Queen Size sängar – 3 säng tips för en god natts sömn

Queen Size sängar – våra 3 säng tips för en god natts sömn

Vad är en queen size säng och hur hittar man rätt säng för sina behov? Det ska vi prata lite mer om idag! 

En säng av hög kvalitet är viktigt för din livskvalitet. Du spenderar trots allt en stor del av ditt liv i sängen, och det är viktigt att din säng är bekväm och ger dig tillräckligt med stöd för att du ska kunna sova bra. Förutom en bra säng behöver du såklart också en bra madrass, något som vi pratat om tidigare här i bloggen. Men vidare till sängar!

Olika sängstorlekar – vad betyder Queen size och King size?

Det finns sängar i alla möjliga storlekar, från små enkelsängar till större dubbelsängar. De vanligaste storlekarna på sängar för vuxna personer är queen size säng eller king size säng.

  • Queen size säng: Den här typen av säng är förmodligen den mest populära storleken att välja. Den är rymlig, och mäter mellan 140–160 cm på bredden vilket gör storleken till den perfekta storleken för i princip alla sovrum.
  • King size säng: Denna sängstorlek är större, och mäter mellan 160–200 cm på bredden, vilket kan vara lite för stort för många då de tar upp väldigt mycket plats i ett rum.

Oavsett om du sover ensam eller tillsammans med en partner är queen size sängen ett bra alternativ. De är rymliga, och tar inte upp allt för mycket plats i sovrummet. Så låt oss prata lite mer om vad man ska tänka på när man köper en queen size säng.

Vad ska man tänka på vid köp av säng?

Det finns ett par olika saker som kan vara bra att se över när man ska köpa en ny säng. Storleken har vi redan gått igenom, så vad mer bör man ha i åtanke? För det första behöver du tänka på om sängen ska ha några specifika funktioner. Har du problem med ryggen och behöver extra stöd, eller kan du köpa i princip vilken säng som helst? Många gånger använder man madrasser för att stötta upp ryggen eller nacken om man har problem, men det finns även speciella sängar som är designade specifikt för dem med rygg- eller nackproblem. Om du har dessa behov bör du prata med en sängförsäljare för att få råd om modeller som passar dig.

Förutom storleken och eventuella specialfunktioner kanske du vill att din queen size säng ska ha ett visst utseende. Idag finns det mängder av olika typer av sängar, i alla möjliga former och utseenden. Många väljer att köpa en säng i klassisk stil, till exempel en grå eller beige kontinentalsäng, då de aldrig går ur stil. Här nedan tipsar vi om sängar som är av hög kvalitet, har snygg design och passar bra för alla typer av inredningsstilar!

Bästa Queen size sängarna – Våra 3 rekommendationer 

Vi har tagit fram ett urval av queen size sängar från etablerade återförsäljare med bra priser och högkvalitativa produkter. Tänk på att en bra säng är en investering som ska hålla i över 10 år. Det är därför viktigt att du tar dig tid att läsa om alla specifikationer, så att du väljer rätt säng från början. Du kan läsa mer om varje säng här nedan, där vi även länkat till alla produkter såklart.

Tempur Promise – Tempur

Först ut har vi en kontinentalsäng från Tempur, ett av Sveriges mest populära märken när det kommer till sängar. Det här är en queen size säng som kommer i olika färger, som du dessutom kan köpa till en snygg sänggavel till. Tempur Promise erbjuder en exklusiv helhetslösning med lager-på-lager av tryckavlastande TEMPUR-material. Sängen är stilren, och finns såklart att köpa i olika storlekar om du behöver en större eller mindre variant. Du kan dessutom välja hårdhet på sängen, fast, medium eller mjuk – perfekt för dig som har specialbehov.

 

Kontinentalsäng med förvaring – Emma Madrass

Den här queen size sängen från Emma är perfekt för dig som behöver extra förvaring! Den är utvecklad av experter och kommer med fyra lager som ger dig den där exklusiva hotellkänslan i ditt eget hem. Sängen finns i olika storlekar och två olika färger. Du kan dessutom välja att köpa den i slät material, eller tuftad. Det bästa med den här sängen är helt klart det enorma förvaringsutrymmet under. Ett bra val för dig som kanske bor i en mindre lägenhet, och behöver extra förvaring som inte tar upp plats eller ser plottrigt ut.

Du hittar sängen på Emmas hemsida, där du dessutom kan läsa mer om Emma och deras otroliga tekniker och produkter. När du beställer en säng från Emma får du alltid 100 dagars provsömn, vilket innebär att du har gott om tid att bestämma dig för huruvida modellen passar dig eller inte. Du kan just nu även spara 5% extra på hela din order utöver den nuvarande kampanjen på Emma Madrass hemsida genom att använda vår exklusiva rabattkod JAGARNA.

 

Säng Annelund – Kungsängen

Kungsängen är också ett väldigt populärt märke för sängar, och det är därifrån den här sängen kommer! Annelund är en stilren queen size säng utrustad med Multizon. Det är ett zonsystem med 11 olika zoner som följer kroppen och dess former. Zonerna ger extra stöd för midja och svank, och avlastar dessutom axlar och höfter. Den är alltså perfekt för dig som behöver lite extra stöd! Den är tillverkad i ett lyxigt naturmaterial, som ger en luftig och sval känsla hela natten. En säng i toppklass, helt enkelt!

 

Rabattkod Queen size säng

Vi hoppas att du fått lite inspiration kring sängar och kanske till och med hittat en queen size säng som fångat ditt intresse! Kom ihåg att ladda ned vår browser extension och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad kring alla aktuella rabattkoder och erbjudanden på sängar och andra produkter.

Bloggen är skriven av:

Jenny Andersson
Jenny Andersson
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar