Recension av smartklocka för äldre från Safekid

Recension av smartklocka för äldre - KöpKompassen

Det finns ingen teknisk produkt som tagit världen med storm som smartklockan! Det är en otroligt praktisk enhet som tillåter dig att mäta dina steg och din träning, samtidigt som den också kan användas för betalning, samtal, SMS och mängder av andra saker. En ny variant av smartklockan är smartklockor som är designade för seniorer – med inbyggd GPS, larmfunktion och appar som är optimerade för våra äldre. I det här inlägget ska vi berätta lite mer om dessa klockor, som kommer från vår härliga partner Safekid!

Safekid smartklockor

Till att börja med vill vi såklart presentera Safekid som företag och vad de faktiskt jobbar med. Safekid är en återförsäljare av smartklockor som specifikt är anpassade för barn och äldre. Deras klockor för barn fungerar som en mobiltelefon, och ger barnet möjlighet att ringa, smsa, ladda ned utvalda appar för spel eller lärande samt räkna sina steg. Men den populäraste funktionen på klockan är att den har en GPS! Detta gör det möjligt för dig som förälder att spåra dina barn, samtidigt som du alltid kan kontakta dem om du behöver.

XL17 aktivitetsklocka - RabattJägarna.seXL17 trygghetsklocka - RabattJägarna.se
Här kan du se XL17 trygghetsklockan från Safekid. Läs vår recension av klockan här nedanför.

Safekid har andra produkter också, som till exempel hörlurar, men företaget är mest kända för sina praktiska smartklockor. Vi ska som tidigare nämnt fokusera på klockorna för äldre idag, och berätta mer om varför vi tycker att de är så bra att ha.

Smartklocka för äldre – hur fungerar det?

Så, vad är egentligen en smartklocka för äldre och hur skiljer de sig från en Apple Watch, Fitbit eller någon av alla andra smartklockor på marknaden? Och varför ska egentligen äldre ha en speciell klocka, och inte bara samma klockor som vuxna människor bär?

Att bli äldre kommer ibland med vissa nackdelar. Många seniorer lider av hjärtproblem, de får svårare med minnet och de har inte alltid samma kognitiva förmågor som man har som vuxen människa. Som anhörig är det därför många som väljer att skaffa trygghetslarm till sina äldre, så att man kan känna sig säker med att hjälp alltid finns nära till hands om den behövs. En smartklocka för äldre från Safekid erbjuder i princip samma funktioner som ett trygghetslarm, men i en smartare förpackning! Låt oss förklara vilka funktioner som ingår.

Känn dig lugn med en trygghetsklocka för äldre

Safekid har flera olika smartklockor i sitt sortiment, men det är modellen X17 som vänder sig direkt till äldre. Den fungerar även till barn, men den är designad för att vara enklare för äldre att använda. X17 är en smartklocka med en digital klocka som ser ut precis som en vanlig klocka! Den har en stor skärm med stor text och stora symboler, som gör att äldre personer med aningen nedsatt syn också kan använda den.

X17 bjuder på en rad olika funktioner som är optimerade för äldre. Bland annat kan man ringa, smsa, ta kort, räkna steg, larma SOS och ställa in påminnelser – till exempel när det är dags att ta medicin eller dylikt. Man kan ha kontakter på klockan, precis som en vanlig telefon, och när man klickar sig in på sina kontakter kan man lägga in bilder som tillhör numret så att man alltid ser vem det är som ringer på displayen.

Få 15% OFF på din XL17 trygghetsklockan med vår exklusiva rabattkod idag!Till rabattkoden →

Utöver detta har klockan dessutom en GPS-funktion, som gör att anhöriga alltid kan se var personen är – något som skapar trygghet då du som anhörig aldrig behöver oroa dig för att personen irrar iväg till följd av förvirring eller att en olycka sker. Klockan har också HR&BP monitor, som mäter hjärtslag och blodtryck, ytterligare något som skapar trygghet både för äldre och anhöriga.

Prova på Safekid aktivitetsklocka för äldre

En larmklocka för äldre, som till exempel X17 från Safekid, är ett otroligt bra hjälpmedel för seniorer som antingen själva vill ha en enklare smartklocka att använda, och för deras anhöriga som vill hålla lite koll på var de är och hur de mår. Vi rekommenderar verkligen alla att spana in Safekid och deras GPS klockor för äldre. Det är en praktisk produkter som underlättar i vardagen, och som skapar trygghet både för äldre och för anhöriga. Håll utkik på vår hemsida och på vårt nyhetsbrev, eller ladda ned vår Browser Extension för att aldrig missa ett aktivt erbjudande från Safekid!

Glöm inte heller bort att läsa vår andra bloggar om Safekid senaste blogg Smartklocka för barn – recension av Safekid för hålla dig uppdaterad.

Bloggen är skriven av:

Jenny
Jenny
Hej hej! Mitt namn är Jenny, jag är 26 år gammal och uppvuxen strax utanför Stockholm. Tränar rätt mycket på fritiden och älskar att inspirera och dela med mig av livets alla delar. Några av min hobbys/intressen innefattar vinkvällar med vänner, kläder/mode, matlagning och inredning. Delar gärna med mig av saker jag upplevt, man kan säga att jag är lite som en öppen bok, där jag tar mig friheten att skriva av mig.

Relaterade Bloggar