smaker eller preferenser.

Massagepistol bäst i test (Topp 5)
Bäst i test
1
Musclepain Pro Massagepistol massagepistol bäst i test

Musclepain Pro massagepistol

4.9
★★★★☆
 • 10 hastigheter och 6 olika massagehuvuden.
 • Slagdjup på upp till 12 mm.
 • Levereras med en smart reseförpackning.

Den här massagepistolen från Musclepain kommer med 6 olika massagehuvuden för olika kroppsdelar, samt hela 10 olika vibrationshastigheter. Den har ett slagdjup på 12 mm, vilket innebär att den verkligen kan nå djupet av dina muskler för att reducera inflammation och smärta. Den har vunnit bäst i test från flera olika testföretag, och den levereras dessutom med en smart reseförpackning. Det här är en perfekt massagepistol för dig som vill reducera träningsvärk och smärta, minska på vilodagarna och göra din kropp redo för mer träning – utan att kompromissa på din kropp. En solklar vinnare i vår bok!

2
Trendrehab massagepistol 2.0 massagepistol bäst i test

Trendrehab massagepistol 2.0

4.7
★★★★☆
 • Låg ljudnivå på 55 db.
 • 5 olika program för olika kroppsdelar.
 • Maxkapacitet på hela 14 kg för att klara av olika kroppsdelar.

Det här är en trådlös massagepistol från Trendrehab som används för återhämtning och rehabilitering av musklerna. Den kommer med 6 olika munstycken för mångsidig användning, har en låg ljudnivå på 55 dB och erbjuder 5 olika vibrationsmönster för olika delar av kroppen. Den har dessutom en hög kapacitet, vilket gör att den enkelt kan massera alla delar av kroppen, oavsett storlek på muskelgrupp. Vi älskar den här produkten på grund av dess mångsidighet, samt de många olika munstyckena. Den erbjuder allt du behöver hos en massagepistol, till ett bra pris dessutom!

Mest prisvärd
3
CARECJ massagepistol bäst i test

CARECJ massagepistol

4.7
★★★★☆
 • Erbjuder hela 8 olika massagehuvuden.
 • Lång batteritid, upp till 8 timmar.
 • Ergonomiskt handtag och praktisk LCD skärm.

Den här massagepistolen från CARECJ är en av våra absoluta favoriter på marknaden just nu! Den säljs till ett otroligt bra pris, samtidigt som den erbjuder flera praktiska funktioner såsom 8 olika massagehuvuden, 8 timmars batteritid samt ett extra ergonomiskt handtag. Förutom detta har den en ljudnivå på under 40 dB, vilket gör den till en av de mest tystgående modellerna på marknaden! Den har goda kundomdömen och är en riktigt favorit bland många. Helt klart värt ett högt betyg från vår sida!

Bäst premium
4
Flowgun PRO 2.0 massagepistol bäst i test

Flowgun PRO 2.0

4.5
★★★★☆
 • Praktiskt paket med väska, laddare och 6 munstycken med olika funktioner.
 • 100 dagars nöjdkundgaranti.
 • Djupgående vibrationer för dig som behöver mer.

Den här massagepistolen från Flowlife är tillverkad speciellt för träningsentusiaster och idrottare. Den är tämligen dyrare än andra produkter på marknaden, men det beror på att den erbjuder fler funktioner och en mer djupgående behandling. Den har bland annat 6 olika munstycken, ett maxtryck på 252 W, samt upp till 3200 slag per minut. Det här är en massagepistol som är gjord för dig som tränar hårt, och som vill kunna minimera antalet vilodagar och hjälpa dina muskler att återhämta sig snabbt!

5
Flowlife Flowgun Go 2.0 massagepistol bäst i test

Flowgun GO 2.0 Blue

4.0
★★★★☆
 • Skandinavisk design med två olika färgval.
 • Liten och praktisk med låg ljudnivå.
 • Vibrationsläge med kapacitet upp till 180 W.

Flowlife GO 2.0 är en lite mindre, praktisk och snygg massagepistol med skandinavisk design, som finns att beställa i två olika färger. Den har en mindre design, med en låg ljudnivå som passar bra för såväl nybörjare som proffs. Den har en kraftfull motor och ligger bra i handen. Det är en perfekt massagepistol för dig som lever en aktiv livsstil, och som vill kunna göra massage till en del av din vardag!

Köpguide: massagepistol bäst i test

Om du tränar mycket, eller lever en allmänt aktiv livsstil, har du säkert upplevt muskelsmärtor eller träningsvärk många gånger. Det är såklart helt naturligt, och kan många gånger vara ett tecken på att kroppen och musklerna behöver vila. Många elitidrottare och träningsentusiaster har dock inte tid att vila lika mycket som de kanske skulle behöva, därför väljer de ofta att använda massagepistol för att hjälpa musklerna på traven. Oavsett om du tränar mycket, eller är nybörjare, kan även du ha användning av en massagepistol. I den här köpguiden berättar vi mer om massagepistoler, hur de fungerar, vad du ska tänka på när du ska köpa en samt vilken som är massagepistol bäst i test. Lite längre ned på sidan besvarar vi dessutom era vanligaste frågor kring just massagepistoler!

