Mattespel för barn – det nya sättet att lära sig på

Bästa mattespelen för barn - Vi tipsar!

Mattespel för barn – det nya sättet att lära sig på

Bästa mattespelen för barn - Vi tipsar!

Mattespel för barn – det nya sättet att lära sig på

Bästa mattespelen för barn - Vi tipsar!

Om du är förälder till ett barn som börjar komma upp i skolåldern, är du säkerligen medveten om vad mattespel online är för något, eller hur? Det finns mängder av appar idag som fungerar som en kombination av ett spel, och matte på samma gång. Dessa appar används för att ge barnen något roligt att göra, samtidigt som de får lära sig matte i samma veva. Ett bra sätt för föräldrar att rikta barnens uppmärksamhet på något annat en stund, samtidigt som det gynnar barnens lärande. Så hur fungerar då alla dessa mattespel, vilket är egentligen bäst och vilket bör du ladda ned till ditt barn? Det är precis vad vi ska prata om i dagens blogginlägg.

Hur fungerar mattespel online för barn?

Det finns flera olika typer av appar och hemsidor för barn vars syfte är att lära barnen något. Många av apparna fokuserar på matte, men det finns även andra varianter som innehåller lärorika spel och utmaningar med fokus på naturkunskap, memory och mängder av andra ämnen. Den gemensamma nämnaren för alla dessa appar och sidor är att de innehåller spel som är designade för att lära sig saker. Det kan vara mattespel där barnet får i uppgift att räkna antalet får på skärmen, eller utmaningar såsom att de ska ge det korrekta svaret på ett tal för att ta sig vidare till nästa nivå.

Vi anser att apparna är ett otroligt bra alternativ (bättre än hemsidorna till och med) då barnen kan använda sin dagliga skärmtid till att lära sig nya saker, och inte behöva hjälp av dig som förälder för att komma in på hemsidan.

Roliga mattespel för barn i olika åldrar

Som förälder har du säkert redan hört talas om olika mattespel, kanske genom andra föräldrar, via barnets skola eller så har du kanske själv gjort din egen research på ämnet. Det positiva med dessa spel och appar är att det finns något för barn i alla åldrar, från barn som kanske precis börjar på förskolan, till lite äldre barn som behöver tämligen mer avancerade spel.

Vilken app för mattespel är bäst?

Om du är intresserad av att prova på ett mattespel för barn finns det som tidigare nämnt väldigt många olika att välja mellan. Vissa är gratis, medan andra kostar en viss summa varje månad – lite som en prenumeration. Vi tänkte ge er en kort summering av två populära mattespel för barn, nämligen Hej Albert och Zcooly. På så vis kan ni få en lite tydligare uppfattning kring hur allt fungerar, och kanske hitta ett alternativ som just ditt barn kan testa!

Hej Albert recension

En av de absolut populäraste spelen för barn idag är Hej Albert! Sidan består av en hel värld, som innehåller spel för matte, svenska, engelska, geografi och till och med kodning. Det finns spel som är anpassade för barn 3–9 år gamla, samt för barn 10–16 år gamla. Hej Albert finns både som hemsida, och som app, och den innehåller verkligen hur mycket roliga saker som helst som är perfekta för barn som vill lära sig nya saker utanför skolan.

Hej Albert är en prenumerationstjänst, som kostar pengar varje månad. Du kan välja mellan olika planer, som är anpassade efter vad just du och ditt barn behöver. I dagsläget kan man välja mellan följande:

  • Basic – 119 kr / månad
  • Standard – 159 kr / månad
  • PLUS – 189 kr / månad

Skillnaden mellan de olika planerna är bland annat hur många användare som har tillgång till Hej Albert varje månad (har du mer än 1 barn bör du välja Standard eller PLUS) samt vilka spel som ingår, och hur avancerade rapporter som du kan få ut. Rapporterna fungerar lite som en mätning av barnets prestationer och kunskaper, som låter dig som förälder se vilka framsteg ditt barn gör.

