Muurikka grill – vi tipsar om årets bästa stekhällar

Muurikka grill – Vi tipsar om de 3 bästa stekhällarna för i år

En Muurikka grill är ett verktyg som tillåter dig att laga mat utomhus utan krångel. Man skulle egentligen bara kunna beskriva den som en stor stekhäll, som man kan driva med gasol, eller ställa ovanpå en öppen eld. Med en Muurikka grill kan du laga allt från pannkakor, till wok eller vilken mat som helst – fast utomhus såklart! Vi har testat en rad olika Muurikka grillar och kommer idag att tipsa er om de bästa produkterna för sommarens alla utemiddagar.

Vad är en Muurikka grill?

Att laga mat på muurikka har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Mycket på grund av pandemin, då vi var tvungna att spendera mer tid utomhus – främst när vi träffade vänner och familj. Det blev en naturlig del av umgänget att laga mat utomhus tillsammans, och vad passade då bättre än att laga storkok på en Muurikka grill? 

Så vad är egentligen en Muurikka grill? En muurikka är en typ av stekhäll. De kan användas för att laga mängder av olika maträtter utomhus, då de fungerar som en stor stekpanna. Det finns olika typer av muurikka, dels de som är gasoldrivna, dels de som ställs på öppen eld. Många använder Muurikka grill för att göra wok, paella eller andra maträtter som kräver stora stekytor. Du kan såklart använda din muurikka till vad du vill, men det är bara några tips.

Det finns dessutom olika typer av Muurikka grill när det kommer till själva stekhällen. Vissa är platta, medan andra har en sluttning, ungefär som en wokpanna. De varianterna som har en sluttning kan vara bäst att välja om du vet med dig att du kommer använda den till just wok, eller andra rätter som kräver lite “väggar” på stekhällen. 

Bäst i test – Muurikka grill 

Om du är intresserad av att införskaffa en Muurikka grill så här till sommaren finns det många alternativ att välja mellan. Vi har testat en rad olika varianter och tipsar dig här nedan om de produkter som vi tycker är bäst. Tänk på att alltid läsa extra noggrant kring grillar eller andra, lite dyrare produkter innan du beställer. Det är trots allt tämligen dyra redskap som man gärna vill att ska hålla länge. 

Muurikka Grill Stekhäll – Basic valet

Först ut på listan har vi en klassisk muurikka i form av en vanlig stekhäll! Den är 78 cm i diameter och något skålad, vilket gör att den rymmer mycket mat och att maten hålls på plats på hällen. Den har en tjocklek på 3 mm och väger cirka 13 kg. Stekhällen har dessutom tre tillhörande stålben, 30 cm långa, som man enkelt skruvar fast undertill. 

Det här är en perfekt Muurikka grill för dig som vill kunna laga mat utomhus över öppen eld till flera personer. Förvara den på uteplatsen, och plocka fram den när det är dags att laga lite härlig utomhusmiddag!

 

Muurikka Grill Stekhäll Set – Vår favorit

Om du är på jakt efter en lite mer avancerad version av Muurikka grill så är det här en bra produkt för dig! Det här är nämligen ett set som innehåller allt du behöver för att laga mat utomhus. Setet kommer med

  • Non-stick stekhäll
  • D-350 gasolbrännare
  • Stekfett
  • Skyddspåse/vindskydd.

Det här är alltså ett komplett set som låter dig laga mat utomhus över en gasoldriven stekhäll! Själva stekhällen har en hög kant som gör att du kan laga allt typer av rätter utan att oroa dig för spill. Den kan dessutom tas av och användas separat över öppen eld, om du hellre föredrar det. Gasolbrännaren har dubbla gasringar och en regulator som gör att den snabbt blir varm, och att värmen fördelar sig jämnt.

Det praktiska vindskyddet skyddar såväl stekhällen och dess värme som maten ovanpå. Det ingår dessutom stekfett som är speciellt framtaget för just den här stekhällen. Otroligt praktiskt!

Det här setet är perfekt för dig som vill kunna använda din Muurikka grill ofta, och dessutom med både gasol och öppen eld. Den är mångsidig och ett perfekt tillbehör för dig som älskar att laga mat utomhus. Förutom alla delar som ingår i setet finns det såklart även ett brett utbud av tillbehör som du kan köpa till, om du vill uppgradera kitet ytterligare. Exempelvis stekspadar, stålhällar och mycket mer.

 

Muurikka Grill Utekök – Premium valet

Sist men inte minst har vi den så kallade heliga graalen för muurikka-älskare! Det här är nämligen ett helt utekök med Muurikka grill. Det mest kompletta och mångsidiga utomhusköket på marknaden just nu – som dessutom går på hjul.

Det här är ett så kallat sommarkök. Ett utekök som kan rullas ut och in under varma dagar, som har allt du behöver för rolig utematlagning. Det innehåller sidobord av furu, kraftfull gasolbrännare, tre hyllplan och såklart en Muurikka grill! Du får dessutom ett lock till stekhällen. 

Själva Muurikka stekhällen är 58 cm i diameter, vilket är perfekt för matlagning till många personer. Du kan välja att använda den som en grill, eller som en stekpanna. Även här finns det många tillbehör att välja till om du vill ha ännu fler möjligheter, såsom extra stekhällar eller dylikt. Vagnen är lätt att flytta fram och tillbaka, och de två sidoborden ger dig gott om utrymme för att förbereda eller skära tillbehör. De tre hyllplanen under köket är bra som förvaring. Gasolbrännaren har dubbla gasringar och ger en jämn värme över hela pannan.

Det här är verkligen det ultimata sommarköket, och ett perfekt tillskott för dig som vill kunna rulla ut din Muurikka grill så fort vädret är bra nog. Du som är intresserad av utomhusmatlagning och grill kommer garanterat att älska det här sommarköket.

 

Beställ Muurikka grill till ett bra pris

Om du blivit intresserad av att köpa hem en Muurikka grill ska du komma ihåg att ladda ned vår browser extension! Med den missar du aldrig en aktuell rabattkod hos mängder av onlinebutiker. Vi hoppas att du fått lite inspiration från dagens inlägg och att du kanske redan nu börjar spana efter en ny, praktisk Muurikka grill! Vill du istället fortsätta och läsa mer så kan vi tipsa om vår blogg Kombigrill gasol och kol – säkra en ny grill till årets grillsäsongen.

Bloggen är skriven av:

David
David
Jag heter David och bor i Stockholm i en liten lägenhet på 24 kvadratmeter. Om dagarna jobbar jag på en kommunikationsbyrå och om nätterna glömmer jag bort att gå och lägga mig (ja, det är sant, jag har en förfärlig dygnsrytm). Jag gillar att resa, skratta och äta sena middagar. Är väldigt nyfiken och älskar att lära mig nya saker oavsett vad ämnet är. Med mina bloggar vill jag inspirera och hjälpa folk till att bli bättre och smartare konsumenter online. Vare sig det gäller spartips, produkt recensioner, eller köpguider så vill jag dela med mig av information och råd som kan hjälpa dig att fatta bättre beslut. Välkommen hit och hoppas att du lär dig något!

Relaterade Bloggar