Vad är en massagepistol?

Massagepistoler har funnits relativt länge, men under de senaste åren har de blivit allt mer populära – speciellt bland “vanliga” träningsentusiaster och människor med aktiva livsstilar. En massagepistol är ett redskap som används för att lindra värk och smärta i muskler. De ser ut ungefär som en pistol, med ett munstycke som vibrerar kraftigt för att ge en djupgående massage till musklerna. De används ofta för att värma upp innan ett träningspass, för att lindra träningsvärk eller för att skynda på återhämtningstiden efter en tävling eller träning i allmänhet.

Det finns olika typer av massagepistoler, i olika storlekar och med olika funktioner. Vissa produkter är speciellt framtagna för elitidrottare, medan andra är designade för alla typer av människor. De flesta massagepistolerna säljs i paket där man som köpare får flera olika “massagehuvuden”, som kan bytas ut beroende på vilken kroppsdel man vill behandla. Det finns bland annat:

 • Runda massagehuvuden: Används för stora muskelgrupper såsom lår och rumpa.
 • Platta massagehuvuden: Kan användas för alla typer av muskelgrupper.
 • U-formade massagehuvuden: Används främst för axlar och nacke.
 • Kulformade massagehuvuden: Används för djupgående massage på olika muskelgrupper där värken sitter djupt i musklerna.

Förutom olika massagehuvuden, erbjuder ofta massagepistoler olika hastigheter och vibrationsmönster. Vissa kan ha starkare vibrationer, medan andra har svagare. Vissa modeller erbjuder mer djupgående slagkraft, medan andra erbjuder lättare slagkraft. Om du planerar att köpa en massagepistol bör du välja en modell baserat på den nivå av träning som du genomför, samt den nivå av tryck och massage som du behöver och föredrar.

Hur du använder massagepistol

Massagepistoler är enkla att använda. De har ett handtag som man håller i, medan man riktar massagehuvudet mot den muskelgrupp man vill behandla. Det är rekommenderat att använda den på en muskelgrupp i omgångar om 10–30 sekunder åt gången, för att vänja muskeln vid trycket. Därefter kan du använda den på varje muskelgrupp, varje dag, om du så vill. Du kan använda en massagepistol innan träningspass som uppvärmning, eller efter som en form av återhämtning. Massagepistoler är dessutom bra att använda på vilodagar, för att aktivera dina muskler och snabba på återhämtningsprocessen. De kan användas på alla muskelgrupper, från ben till rygg och armar. Många modeller kommer med tillhörande manualer som du kan kika i om du behöver inspiration för hur du ska använda dem. I regel fungerar dock alla modeller likadant, och när du väl köpt en egen kommer du att kunna testa dig fram för att se hur du själv föredrar att använda den.

Något som kan vara bra att veta när du köper en massagepistol är att du bör vara försiktig med hur hårt tryck du använder på dina muskler. Det finns inte några rapporterade skador från användare, men om du använder ett för hårt tryck finns det risk för att dina muskler kommer att reagera på användningen. Börja därför alltid på en låg nivå, och arbeta dig uppåt på ett sätt som känns bra för just dig och dina muskler.

Fördelar med att använda en massagepisol

Det finns många fördelar med att använda sig av en massagepistol, speciellt som du lever en aktiv livsstil. Oavsett om du tränar mycket eller inte, kan en massagepistol hjälpa dina muskler att återhämta sig och hållas igång. Massagepistoler är dessutom bra att använda innan träningspass, för att förhindra att du sträcker dig eller gör illa musklerna. Här nedan har vi listat några av fördelarna med att använda massagepistol.

 • Återhämtning: Massagepistoler kan hjälpa dina muskler att återhämta sig efter träningspass. Massagen aktiverar musklerna och återför blodcirkulationen, vilket gör att du snabbare återhämtar dig och minskar risken för träningsvärk.
 • Minska muskelspänningar: Om du lider av muskelspänningar och stelhet kan en massagepistol hjälpa dig att bli av med problemen. Den masserar de drabbade områdena och gör att spänningarna släpper, så att du kan återgå till en normal livsstil igen.
 • Öka blodcirkulationen: Oavsett om du tränar eller inte kan en massagepistol hjälpa dina muskler att aktiveras, genom att öka din blodcirkulation. Om du till exempel arbetar sittande stora delar av dagen, kan det vara bra att implementera 5–10 minuter massage varje dag för att se till att din kropp fortfarande håller sig aktiv. Det hjälper mot värk och får kroppen att hålla igång oavsett om du inte rör på dig.
 • Spara pengar: Massage är otroligt bra för muskler och leder, men det kostar en hel del att gå på massage. Med en massagepistol betalar du bara en gång, och har sedan ett redskap som ger dig samma effekt som massage, hur många gånger i veckan du vill!