Hej Albert är verkligen den optimala plattformen för dig som är på jakt efter mattespel för barn, där allt ingår. Det är ett effektivt sätt att ge ditt barn något roligt att göra, samtidigt som barnen får lära sig otroligt många saker. Vi står bakom Hej Albert till 100% – vi diggar den verkligen. Missa sen inte att du kan prova Hej Alberts app-baserade läroplattform helt gratis i 30 dagar!


Zcooly recension 

Ytterligare en fantastisk plattform för barn är Zcooly – som faktiskt används inom många skolor idag också! Precis som Hej Albert är Zcooly är en spelvärld, som erbjuder över 300 roliga mattespel för barn. Zcooly samlar alla sina spel på deras digitala ö Sasmandu – där alla spel utgår från. 

Zcooly finns att köpa som förälder till två olika priser, och du betalar för spelen månadsvis som en prenumerationstjänst. Deras olika planer är:

  • Zcooly Lilla – 119 kr / månad
  • Zcooly Stora – 189 kr / månad

Det lilla paketet är optimalt för dig med ett barn, medan det stora paketet är designat för dig som har upp till 3 barn. Zcooly har dessutom ett erbjudande som låter dig prova på plattformen i 45 dagar gratis, så att du kan känna hur det känns innan du bestämmer dig för att gå vidare med ditt köp. Passa på och prova Zcooly helt gratis i 30 dagar

Vi tycker att Zcooly är ett väldigt bra alternativ, främst på grund av att många skolor använder sig av den i dagsläget. Det innebär att barnen kan använda samma plattform hemma som i skolan, och på så vis ta med sig det roliga oavsett var de är.

Är Zcooly bättre än Albert? 

När det kommer till kritan kan vi faktiskt inte bestämma om för vilket mattespel barn som är bäst. Vi tycker att båda dessa alternativ är toppen, och det är helt enkelt upp till dig som förälder att avgöra vilket du vill att ditt barn ska använda. Ett bra tips är dock att köra en provperiod på båda två, för att se vilket ni tycker bäst om. Har du något tips på mattespel för barn som just du tycker om? Berätta gärna i kommentarerna, så kanske just du kan inspirera fler föräldrar till att hitta nya och roliga aktiviteter för deras barn.

Glöm sen inte heller bort att läsa vår blogg En app för lärande – är Jaramba bra för barn? för fler tips om bra appar till ditt barn.

Om KöpKompassen

Att navigera bland det stora utbudet av valmöjligheter vid varje konsumentköp online kan vara en utmaning. Vårt team ägnar timmar åt att kartlägga, söka igenom forum och läsa konsumentrecensioner, även för de mest grundläggande hushållsprodukterna, för att sen summera informationen i tydliga och precisa jämförelser.

Bli en del av de tusentals människor som varje dag förlitar sig på KöpKompassen för att hjälpa dem fatta smartare köpbeslut. Vi hjälper våra läsare att spendera sina pengar klokt och hitta rätt produkt för deras specifika behov. Våra oberoende expertråd och datadrivna köprekommendationer ger dig möjlighet att hitta den bästa produkten för just dig.

Vi använder oss av data för att bättre förstå beslutsfattandeprocessen och därigenom kunna presentera den bästa produkten för varje användare. Vi anpassar våra jämförelser efter det som är viktigt för våra användares behov, oavsett om de är specifika eller mer generella. Vi håller vårt innehåll uppdaterat, letar ständigt efter nya leverantörer och produkter att jämföra, och vi är snabba på att ta bort de som är föråldrade eller inte längre uppfyller våra krav.

Våra rankningar ändras kontinuerligt baserat på våra egna algoritmer som bearbetar data för att identifiera högpresterande produkter och skräddarsy rekommendationer exakt efter vad våra läsare söker.

Vårt senaste publicerat innehåll