Att tänka på när du köper massagepistol

Om du är intresserad av att köpa en massagepistol finns det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke. Många modeller erbjuder tämligen likadana funktioner, men det finns också modeller som är anpassade för bland annat elitidrottare, eller nybörjare. Vi har listat ett antal saker som du bör tänka på när du köper massagepistol.

 • Aktivitetsnivå: Hur aktiv du är kan spela roll när du ska välja massagepistol. Det finns modeller som är speciellt designade för dig som tränar extremt mycket, precis som att det finns modeller som är anpassade för dig som kanske hellre vill öka din blodcirkulation när du är hemma. När du köper en massagepistol bör du framförallt tänka på hur stora behov du har av massage, baserat på aktivitetsnivå.
 • Behov av återhämtning: Om du inte har ett stort behov av återhämtning, eller om du kanske inte tränar speciellt hårt, kan det räcka med att köpa en enklare, billigare massagepistol. För dig som inte behöver speciellt mycket återhämtning kanske det räcker att använda massagepistolen 1–2 gånger per vecka – och då finns det ingen anledning till att köpa en värstingmodell.
 • Restriktioner: Om du tidigare lidit av problem med muskler, rygg, nacke eller dylikt, bör du inte köpa en massagepistol med för mycket kraft. Det finns risk att du använder ett för hårt tryck, vilket kan vara dåligt för dina muskler. Testa då hellre att köpa en snällare modell med mindre kraft, och testa dig fram tills du känner att du hittat en bra nivå av tryck och kraft.
 • Preferenser: Sist men inte minst – ditt köp bör såklart baseras på dina egna preferenser. Om du vill ha en snygg, elegant massagepistol med flera olika program och massagehuvuden ska du såklart välja en sådan modell. Dina egna preferenser är vad som spelar mest roll, i slutet av dagen.

De flesta massagepistolerna på marknaden har tydliga specifikationer där du som kund kan läsa om allt från funktioner, till kraft och medföljande tillbehör. Genom att ta del av den informationen kommer du ganska enkelt att kunna göra ett val som tillfredsställer alla dina behov.


Vanliga frågor om massagepistol bäst i test

Det finns många olika frågor kring massagepistoler och vi har samlat de vanligaste vi kunde hitta här i en FAQ – med tillhörande svar, såklart!

Vilken är den bästa massagepistolen?

En vanlig fråga som många ställer sig är just denna – vilken är bäst i test massagepistol? Det enkla svaret är att det beror på vem du är och vilka behov du har! Ovan listade vi våra topp 5 favoriter på marknaden just nu. Spana in dem och läs specifikationerna, för att hitta en modell som verkar passa dig. Ditt val bör baseras på de punkterna vi nämnde tidigare, bland annat hur mycket du tränar och hur stora behov av massage du har. Massagepistoler är oftast inte “one size fits all”, och det är därför viktigt att du gör ditt val baserat på dina egna behov och preferenser. Med det sagt anser vi i alla fall att de 5 produkter som vi tagit upp i den här guiden är de 5 produkter som är bäst i test på marknaden just nu!

Hur ofta kan man använda massagepistol?

Du kan använda en massagepistol varje dag, om du så vill! När du använder massagepistol bör du rikta den mot en muskelgrupp i omgångar om 10–30 sekunder åt gången, för att vänja muskeln vid trycket. Det är inte farligt att använda den varje dag om du vill det, tvärtom kan det hellre hjälpa dig att öka blodcirkulationen och aktivera dina muskler.

Är massagepistol farligt?

Det är inte farligt att använda en massagepistol. Du bör dock tänka på att börja med ett lite lättare tryck, för att vänja dina muskler med känslan. Att gå på för hårt, för snabbt, kan chocka musklerna och göra ont. Börja lugnt, och trappa upp trycket successivt tills dess att du når önskad känsla.

Notera dock att även om massagepistoler inte är farliga, finns det vissa grupper som inte bör använda dem. Gravida kvinnor, personer med pacemaker samt nyopererade personer rekommenderas inte att använda massagepistol. Om du är osäker på huruvida du kan använda en massagepistol eller inte kan du alltid rådfråga en läkare eller sjukvårdsupplysningen.

När ska man köra massagepistol?

Du kan använda en massagepistol när som helst. Många föredrar att använda dem innan träningspass som uppvärmning, för att förhindra sträckningar eller muskelvärk. Det är dessutom vanligt att använda dem efter träning för att snabba på återhämtningen. Vissa använder den även under arbetstid, för att aktivera musklerna även om man sitter still och arbetar. Du kan använda din massagepistol precis när du vill, var du vill och på vilka muskler du vill – gör det som känns bäst för dig!

Är massagepistol bra för musklerna?

Det finns studier som visar på att massage generellt sett är bra för musklerna och återhämtningen. En massagepistol är precis samma sak som en vanlig massage, men i ett redskap, och inte av en annan människa. Att använda massagepistol är bra för att värma upp muskler, öka blodcirkulation, återhämta sig samt aktivera musklerna under dagen för att undvika träningsvärk eller smärta.

Testare och skribent:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Liknande köpguider och recensioner